Single groepsreis Nicaragua & Costa Rica

U krijgt van ons:
  • Granada, León én Ometepe in authentiek Nicaragua en oa Monteverde in Costa Rica
  • Verblijf Tortuguero inclusief volpension en excursies
  • Keuze uit kamer op indeling of kamer voor alleengebruik
  • Strandverblijf in het Caribische Cahuita
  • Spa en modderbaden Rincón de la Vieja inclusief bbq!

Koloniale juweeltjes en de mooiste natuurgebieden in één fantastische rondreis!

Tijdens deze vernieuwde en zeer uitgebalanceerde reis bezoeken we de mooiste natuurgebieden van Costa Rica en de koloniale juweeltjes in het verrassende Nicaragua.

Nieuw is dat we de reis beginnen in Nicaragua, een land met een ongekende schoonheid die tot op heden nog verborgen is gebleven. In Nicaragua kunnen we vanuit de prachtige koloniale steden Granada en León vele excursies ondernemen naar onder andere vulkanen, natuurparken, indianenmarkten en ruïnes. Ook nemen we de boot naar het nog zeer authentieke eiland Ometepe, waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan.

In Costa Rica verblijven we onder andere in Rincón de la Vieja met zijn kokende modderpoelen. Ook bezoeken we Monteverde met zijn mysterieuze nevelwouden, hangbruggen én spectaculaire canopy-trajecten. Eén van de hoogtepunten is toch wel het verblijf in het nationale park Tortuguero, waar alles per boot gebeurt en we vele dieren kunnen spotten. 

We eindigen deze reis met twee nachten in de buurt van het nationale park Cahuita aan de Caribische kust. Stel je eens voor, genietend met een drankje aan het strand meeverend op de relaxte reggaemuziek... Uiteraard kun je je verblijf hier ook verlengen. Vanuit San José vliegen we weer naar huis, zo maak je optimaal gebruik van je kostbare vakantietijd en voorkomen we dat we teveel kilometers maken.

Comfortabel vervoer en hotels

We verblijven in goede lodges en hotels en het ontbijt is overal inbegrepen. In Tortuguero verblijven we op basis van volpension, alle maaltijden én een paar excursies zijn hier inclusief. We reizen in een middelgrote bus met maximaal 20 zitplaatsen en je wordt vergezeld door onze deskundige Nederlandssprekende reisleiding. 

Deze reis is op basis van een kamer op indeling, je deelt je kamer met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Je hebt ook de mogelijkheid te upgraden naar een kamer voor alleengebruik.

Respect voor het milieu

Om de prachtige natuur van Costa Rica tijdens deze rondreis zoveel mogelijk te respecteren, en om milieuvervuiling tegen te gaan, hebben FOX en de lokale agent een speciaal navulbaar waterflesje ontworpen, dat je in veel hotels en restaurants met drinkwater kunt bijvullen. Zo wordt vervuiling door vele plastic waterflesjes voorkomen. Dit flesje wordt bij aankomst gratis overhandigd.
 Bekijk het milieubeleid van FOX

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte
(geen minimum nodig bij een gegarandeerd vertrek)
Minimaal 10 / maximaal 20 deelnemers