Dé ultieme bestemming voor natuurliefhebbers

Weer & klimaat Costa Rica

Beste reistijd Costa Rica

Wat is de beste reistijd om Costa Rica te ontdekken?

Voor het ontdekken van de prachtige natuur in Costa Rica is het goed om te weten wat de beste reistijd voor Costa Rica is. Dit is natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren, zoals de temperatuur en de hoeveelheid regen. Eigenlijk zorgt het klimaat in Costa Rica ervoor dat u dit land het hele jaar kunt bezoeken en er dus eigenlijk geen ‘beste reistijd’ voor Costa Rica is. U kunt wel rekening houden met een aantal zaken als het gaat om het weer in Costa Rica.

Wat is het ket klimaat in Costa Rica?
In Costa Rica heerst een tropisch klimaat, waarbij het oosten en noordoosten van het land een tropisch regenwoudklimaat heeft en de rest van Costa Rica een tropische moessonklimaat en een tropisch savanneklimaat. Er is een groot verschil in temperatuur aan de kust en landinwaarts. Het is aan de kust het hele jaar door ongeveer 30 graden. Landinwaarts, in hoger gelegen gebieden, is het wat frisser, rond de 20 graden. Binnen een straal van een paar kilometer kunnen er al grote verschillen zijn in temperatuur dus houd dat goed in de gaten en zorg ervoor dat u passende kleding meeneemt als u in hogere gebieden komt. In de hogere gebieden is er eigenlijk niet eens sprake van een tropisch klimaat in Costa Rica, maar meer een gematigd zeeklimaat.

Is er een regenseizoen in Costa Rica?
Op Costa Rica is geen sprake van een regenseizoen. De westkust heeft een droog seizoen van december tot mei. De oostkust heeft het hele jaar door af en toe neerslag. Als u de buien wilt vermijden, dan is december tot en met april de beste reistijd voor Costa Rica. Maar een paar buien kunnen er juist ook voor zorgen dat de natuur er extra mooi uitziet. Dankzij de vrij zuidelijke ligging is er in Costa Rica vrijwel geen kans op Orkanen, al kan Costa Rica wel ‘last’ hebben van de indirecte gevolgen van een orkaan bij buurlanden zoals Nicaragua in de vorm van grote hoeveelheden regen.

Wat is de beste reistijd voor Costa Rica?
Wilt u heel graag schildpadden eieren zien leggen in Tortuguero? Daar is van juli tot oktober de grootste kans op. Rond deze tijd komen duizenden schildpadden ’s avonds op het strand om eieren te leggen. Een prachtig schouwspel om te zien. Verder is het aan u wat u de beste reistijd voor Costa Rica vindt. Als we kijken naar het weer op Costa Rica, dan kan dit het hele jaar door. Al u de regen wilt vermijden, kiest u voor een reis in de maanden december tot en met april.

Waar moet u rekening mee houden?
Costa Rica kan dan wel een tropisch klimaat hebben zonder echt regenseizoen, het weer kan altijd onvoorspelbaar zijn. Zorg er dus altijd voor dat u goed voorbereid op reis gaat. Check voordat u gaat het actuele weer op Costa Rica en zorg ervoor dat u in ieder geval ook iets warmere kleren bij hebt. FOX biedt het hele jaar door volop reizen aan naar Costa Rica. Van een groepsrondreis in Costa Rica tot een speciale familierondreis in Costa Rica, het is allemaal mogelijk. Ga met ons mee en ontdek de overweldigende natuur van dit land.

Blijf op de hoogte

FOX is door de Nederlandse reiswereld verkozen tot Beste Aanbieder Groepsreizen van 2018