Singlereis Nicaragua & Costa Rica

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Optionele excursies in Cahuita

 • Snorkelen

  USD 25,- p.p.

  Halve dag excursie waarbij u een bezoek brengt aan één van de beste snorkelplekken van Costa Rica. U snorkelt bij de koraalriffen die vlak voor de kust liggen voor het nationale park. U bezoekt twee plekken waar u de onderwaterwereld kunt bekijken. Onderweg wordt u een kleine snack aangeboden. U kunt terug lopen via het nationale park of met de boot mee terug. Deze prijs is inclusief de entree van het nationale park.

 • Wandelen in Cahuita National Park

  USD 15,- p.p.

  Prachtige stranden, vele diersoorten en informatieve wandelroutes: Cahuita Nationaal Park heeft het allemaal! Let op dat bij voorafgaande regenval de veelal zanderige paden wat moeilijker begaanbaar kunnen zijn. Het is daarom raadzaam goede wandelschoenen aan te trekken.

 • Bri-Bri Indianen

  USD 45,- p.p.

  U bezoekt een indianen dorp, waar u van alles krijgt uitgelegd over de leefstijl en achtergrond van deze indianen. We wandelen door de jungle op zoek naar gifkikkers en zwemmen bij de waterval. Deze excursie is inclusief lunch, transport en lokale gids.

Optionele excursies in Granada

 • Canopy tour Mombacho Vulkaan

  USD 50 p.p.

  Bekijk de omgeving van de Mombacho vulkaan vanuit vogelvlucht! U kunt ziplinen door de boomtoppen, vliegend van plateau naar plateau. De plateaus zijn verschillend in hoogte, variërend van een kleine 3 meter tot wel 30 meter, ruim boven het bladerdek uit!
  De canopy tour bevindt zich in een nevelwoud, slechts 18 kilometer van de koloniale stad Granada. U krijgt vooraf een korte veiligheidsinstructie van een professionele instructeur, en een uitrusting.
  Inclusief: Gids, entreebewijs, vervoer, uitrusting

  Prijs minimaal 2 personen: USD 50,- p.p.
  Prijs minimaal 8 personen: USD 45,- p.p.

 • Las isletas de Granada boottocht

  USD 20 - 25 p.p.

  Gelegen aan de voet van de Mombacho vulkaan liggen ongeveer 360 kleine eilanden die ontstonden na een vulkaanuitbarsting, ruim 20,000 jaar geleden.
  U wordt naar de kleine haven gebracht waar u de kapitein ontmoet en aan boord gaat van de motorboot. Tijdens de tour zal de gids de prachtige flora en fauna aanwijzen, waaronder vele vogelsoorten.
  Er is een pauze op één van de eilandjes om te genieten van het prachtige uitzicht op de vulkaan en andere eilandjes, terwijl u geniet van een drankje.
  Inclusief: Gids, entreebewijzen, vervoer, boottocht, drankje.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 25,-
  Prijs minimaal 8 personen: USD 20,-

 • Kayakken

  USD 35 p.p.

  U gaat vandaag een mooie tocht per kayak maken op het Meer van Nicaragua, de ultieme manier om deze omgeving zelf te verkennen. U vaart rustig langs de vele eilandjes en onderweg ziet u de mooie natuur en wildlife aan u voorbij gaan. Inclusief: vervoer, gebruik van Kayak (3 uur) en entree. Minimaal 2 personen.

 • Lava Night Tour

  USD 35 - 45 p.p.

  Een nachtelijke tour op de Masaya Vulkaan! Vlak voor zonsondergang wordt u naar de Masaya Vulkaan gebracht en kunt u genieten van de schitterende uitzichten over de vulkaan en de omgeving. Misschien ziet u zelfs de dwergpapegaaien terugvliegen naar hun nesten in de krater! Daarna bezoekt u een tunnel, die door lavastromen zo is gevormd en heeft u de mogelijkheid om binnenin de kratermond te kijken, waar nog steeds lava stroomt. Als u geluk heeft en de windrichting het toestaat kunt u de gloed van de lava zien - een indrukwekkend gezicht!

  Inclusief: Gids, entreebewijs, vervoer.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 45,- per persoon
  Prijs minimaal 8 personen: USD 35,- per persoon

 • Bezoek Masaya Vulkaan en markt

  USD 45-75 p.p.

  Na het ontbijt vertrekt u naar Nationaal Park Volcán Masaya. Eerst bezoekt u het bezoekerscentrum waar u de nodige informatie krijgt waarna u met de bus doorrijdt tot aan de kraterrand, genaamd 'Santiago', van deze actieve vulkaan.
  Het uitzicht bij ‘Mirador de los Vientos’ is werkelijk onvergetelijk! Hierna kunt u de befaamde kunstnijverheidsmarkt van Masaya bezoeken, waar typische souvenirs verkocht worden zoals hangmatten, sigaren en schilderwerk. Vervolgens bezoekt u de ‘Pueblos Blancos’ (witte dorpjes), La Catarina en San Juan de Oriente. Eerst wordt het stadje La Catarina aangedaan, bekend om het schitterende uitzichtpunt over ‘Laguna de Apoyo’: een kratermeer met een diameter van 6 kilometer. Na genoten te hebben van het spectaculaire uitzicht, een smakelijke lunch, en de typische marimbamuziek, bezoeken we het dorpje San Juan de Oriente, waar u het productieproces van lokale keramiek leert kennen. Na een enerverende dag keert u terug naar Granada. Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, entree en lunch.

  USD 75 p.p. bij maximaal 7 personen
  USD 45 p.p. bij minimaal 8 personen

 • Bezoek Mombacho Vulkaan

  USD 50 p.p.

  Na de ontmoeting in het hotel met een vertegenwoordiger van onze lokale agent rijdt u naar het Nationale Park Volcán Mombacho. U rijdt langs een koffieplantage en bezoekt een gerenoveerde koffiefinca. De indrukwekkende Mombacho vulkaan is omgeven door primair tropisch regenwoud. Tijdens de route om de krater van deze inactieve vulkaan komt u langs prachtige begroeiing en uitzichten. Het goed onderhouden pad heeft een lengte van 1,6 kilometer en is voorzien van bewegwijzering en informatieborden. Inclusief: vervoer, kopje organische Mombacho-koffie en entree. Minimaal 2 personen.

 • Stadstour Granada

  USD 30 p.p.

  Granada werd gesticht door de Spanjaarden in 1524 en is daarmee één van de oudste Spaans-koloniale steden in Latijns-Amerika.
  U zult de stad zowel te voet als per paardenkoets verkennen. Hoogtepunten worden aangedaan, zoals de San Francisco kerk en het bijbehorende San Francisco klooster uit 1529. Verder wordt er een bezoek gebracht aan de Merced kerk waar u de mogelijkheid heeft om de klokkentoren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over Granada, het Meer van Nicaragua en de Mombacho vulkaan. De laatste stop is in het oudste gedeelte van de stad waar een bezoek wordt gebracht aan de Xalteva kerk en de oude stadsmuren.
  Inclusief: Gids, entreebewijzen, vervoer per paardenkoets.

  Prijs minimaal 2 personen: USD 30,- per persoon
  Prijs minimaal 8 personen: USD 25,- per persoon

Optionele excursies in León

 • Bezoek Vulkaan Cerro Negro

  USD 35 - 45 p.p.

  Een beklimming van Vulkaan Cerro Negro is ronduit een unieke ervaring! Deze actieve vulkaan is één van de kleinste van Nicaragua (ca. 650 meter hoog), maar is geheel bedekt met zwart zand en stenen. Op de top van deze vulkaan heeft u een overweldigend uitzicht over de keten van vulkanen `Los Maribios` en de actieve krater van Cerro Negro. U kunt al glijdend en schuivend beginnen aan de enerverende afdaling door het fijne vulkanische zand (goede conditie en het dragen van wandelschoenen sterk aanbevolen). Optioneel kunt u 'Ashboarden' en per aangepast snowboard de vulkaan afdalen. Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, drankje en entreegelden. Minimaal 2 personen.

  Prijs minimaal 2 personen USD 45,- per persoon
  Prijs minimaal 8 personen USD 35,- per persoon

Optionele excursies in Monteverde

 • Canopytour (Selvatura)

  USD 55,- p.p.

  In het nevelwoud is een spectaculaire canopytour aangelegd. U zwiert aan een kabel via platforms van de ene boom naar de andere, soms op duizelingwekkende hoogte. De langste rit is zelfs 450 meter lang. Voor de liefhebbers is het mogelijk onderweg nog een echte ‘Tarzanswing’ uit te voeren. Inclusief transfers en gidsen.

 • Loopbruggenwandeling (Selvatura)

  USD 35,- p.p.

  Een niet te missen tocht voor natuurliefhebbers! U loopt over hangbruggen hoog in de bomen, tot wel 35 meter hoogte! Het uitzicht over het regenwoud is adembenemend! Inclusief transfers en gids.

 • Entree Nationaal Park Monteverde

  USD 20,- p.p.

  Entreegeld voor het Nationale Park Monteverde

 • Night walk

  USD 25,- p.p.

  Entree reservaat, gids en zaklamp inclusief. We maken een twee uur durende wandeling in het donker.

Optionele excursies in Ometepe

 • Eilandtour Isla De Ometepe

  USD 40-50 p.p.

  Per minibus ontdekt u de voornaamste bezienswaardigheden van Isla de Ometepe. Met de lokale Engelssprekende gids gaat u onder meer naar Playa Santo Domingo; één van de mooiste stranden van Isla de Ometepe. Zo ver u kunt kijken is er geen land in zicht, de enige aanwijzing dat u niet aan zee verblijft zijn drinkende paarden. Ook wordt het natuurgebied ‘Ojo de Agua’ bezocht, een natuurlijke bron waar de rivier Istiam ontspringt. Het archeologische museum in het sympathieke stadje Altagracia herbergt een unieke collectie pre-Columbiaanse kunst. In de namiddag keert u terug naar het hotel.

  USD 50 p.p. bij maximaal 7 personen
  USD 40 p.p. bij minimaal 8 personen

 • Kajakken, fietsen en paardrijden

  USD 5-15 p.p

  Bij het hotel kunt u kajaks huren, evenals fietsen en paarden om de verscholen schoonheden van Isla de Ometepe zelf te ontdekken!

  Kayak: USD 10 p.p. per uur
  Fietsen: USD 5 p.p. per uur
  Paardrijden: USD 15 p.p. per uur

 • Vulkaan Madras dagexcursie

  USD 40-50 p.p.

  Na een vroeg ontbijt op Finca Magadalena trekt u de wandelschoenen aan voor de beklimming van vulkaan Maderas, onder leiding van een lokale Engelssprekende gids. Op de top van de vulkaan (1345 meter) bevind zich een kratermeer waarin gezwommen kan worden. Tijdens de beklimming doorkruist u verschillende klimaatzones, onder andere tropisch droogwoud en regenwoud. De flora en fauna is zeer opmerkelijk, en brulapen vergezellen u op uw pad. Vele petroglyphen (pre-Columbiaanse steengravures) duiden erop dat deze vulkaan voor de inheemse bevolking een heilige plaats was.

  USD 50 p.p. bij maximaal 7 personen
  USD 40 p.p. bij minimaal 8 personen

 • Finca Magdalena en Petroglyphen

  USD 30 p.p.

  U bezoekt de Landbouwcoöperatie Finca Magdalena waar u een rondleiding krijgt en kennis maakt met de boeren. Dit historische coöperatief is schitterend gelegen op de hellingen van Vulkaan Maderas, waar ook koffie en bananen worden verbouwd. Na de rondleiding is er ruimte om het tropische droogwoud en het tropische regenwoud van vulkaan Maderas de ontdekken. Geniet van de indrukwekkende flora en fauna en ga op zoek naar Petroglyphen, inheems erfgoed uit pre-Columbiaanse tijden tijdens deze halve dagexcursie! Minimaal 2 personen.

Optionele excursies in Rincón de la Vieja

 • Canopy Tour

  v.a. USD 45,- p.p.

  Een spectaculaire tour! Onder begeleiding zweeft u van platform naar platform dwars door de jungle. Onderweg kunt u apen tegen komen en geniet u van het prachtige uitzicht. Spectaculair!

  De prijzen van de excursie verschillen per accommodatie:
  Buena Vista Lodge:
  De Canopy tour bij de Buena Vista Lodge heeft 10 kabels. Met heupharnas, handschoenen aan en helm op, loopt u eerst 15 minuten om bij het eerste platform te komen. Daar krijgt u de instructies en gaat de tour van start onder goede begeleiding van meerdere lokale gidsen.
  Prijs: ca. USD 45,- p.p.

  Cañon de la Vieja Lodge
  Bij deze lodge hebben ze een hele mooie canopy tour, die meerdere malen over de kloof slingert. U komt zelfs een keer bijna door het restaurant van de lodge. Spectaculair! Ook deze tour is onder goede begeleiding van meerdere lokale gidsen.
  Prijs: ca. USD 40,- p.p.

 • Nationaal Park Rincon de la Vieja

  v.a. USD 15,- p.p.

  Entreegeld voor het Nationale Park Rincon de la Vieja.
  LET OP! Het park is op maandag gesloten!

  Indien u verblijft in de Buena Vista Lodge zijn de kosten circa USD 30,- p.p. inclusief transport en lunch.

 • Loopbruggenwandeling (Skywalk)

  USD 20,- p.p.

  Een niet te missen tocht voor natuurliefhebbers! U loopt over hangbruggen hoog in de bomen en het uitzicht over het regenwoud is adembenemend! Inclusief gids.

Optionele excursies in Tortuguero

 • Schildpaddentour

  USD 40,- p.p.

  De schildpaddentour wordt alleen uitgevoerd in de maanden juli tot oktober. In deze periode kunt u onder begeleiding van een gids bewonderen hoe de reuzenschildpadden hun eieren leggen. Foto's en video-opnamen maken zijn niet toegestaan, donkere kleding vereist.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. 
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een Unigarant Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).
Terug naar boven