Milieubeleid & Duurzaam toerisme

FOX Milieubewust

Ecologisch reizen begint thuis

Vermijd sluimergebruik en trek alle stekkers uit het stopcontact. Ga je in de koele periode op vakantie, zet de verwarming dan op het minimum en sluit de waterhoofdkraan af om lekken te voorkomen. Haal de ijskast leeg. Hoe minder erin zit, hoe minder energie ze verbruikt.

Groener reizen met CO2-compensatie

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. Via de samenwerking tussen FOX en South Pole steun je met een kleine donatie een duurzaam project in Ghana (schone kooktoestellen), Thailand (zonne-energie) of Taiwan (windenergie).

 

Eet en koop lokaal

Ga voor meer beleving door je onder te dompelen in de plaatselijke cultuur en eet in lokale eettentjes in plaats van bij de internationale ketens. Koop geen ‘made-in-China’-souvenirs, tenzij je in China bent. Hoeveel leuker en origineler is het om iets van de lokale bevolking te kopen? (Uiteraard worden er geen zeesterren, schelpen, koraal, ivoor of tanden van roofdieren gekocht– just to be sure).

Verminder het plastic verbruik tijdens de reis

De kleine flesjes shampoo, lotion en douchegel in de hotelkamer zorgen voor bergen plastic afval. Hoe verfrissend ze er ook uitzien, weersta de drang om ze te gebruiken en zo de productie ervan te blijven stimuleren. Vul thuis herbruikbare flesjes met eigen verzorgingsproducten.

Reis met een navulbare waterfles

Neem een eigen waterfles mee en koop geen of zo weinig mogelijk plastic wegwerp flessen. Maak gebruik van lokale refill stations bij de hotels en de restaurants. Je kunt hier goed en gezond water tappen.

Doe alsof je thuis bent - gebruik alleen wat je echt nodig hebt

Wees op vakantie even zuinig met energie en water, en gebruik de handdoek meer dan één keer. Beddengoed en handdoeken hoeven niet dagelijks te worden vervangen. Veel hotels maken je hier al attent op.

Wilde dieren zijn er niet om ons te entertainen

Minder ‘eco’, maar daarom niet minder belangrijk: wilde dieren zijn er niet om ons te entertainen. Ga niet naar shows met dieren, maak geen olifantenrit of ga niet op de foto met een aapje. Het lijkt onschuldig, maar helaas gaat aan deze activiteiten veel dierenleed vooraf.

Gebruik oplaadbare batterijen

Deze zijn lang bruikbaar en dit is op den duur goedkoper maar zeker veel beter als het gebruik van wegwerp batterijen.

We inspireren je graag

We hebben vele inspirerende artikelen geschreven. Neem eens een kijkje en droom weg bij al het moois dat deze wereld ons te bieden heeft. 

Bekijk alle artikelen