9-daagse groepsrondreis Dubai & de overige Emiraten

Nieuw in ons reisaanbod
Je krijgt van ons:
  • Bezoek aan de kamelenmarkt in Abu Dhabi
  • Dhow cruise met diner in Dubai
  • Ontdek zes van de zeven Emiraten
  • Overnachting in de woestijn van Ras al Khaimah
  • Per boot langs de fjorden van Musandam

Ontdek de verschillen tussen de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven Emiraten. Tijdens deze interessante reis ontdek je er zes én een stukje van Oman, Musandam.

De reis begint in Dubai. Tijdens de citytour ontdek je dat Dubai méér is dan de torenhoge wolkenkrabbers en moderne extremen waar Dubai vooral bekend om staat. We zien het moderne Dubai en enkele van de beroemde gebouwen zoals Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld en de befaamde Dubai mall, maar ook het oudere gedeelte van Dubai met de sfeer van vervlogen tijden.
De oorsprong van Dubai is terug te vinden in de wijken rondom Dubai Creek en we nemen uitgebreid de tijd om hier rond te wandelen. Door de nauwe steegjes, traditionele lemen huizen en de boetiekjes lijkt het hypermoderne Dubai ver weg. Ook het beroemde Palm-eiland, de Burj Arab en de Jumeirah Beach slaan we niet over.

Ook steken we de Dubai creek over per abra, de watertaxi, en maken we een dhow cruise inclusief diner en entertainment.

In het Emiraat Abu Dhabi zien we de prachtige en indrukwekkende Sheikh Zayed Grand Moskee, het Louvre en rijden we langs Yas Island, waar het beroemde F1 circuit ligt. In de tweede stad van het land, de groene oase Al Ain, genieten van we van de parken, bekijken we het Jahili fort en bezoeken we als hoogtepunt de kamelenmarkt! Een schitterende ervaring van de traditionele Arabische cultuur. 

De Emiraten Ajman en Umm al Quwain rijden we door heen.

Verwacht in Ras al Khaimah geen wolkenkrabbers, hoogbouw, moderne winkelcentra, bouwputten en pretparken etc. Ras al Khaimah staat bekend om zijn prachtige witte stranden, de uitgestrekte woestijn in terracotta tinten, de mangroven en de ruige groene bergen. Per 4WD trekken we door de woestijn op weg naar ons tentenkamp. Slapen onder de sterrenhemel, een ervaring die je nooit meer zult vergeten!

Musandam Dibba hoort bij Oman. Het wordt ook wel het "Noorwegen" van het Midden Oosten genoemd. We brengen hier een heerlijke dag door op de boot en genieten van het indrukwekkende fjorden landschap, ze zee en het heerlijke eten.

Vanwege de vele culturele bezienswaardigheden wordt ons zesde Emiraat Sharjah wordt ook wel de “Parel van de Golf” genoemd. Sharjah grenst direct aan Dubai. Hier maken we kennis met de emirati cultuur in het islamitisch museum, de moskee en op de souk.

De reis eindigt met een vrije dag in Dubai.

 

 

 

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte

 (Er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)

Minimaal 10 / maximaal 30 deelnemers