Milieubeleid & Duurzaam toerisme

FOX Milieubewust

Bali plastic project

Samen met geïnspireerde bewoners en lokale organisaties die veel doen aan het plastic probleem op Bali, zijn afspraken gemaakt om het plastic afval vanuit het toerisme te reduceren. Het statement luidt:''No more single use plastic from the Tourism Industry". Wij vragen onze reizigers naar Bali te reizen met eigen "Bottles & Bags". Hiermee zal het dagelijks gebruik van de lokale plastic waterflessen en plastic tasjes verminderen. Ook hebben we vulpunten voor drinkwater gerealiseerd bij onze hotels en een aantal restaurants, dit water wordt net als in de kleine waterflessen gebotteld aangeleverd. Onze reisleiders en lokale gidsen zullen je hier graag alles over uitleggen!

Travelife Sustainability System

In december 2018 heeft FOX Verre Reizen van ANWB de status ‘Travelife Certified’ behaald, de hoogst bereikbare status. Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. Hiervoor dient een rapportage te worden voltooid die bestaat uit 11 verschillende onderwerpen (bijv. sociaal beleid, milieu, transport, excursies, accommodaties en reisleiding) met 250 criteria. We zullen tevens onze lokale partners stimuleren om deel te nemen aan de lokale Travelife trainingen, die wereldwijd worden georganiseerd en de certificatie. Samenhangend met Travelife zijn een duurzaamheidsbeleid en actieplan ontwikkeld.

Meer informatie over Travelife en de partners kan worden gevonden op: www.travelife.org

Olifantvriendelijk op reis met FOX

Wie wil er nou geen olifanten zien op vakantie? Hun reusachtige aanwezigheid, zachtmoedige voorkomen en intelligentie... In de afgelopen jaren is er een hele industrie ontwikkeld rond het aanbieden van 'onvergetelijke ervaringen' met olifanten. Helaas, veel van deze ervaringen zijn vooral voor de olilfant zelf onvergetelijk. Omdat het welzijn van de het dier vaak ernstig wordt aangetast.

FOX steunt daarom de campagne 'Stap van de olifant af' van de World Animal Protection (WAP). Sinds januari 2014 bieden wij alleen nog excursies aan waar onze reizigers kennis maken met olifanten in hun natuurlijke omgeving. Daarom worden er geen olifantenritjes meer aangeboden en hoeven olifanten geen kunstjes meer te doen.

Via onderstaande link kun je meer lezen over de WAP campagne Stap van de Olifant af en zelf beloven geen olifantenrit te maken of show te bezoeken: https://www.worldanimalprotection.nl/stop-olifantenritten

ECPAT

Wij steunen actief de ANVR en ECPAT/Defence for Children in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen je uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden www.meldkindersekstoerisme.nl

ANWB Reizen: Groene ambitie

Samen onderweg naar een bewustere reiswereld!

Wie verantwoord reist, kan de gevolgen voor onze aarde en al wat er leeft, prima tot een minimum beperken.

Wie reist met een van de zes ANWB touroperators kan er op rekenen dat bij alle facetten van de reis op duurzaamheid is gelet.  

Lees de groene ambitie