Milieubeleid & Duurzaam toerisme

FOX Milieubewust

Plasticvrij op reis

Plasticvrij

We gebruiken het allemaal en we komen het overal tegen. In winkels, maar ook in de berm en in de zee. Op prachtige reisbestemmingen worden paradijselijke stranden, bossen en berggebieden vervuild door plastic dat veelal door toeristen is gebruikt. Vooral wegwerp plastic, zoals rietjes, flessen en tasjes, blijven in grote hoeveelheden in de natuur achter.

Om ervoor te zorgen dat we van de mooiste plekken ter wereld kunnen blijven genieten, hebben we vijf tips om plasticgebruik op vakantie te verminderen.

International Tourism Plastic Pledge

mvo

FOX, verre reizen van ANWB en 99 andere bedrijven en organisaties uit de toerismesector hebben in september 2019 op het hoofdkantoor van ANWB Reizen in Hoofddorp de International Tourism Plastic Pledge ondertekend. We bundelen onze krachten voor het verminderen van plasticvervuiling op vakantiebestemmingen. Om zo met elkaar te kunnen blijven genieten van de mooie natuur en cultuur op bestemmingen wereldwijd!

5 tips voor een plasticvrije vakantie

  • Check of je op de bestemming uit de kraan kunt drinken: waterinhetbuitenland.nl.
    • Drinkwater uit kraan? Neem een hervulbare fles mee.
    • Geen drinkwater uit de kraan? Schaf aan het begin van je verblijf een grote verpakking water aan en vul het flesje bij.
  • Zeg ‘nee’ tegen plastic rietjes.
  • Neem altijd een (boodschappen)tas mee.
  • Neem zelf shampoo, douchegel en bodylotion mee.
  • Zin in een vakantie uitje? Doe mee aan lokale beach clean-ups!

Bewust omgaan met plastic

Leave nothing

Wegwerp plastic producten worden gemiddeld in vijf seconden gemaakt, vijf minuten gebruikt en vervolgens duurt het 500 jaar voordat het is afgebroken. In veel landen wordt afval niet goed verwerkt en eindigt het in de natuur. De oceaan rondom Bali bijvoorbeeld ligt er vol mee. En dat zie je terug op de stranden.

Door op de vakantiebestemming bewust om te gaan met het gebruik van single-use-plastic kunnen we al die prachtige plekjes zo mooi mogelijk te houden!

Bali werkt samen met FOX aan beter milieu

De verre vakantiebestemming Bali was het afgelopen jaar meerdere malen in het nieuws. In augustus 2018 trilde de aarde op het Indonesische eiland Lombok en werd het opgeschrikt door een aardbeving met de kracht van 5,2. Dit was ook op Bali voelbaar. Ook doken beelden op van plasticsoep voor de kust en op de stranden van het eiland.

FOX Tips - Duurzaam op reis

Ecologisch reizen begint thuis, net voor je vertrekt

Vermijd sluimergebruik en trek alle stekkers uit het stopcontact. Ga je in de koele periode op vakantie, zet de verwarming dan op het minimum en sluit de waterhoofdkraan af om lekken te voorkomen. Haal de ijskast leeg. Hoe minder erin zit, hoe minder energie ze verbruikt.

Lees de 10 tips