Groepsrondreis Authentiek Cuba

Wat denken anderen over deze reis: Beoordelingen

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

8,6

Gemiddelde beoordeling

7 reizigers beoordelen deze reis met een:

9,0
Toegevoegd op: 16-12-2017

goede algemene indruk van Cuba gekregen

deze korte rondreis geeft een goede algemene indruk in een gemoedelijk tempo en redelijk wat eigen tijd om dingen te ontdekken

Dhr. G - Belfeld
8,6
Toegevoegd op: 09-12-2017

Een mooie en prima verzorgde reis, waardoor je een goede indruk krijgt van Cuba

Het programma van de reis is afwisselend en geeft een uitstekende indruk van het westelijk deel van Cuba. De reis verloopt in een aangenaam tempo met voldoende mogelijkheid om op eigen gelegenheid activiteiten te ondernemen. Er zit genoeg afwisseling in tussen cultuur en natuur, al was niet elke wandeling in de natuur even boeiend. Het vervoer was zeer comfortabel in een moderne touringcar met airco, toilet en ijskast met mineraalwater. Wij hebben de inbreng van onze gids Agustin zeer gewaardeerd. Hij spreekt goed Nederlands en heeft een schat aan informatie gegeven over het dagelijkse leven in Cuba. Voor ons persoonlijk had de afsluiting van de reis in een all-inclusive resort aan de kust beter besteed kunnen worden aan een bezoek aan andere plaatsen in Cuba.

Dhr. R - Gorinchem
9,5
Toegevoegd op: 27-08-2017

Een reis door authentiek Cuba om nooit meer te vergeten in positieve zin.

Een geweldige reis door Cuba met een fantastische, goed Nederlands sprekende, reisleider en een prima chauffeur in een comfortabele bus. De reisleider heeft ons direct uitgelegd dat we in Cuba waren en niet in Nederland, dus dat we in ons hoofd een knop om moesten zetten, wat werkelijk zo was. Cuba is nu eenmaal anders dan Nederland. Het eten, de hotels, het wachten bij b.v. de bank, etc.. Wel prima allemaal hoor, maar wel anders dan onze standaard maatstaven. De bezienswaardigheden die de reis ons bood waren over het algemeen spectaculair. Slapen bij de Casa's Particulare waren een avontuur op zich. Zo leuk om te ondervinden hoe de Cubanen zelf leven. Zo bijzonder om tussen de Cubanen op een stoepje voor de casa een Daiquiri of Pinacolada te drinken en proberen met ze te praten. Havana, een prachtige stad. Vignales een dorpje tussen de koffie- en tabaksplantages met uitzicht op de Mogotes, Trinidad, Remedios. Kortom: GEWELDIG.

Mw. V - Driebergen
9,0
Toegevoegd op: 24-08-2017

een unieke ervaring die je amper kan delen, deze moet je zelf ervaren!

Gedurende de gehele reis de zelfde bus met de zelfde chauffeur (Pablo) wat zeer goed bevallen is. reisleider Agustin (Guus) zeer goed NL sprekende gids. prima reis waardoor je een goed beeld krijgt van het huidige Cuba. genoeg ruimte om zelf Havana en andere plaatsen waar we verbleven zelf te ontdekken. "goodies" van huis meegenomen zijn leuk en fijn om weg te geven aan de plaatselijke bevolking. Let wel goed op aan wie je dit geef. Met name kleurboeken en kleurpotloden (stiften) worden gewaardeerd door de kleinste onder hun.

Dhr. S - Ijsselstein
8,6
Toegevoegd op: 21-08-2017

Bijzondere ervaring

Vooral goed rondkijken, gewoon gaan zitten op een pleintje met een cocktail en kijken wat er voorbij komt. Genieten van overal heerlijke Cubaanse klanken; overal is wel muziek. Proberen lokaal fruit te kopen; zo ontzettend lekker. In augustus vooral korte broeken en hemdjes in de koffer; het is erg warm. Een andere manier van leven: de knop omzetten!

Mw. van G - Alphen
6,7
Toegevoegd op: 10-08-2017

Cuba autentiek, vriendelijke mensen, muziek, maar ook arm.

Mw. V - Bennekom
8,1
Toegevoegd op: 03-08-2017

Mooie kleurrijke reis, veel geleerd over de cultuur en de echte cubanen hebben leren kennen!

Cuba is een kleurrijk land met een interessante geschiedenis. Het Communisme heeft nog altijd veel invloed op het land. De meeste Cubanen werken in een staatsbedrijf. Zij verdienen daar zon € 40 euro per maand mee. Dit is niet voldoende om in hun levensonderhoud te voorzien. Het is voor de Cubanen dan ook noodzakelijk om bijverdienste te vergaren. Het ontvangen van een fooi is voor vele de echte bron van inkomsten. Cuba is een prachtig muzikaal land. De natuur is verrassend mooi. Het is wel noodzakelijk om de ''knop'' om te zetten bij aankomst, omdat het nog een vrij arm en primitief land is. Er bestaat geen stress en er bestaat in veel dingen schaarste. Zo hadden wij op de eerste dag geen water en viel in een ander hotel de stroom uren uit. Wij willen adviseren om vooral te genieten van de schoonheid van het land en te ervaren hoe het is om geen honderden keuzes te hebben in de supermarkt en de relaxte Cubanen te leren kennen!

Dhr. V - Weert
Terug naar boven