Vakantie Havana

Havana, de hoofdstad van Cuba, is een fantastische stad vol sfeervolle straten, pleintjes, musea en prachtige barokke architectuur. Je kunt genieten van de muziek die wordt gemaakt in en rond de barretjes van de stad en wandelen langs de Malecon, de grote boulevard langs de zee, waar 's avonds de jeugd van de stad samenkomt om te praten, te flaneren en te flirten.

Sommige straten in de oude stad hebben twee namen: de oude, veelal katholieke heiligennaam en de nieuwe revolutionaire of vrijheidsstrijdernaam. Nog verwarrender is het als op de straatnaambordjes de nieuwe namen staan terwijl de bevolking de oude gebruikt, maar gelukkig staan ze meestal allebei op de stadsplattegronden.

Ook zeer de moeite waard zijn de oude barokke kathedralen van de stad en het Capitolio, het voormalig parlement dat een kopie is van het gelijknamige gebouw in Washington. Bijzonder zijn de jaren '50 sleeën die glimmen alsof ze nieuw zijn. Verder zijn veel interessante musea, parken en monumenten van voor de revolutie te bezichtigen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het rum museum of het tabak museum. In de favoriete bar van de schrijver Hemmingway, la Bodeguita del Medio, kun je een geweldige, echte Cubaanse mojito drinken.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen