Regio's & Plaatsen in Curacao

Regio's & Plaatsen Curacao

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Curacao? Lees hier meer over onder andere Curacao Algemeen en Willemstad.

Blauwbaai

Aan de Westkust van Curaçao, ongeveer ter hoogte van Julianadorp, ligt het strand van Blauwbaai (Blue Bay). De baai dankt zijn naam aan de vroegere plantage Blaauw, die weer op haar beurt reeds rond 1700 vernoemd werd naar de toenmalige eigenaar Anno Blaauw.

Alles over Blauwbaai

Jan Thiel

Gelegen ten zuidoosten van Willemstad is Jan Thiel Beach één van de vele baaien die Curaçao rijk is. Vroeger was de lagune gelegen ten westen van de Caracasbaai, nu bekend als het Jan Thielgebied, één van de belangrijkste zoutplantages van het eiland.

Alles over Jan Thiel

Willemstad

Willemstad is de gezellige hoofdstad van Curaçao en telt ongeveer 140.000 inwoners. Doordat de gebouwen in Willemstad sterk lijken op de architectuur in Amsterdam, wordt Willemstad ook wel het Amsterdam van het westelijk halfrond genoemd. Het historisch centrum van de stad bestaat uit twee gedeeltes; Punda en Otrobanda. Deze twee wijken worden gescheiden door de St. Anna Baai.

Alles over Willemstad