Milieubeleid & Duurzaam toerisme

FOX Milieubewust

Plasticvrij op reis

We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook in de berm en in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter. Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, hebben we vijf tips om plasticgebruik op vakantie te verminderen.

5 tips voor een plasticvrije vakantie:

1. Check of u op de bestemming uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
• Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
• Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van uw verblijf een grote verpakking water aan en vul het flesje bij.
2. Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
3. Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
4. Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
5. Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale beach clean-ups!Wegwerp plastic producten worden gemiddeld in vijf seconden gemaakt, vijf minuten gebruikt en vervolgens duurt het 500 jaar voordat het is afgebroken. In veel landen wordt afval niet goed verwerkt en eindigt het in de natuur. De oceaan rondom Bali bijvoorbeeld ligt er vol mee. En dat zie je terug op de stranden. Door op de vakantiebestemming bewust om te gaan met het gebruik van single use plastic kunnen we al die prachtige plekjes zo mooi mogelijk te houden!

FOX Tips - Duurzaam op reis

Ecologisch reizen begint thuis, net voor u vertrekt

Vermijd sluimergebruik en trek alle stekkers uit het stopcontact. Gaat u in de koele periode op vakantie, zet de verwarming dan op het minimum en sluit de waterhoofdkraan af om lekken te voorkomen. Haal de ijskast leeg. Hoe minder erin zit, hoe minder energie ze verbruikt.

Lees de 10 tips