Milieubeleid & Duurzaam toerisme

FOX Milieubewust

Duurzaam Toerisme

Bewust kiezen voor duurzaam reizen 

De wereld verkennen is prachtig, zeker als dit zo duurzaam mogelijk gebeurt. ANWB is zich bewust van de impact die reizen met zich kan meebrengen. Daarom streven we een maximale reisbeleving na die minimaal impact heeft op natuur, cultuur en milieu. Zo kunnen komende generaties ook zorgeloos de wereld blijven ontdekken en beleven.

ANWB wil jou de wereld beter laten zien. Of je nu kiest voor een stedentrip dichtbij met de auto of een verre bestemming met het vliegtuig: voor elke keuze biedt Reizen in de toekomst een zo duurzaam mogelijk alternatief. Zo kun jij bewust en met een gerust gevoel op reis gaan. 

De komende jaren helpt ANWB om duurzame vakanties te herkennen en te kiezen. En ontwikkelen wij ons reisaanbod duurzaam door. Duurzaam toerisme biedt kansen om lokale gemeenschappen te ondersteunen, diersoorten te beschermen, het milieu te ontzien en nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Hiervoor werken we nauw samen met internationale organisaties en instellingen die ons helpen onze duurzaamheidsambities te behalen. 

ANWB is Travelife gecertificeerd en heeft daarin de hoogste status bereikt: Travelife Certified. Dit is dé toonaangevende internationale duurzaamheids-certificering voor reisorganisaties. Slechts enkele reisorganisaties in Nederland hebben deze hoogste Travelife status bereikt. Daarnaast bieden we al onze reizen CO2-neutraal aan in samenwerking met de South Pole Group. We werken met lokale agenten, accommodatie-, transport- en activiteitenaanbieders en stimuleren ze om duurzaam te ondernemen. Zo draagt Reizen bij aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme, zodat iedereen, nu en in de toekomst zorgeloos op reis kan. 

Ben jij benieuwd wat wij samen nog meer kunnen doen om duurzaam toerisme te bevorderen? 
Lees in De Groene Ambitie 2025 welke duurzame doelen ANWB nastreeft. 

Pharos Reizen, FOX Verre Reizen, Travelhome, ANWB Ledenreizen en Kampeerreizen zijn reisdochters van ANWB.

ANWB Reizen: Groene ambitie

Samen onderweg naar een bewustere reiswereld!

Wie verantwoord reist, kan de gevolgen voor onze aarde en al wat er leeft, prima tot een minimum beperken.

Wie reist met een van de zes ANWB touroperators kan er op rekenen dat bij alle facetten van de reis op duurzaamheid is gelet.  

Download onze groene ambitie