Regio's & Plaatsen in Dubai

Regio's & Plaatsen Dubai

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Dubai? Lees hier meer over onder andere Dubai en Ras Al Khaimah.

Abu Dhabi

De hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is grotendeels gelegen op een eiland net voor de noordoost kust van het Arabisch schiereiland. Het is een moderne stad die niet alleen wolkenkrabbers maar ook vele traditionele Arabische en Islamitische gebouwen kent.
 

Alles over Abu Dhabi

Dubai

Dubai is de hoofdstad van de gelijknamige emiraat. Het behoort tot één van de zeven emiraten, die samen de Verenigde Arabische Emiraten worden gevormd. De stad is gelegen aan de Perzische Golf en ligt tussen Saoedi-Arabië en Oman. Dubai wordt gescheiden door de kunstmatige rivier Creek.


Alles over Dubai

Fujairah

Fujairah is een van de kleinere emiraten en verschilt in geografisch opzicht veel met haar buren. Zo is Fujairah het enige staatje gelegen aan de Golf van Oman terwijl de andere emiraten allemaal aan de Perzische Golf liggen. Tevens is Fujairah uniek doordat het als enige emiraat bijna geheel uit bergen bestaat.

Alles over Fujairah

Ras Al Khaimah

Ras Al Khaimah is de hoofdstad van de gelijknamige emiraat. Ras Al Khaimah is de enige emiraat waar het groen is en deze emiraat is dan ook omgeven door bergen, woestijn en prachtige stranden. Ras Al Khaimah beschikt over een 64 kilometer lange kustlijn, met prachtige lagunes en stranden.
 

Alles over Ras Al Khaimah