Vakantie Tortuguero

Het laatste deel van je trip naar Tortuguero National Park rijd je langs eindeloze bananenplantages. Stop onderweg bij een stalletje langs de weg en bestel een verfrissende pipa fria, oftewel met een rietje uit een kokosnoot drinken.

cr-tortuguero-boot

Wanneer je er denkt er te zijn, test een hobbelige grindweg nog wel eerst de vering van je voertuig. Je waardeert het vervolgens des te meer dat de weg opeens ophoudt. Het enige vervoersmiddel dat je het park inbrengt is hier de boot. Tip: smeer je vooral goed in voordat je afmeert, ook wanneer het bewolkt is.

cr-tortuguero-dier

Over een brede waterweg vaar je per platte boot steeds dieper het park in langs alsmaar nauwere binnenwateren. Een smalle landtong met prachtig gelegen lodges en een dorpje genaamd Tortuguero village vormt de grens tussen het park en de Caribische Zee. Dit is de ideale uitvalsbasis voor een verblijf in het park met prachtige midden in de natuur gelegen lodges. Zo kan aan het zwembad waar je verblijft zomaar opeens een enorme leguaan opduiken. Trek er met je gids op uit en vaar over de lagunes langs de oevers van de jungle. Alleen al diversiteit van de vegetatie is ongekend groot. En met ruim 400 vogelsoorten is dit park voor vogelspotters een waar paradijs. Natuurlijk moet je ook brulapen, waterotters, schildpadden, hagedissen, twee- en drietenige luiaards en alligators gespot hebben. Een bezoek aan het langgerekte dorpje is zeker de moeite waard.

Naast een boottocht is het ook mogelijk om lekker sportief met de kano- en kayak eropuit te trekken over de kanalen. Het park is vooral in juli en augustus populair bij natuurliefhebbers. De kans is dan namelijk het groots in de nachtelijke uren op de beschermde stranden de groene schildpad een nest te zien graven waar ze hun eieren in leggen. Dit is de ultieme Pura Natura belevenis.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen