Regio's & Plaatsen in Cuba

Regio's & Plaatsen Cuba

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Cuba? Lees hier meer over onder andere Camaguey, Cienfuegos, Havana, Santiago de Cuba, Trinidad, Varadero en Viñales en ontdek het verder tijdens een rondreis in Cuba.

Camaguey

In Centraal Cuba ligt de op twee na grootste stad van Cuba; Camaguey. De stad heeft de bijnaam “Het Doolhof” vanwege de vreemd gerangschikte straten.

Alles over Camaguey

Cayo las Brujas

Het betoverend mooie en zeer rustig gelegen eilandje Cayo las Brujas behoort tot een groep eilanden, genaamd de Sabana Camaguey archipel. Deze eilandengroep ligt ten noorden van de provincie Villa Clara en is omgeven door heldere blauwgroene wateren, perfect om te snorkelen of duiken gezien het kleurige koraalrif en tropische vissen.

Alles over Cayo las Brujas

Cienfuegos

Aan de zuidkust van Cuba ligt de stad Cienfuegos. De stad wordt ook wel de parel van het zuiden genoemd, vanwege de indrukwekkende schoonheid van de baai waaraan de stad ligt.

Alles over Cienfuegos

Havana

Havana, de hoofdstad van Cuba, is een fantastische stad vol sfeervolle straten en pleintjes, musea en prachtige barokke architectuur. U kunt genieten van de muziek die wordt gemaakt in en rond de barretjes van de stad, wandelen langs de Malecon, de grote boulevard langs de zee, waar 's avonds de jeugd van de stad samenkomt om te praten, te flaneren en te flirten.

Alles over Havana

Sancti Spiritus

Sancti Spiritus is een charmante koloniale stad, gelegen op de banken van de Yayabo rivier. Sancti Spíritus was één van de oorspronkelijke zeven Cubaanse steden, gesticht door de Spanjaarden in 1514. De koloniale oorsprong komt tot uiting in haar gebouwen en sfeer.

Alles over Sancti Spiritus

Santiago de Cuba

Santiago de Cuba, de tweede stad van het land en op 970 km. van Havana, is gelegen op het oostelijk gedeelte van het eiland. Santiago is geen koloniaal juweeltje zoals Havana en Trinidad, maar toch zijn er verschillende bouwstijlen vertegenwoordigd, van koloniaal tot Art Deco.

Alles over Santiago de Cuba

Trinidad

Ongeveer in het midden van het eiland Cuba ligt de mooie plaats Trinidad. Deze romantische plaats is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst sinds 1988. De stad heeft een doolhof aan kleurrijke klinkerstraten met prachtige koloniale huizen.

Alles over Trinidad

Varadero

Het schiereiland Varadero, 140 kilometer ten oosten van Havana, is ongetwijfeld de belangrijkste badplaats van Cuba. Tot aan het eind van de jaren '50 was het een zeer populaire verblijfplaats van rijke Cubanen en Amerikanen.

Alles over Varadero

Viñales

De vallei van Viñales wordt omgeven door bergen van meer dan 160 miljoen jaar oud en is een van de mooiste natuurgebieden van Cuba.

Alles over Viñales