Weer & klimaat Cuba

Beste reistijd Cuba

Kun je het hele jaar door naar Cuba?

Ben je benieuwd wat de beste reistijd voor Cuba is? Dankzij het gunstige weer kan Cuba kan eigenlijk het hele jaar door goed bezocht worden. Wel kun je rekening houden met een aantal zaken met betrekking tot het weer op Cuba, zoals het droge seizoen of het regenseizoen.

Wat is het klimaat op Cuba?

Het klimaat op Cuba is een typisch subtropisch klimaat. De temperatuur ligt gemiddeld  rond de 30 graden, waardoor dit een hele populaire bestemming is voor zonliefhebbers. ’ s Nachts koelt het ook niet heel erg af. In de warmere maanden, juli en augustus kan het iets boven de 30 graden worden en oplopen tot zelfs 40 graden. Aan de kust voelt de temperatuur meestal een stuk aangenamer aan dankzij een koel briesje. De temperatuur van het water blijft redelijk constant tussen de 25 graden en de 27 graden, waardoor er mooie koralen langs de kust kunnen groeien.

Wat is het regenseizoen op Cuba?

Op Cuba is sprake van een regenseizoen en een droge periode, wat hoort bij een subtropisch klimaat. Het regenseizoen op Cuba is van mei tot en met oktober. In totaal valt ongeveer 80% van de regen op Cuba in deze maanden. In de laatste maanden van deze periode (september en oktober) is de kans groter op tropische stormen. In het regenseizoen op Cuba valt iets meer regen dan de rest van het jaar, maar het hele jaar door kunnen buien vallen. Deze buien komen meestal aan het einde van de middag voor en zijn kort en hevig. Het regent zelden de hele dag door.

Is er een orkaanseizoen?

Als we kijken naar het weer op Cuba is het belangrijk om ook rekening te houden met het orkaanseizoen. Dit begint in juli en loopt tot en met november. Dit wil niet zeggen dat er in deze periode vaak orkanen zijn. Maar er is wel een kans op een tropische storm of een orkaan in deze periode, waarbij het zuidoosten het vaakst getroffen wordt. Als je in deze periode op vakantie gaat, is het belangrijk om de informatiediensten hierover in de gaten te houden.

Wanneer is het droge seizoen op Cuba?

In de maanden november tot en met april is het droge seizoen. In dit seizoen is het voornamelijk droog en zonnig weer op Cuba en is alles mooi groen. In het droge seizoen ligt de temperatuur bovendien wat lager, ongeveer 26 graden, wat ervoor zorgt dat het goed uit te houden is. Dit zorgt ervoor dat de beste reistijd voor Cuba in deze droge maanden ligt.

Uw reis naar Cuba plannen?

Het klimaat op Cuba laat het toe dat in principe het droge seizoen de beste reistijd voor Cuba is, van november tot en met april. Maar FOX biedt het hele jaar door groepsreizen op Cuba, maar ook single groepsreizen op Cuba en strandvakanties op Cuba. Voordat je op reis gaat is het goed om te kijken wat het actuele weer op Cuba is, zodat je overal rekening mee kunt houden als je op reis gaat.

Klimaat Cuba Gem. maximale temperatuur Gem. minimale temperatuur Gem. aantal zonuren Gem. mm neerslag
Januari 27°C 18°C 7 36
Februari 28°C 18°C 7 35
Maart 29°C 19°C 8 39
April 30°C 20°C 7 55
Mei 31°C 22°C 7 137
Juni 31°C 23°C 7 143
Juli 32°C 23°C 8 99
Augustus 33°C 23°C 7 131
September 32°C 23°C 7 157
Oktober 31°C 22°C 7 169
November 29°C 20°C 7 63
December 27°C 19°C 7 36

Old timer en chauffeur in Cuba

Reisaanbod Cuba

Cuba, het land van sigaren, salsa, oldtimers en natuurlijk rum! Ook zo'n zin in een rondreis naar Cuba? Bekijk dan snel het aanbod.

Bekijk alle rondreizen naar Cuba

Man met sigaar in Cuba

Landinformatie Cuba

In Cuba lijkt het altijd feest. Livemuziek op straat, kleurrijke auto's en heerlijke cocktails. In Cuba is het nooit saai. Meer weten over de bevolking, natuur en geschiedenis?

Lees meer