Met een reisleider op dagtrip naar een verre bestemming in Nederland

FOX gaat lokaal!

Afrika

De 1e dagtocht naar Afrika zit er inmiddels op! Twintig ervaren FOX-reizigers hebben een dag lang genoten van een stukje Afrika in Nederland. Onze collega Berty doet verslag:

“Na een hartelijk ontvangst in Berg en Dal door reisleidster Karin de Graaf kon het Afrika avontuur beginnen! De ervaring werd afgetrapt in het Afrika museum waar we traditionele woonerven, geschiedenis en kunst uit heel Afrika ontdekten.

Na een goed verzorgde Afrikaanse picknick gingen de voetjes van de vloer tijdens de body percussie workshop, onder begeleiding van muziek op een Afrikaanse Djembé. De afsluiting in Groesbeek bij de wijnhoeve met een wijnproeverij maakte de Afrika-ervaring helemaal af!”

Wil jij ook zo'n dagtrip naar Afrika meemaken?

China

Ook de eerste FOX China dagtocht heeft inmiddels plaats gevonden in Den Haag. Achttien FOX-reizigers werden ontvangen op het terras van restaurant ‘Eten bij Werelds’ door FOX-reisleiders Theo en Jochen, en stadsgidsen Rob en Theo.

Na koffie met gebak werd de groep over twee rondvaartboten verdeeld voor een tocht over de stadsgrachten. Daarna stond een heerlijke dumpling-lunch klaar bij een authentiek Chinees restaurant midden in 'Chinatown'. 's Middags maakten de deelnemers een wandeling door deze kleurrijke wijk.

De dag eindigde bij 'De Haagse Toren', waar 288 treden beklommen werden met als beloning een prachtig uitzicht over Den Haag en omgeving. Deze toren werd aan het begin van de 15e eeuw gebouwd als klokkentoren, om de tijd mee aan te duiden of alarm te slaan bij brand. Tegelijkertijd werd aan de andere kant van de wereld, in het centrum van Beijing, de ‘Bell Tower’ gebouwd, met dezelfde soort bakstenen en dezelfde functie. We beklimmen deze toren tijdens de FOX rondreizen door China!

Wil jij ook op dagtrip naar China?

Amerika

Tot slot was het de beurt aan Leiden. Zondag 16 augustus vond de eerste FOX Amerika dagtrip plaats in deze mooie stad. Dit jaar is het immers 400 jaar geleden dat de Pilgrims vanuit Leiden via Engeland op het schip de Mayflower vertrokken om een kolonie te stichten in Amerika.

De dag begon in het museum Volkenkunde, waar FOX reisleidster Nicole van den Broek de gasten welkom heette. Na de koffie met overheerlijke muffins en donuts volgde onder andere een rondleiding langs de tentoonstelling ”First Americans”, over de eerste bewoners van Amerika. Daarna stond een heerlijke lunch klaar in het Amerikaanse restaurant Hudson.

‘s Middags maakten de deelnemers een stadswandeling en traden in de voetsporen van de pilgrims door het historische centrum van Leiden, inclusief bezoek aan de Pieterskerk. De dag werd afgesloten bij de Lakenhal met een tentoonstelling die laat zien welke grenzen de Pilgrims tegenkwamen in hun zoektocht naar vrijheid. Dit bezoek was optioneel, maar werd heel goed bezocht en gewaardeerd!

Met een voldaan en blij gevoel ging iedereen weer naar huis met eigen auto of trein.

Ga je mee op de volgende dagtrip naar Amerika?

Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte.

0252 - 66 00 02  stuur een bericht.