5-daags Amazone verblijf

Voorafgaand aan uw individuele rondreis Ecuador is het mogelijk om een Amazone-verlenging te boeken, waardoor u echt álle facetten van dit zeer afwisselende land meekrijgt! Wandel tussen eeuwenoude bomen en verken het overstroomde woud dat vol zit met wilde dieren. Ontdek de fascinerende wereld van het regenwoud, ´s werelds meest gecompliceerde eco-systeem. Waar uw interesses ook liggen, van vogels kijken tot wandelen, er is altijd een avontuurlijke activiteit die bij u past.

Deze 5-daagse verlenging bestaat uit 1 nacht Quito en 3 nachten Amazone. U vliegt weer terug naar Quito op de dag dat u normaalgesproken uit Nederland naar Ecuador zou vertrekken, en dat is dan dag 1 van uw individuele rondreis.

Dag 1 Amsterdam - Quito

Vertrek op zondag vanuit Amsterdam voor uw rechtstreekse vlucht naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. U komt hier in de loop van de namiddag aan. Vervolgens transfer naar uw hotel in het centrum van de stad, temidden van gezellige bars en restaurants.

Dag 2 Quito - Cuyabeno NP (Amazone)

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld van Quito gebracht, waar u een binnenlandse vlucht naar Lago Agrio neemt. U komt hier omstreeks 10.00 uur aan. Vanuit Lago Agrio reist u verder met privétransport van de lodge tot aan het Cuyabeno Reserve (dit duurt ongeveer 3 uur). Onderweg is er een stop voor de lunch. Bij El Puente stapt u met uw bagage over in een gemotoriseerde kano. U bevindt zich nu echt in de jungle! U volgt voor ongeveer 2 uur de smalle slingerende Cuyabeno rivier. Onderweg kunt u al genieten van de natuur en zult u de eerste dieren zien. U komt rond 16.30 uur aan bij de lodge. Na een korte rustpauze kunt u gaan zwemmen in het grote meer Laguna Grande en genieten van de prachtige zonsondergang aldaar. Overnachting in uw Amazone-lodge.

Dag 3 Cuyabeno NP

Na het ontbijt gaat u onder begeleiding van een gids een wandeling van 3 tot 4 uur maken in het primaire regenwoud. De gids vertelt u over het leven in het tropische woud en over de medicinale planten. U kunt onderweg van alles tegen komen, zoals aapjes of kleurrijke vogels.
Na de lunch en een rustpauze gaat u in de middag opnieuw op pad, ditmaal om op piranha’s te vissen. De kans bestaat dat u dan ook de prachtige roze zoetwaterdolfijnen tegenkomt. Hierna is er weer tijd voor een duik in het meer. Na het avondeten gaat u met de kano over de rivier op zoek naar kaaimannen. Overnachting in de Amazone-lodge.

Dag 4 Cuyabeno NP

De vroege vogels die de zonsopgang willen zien, kunnen met de kano rond 6 uur op pad.
Na het ontbijt gaat u op bezoek bij een familie van de Tarapuy gemeenschap. U ziet daar hoe cassave, traditioneel brood gemaakt van yuca, wordt klaargemaakt. U mag ook meehelpen. Daarna bezoekt U de Siona gemeenschap. Uw gids zal uitleg geven over de gebruiken en tradities van de Siona’s.
‘s Avonds maakt U opnieuw een nachtwandeling, ditmaal op zoek naar insecten, spinnen en schorpioenen.

Dag 5 Cuyabeno NP - Quito

Na het ontbijt gaat U met de gemotoriseerde kano´s terug naar de ingang van het nationale park. Vandaaruit gaat U terug naar Lago Agrio, waar de gids U afzet op het vliegveld. U vliegt naar Quito waar u wordt opgehaald en naar uw hotel in het centrum van de stad wordt gebracht. In het hotel krijgt u uitleg over uw programma van een (Engelstalige) vertegenwoordiger van ons lokale agentschap. Overnachting in Quito.

Inclusief

 • Transfers vliegveld Quito - hotel Quito v.v. op basis van internationaal gezelschap
 • Overnachting Quito in een toeristenklasse hotel op basis van logies-ontbijt
 • Binnenlandse vluchten Quito - Lago Agrio v.v.
 • Transfers vliegveld Lago Agrio - Amazonelodge v.v. op basis van internationaal gezelschap
 • Drie overnachtingen Amazonelodge op basis van volpension (exclusief drankjes)
 • Onbeperkt koffie, thee en water gedurende uw Amazone-verblijf
 • Gebruik van regenponchos en rubberlaarzen (t/m maat 46)
 • Tours met deskundige (Engelstalige) gids op basis van internationaal gezelschap
 • Een lokale gids voor het vervoer per kano
 • Exclusief:
 • Brood bakken bij de Siona gemeenschap, circa $4
 • Extra drankjes die u in de lodge kunt kopen (circa $1,50 - $5)
 • Fooien

Aandachtspunten

 • Het is alleen mogelijk om op zondag vanuit Amsterdam te vertrekken indien u het Amazone verblijf wenst bij te boeken. Dit in verband met het reisschema.
 • Deze verlenging is op basis van internationaal gezelschap en bestaat uit drie overnachtingen in een Amazonelodge en één overnachting in Quito.
 • Transfers zijn inclusief.
 • Het Amazone verblijf verschijnt automatisch na afloop van uw rondreis. Het Amazone verblijf zal na verwerking van de boeking vooraf aan de rondreis geplaatst worden.
 • Voor de Amazone verlenging is het verplicht een kopie of scan van uw paspoort aan ons te verzenden. Voor het boeken van de binnenlandse vluchten hebben wij namelijk uw juiste paspoortnummer nodig. Wij verzoeken u het kopie per omgaande naar ons toe te mailen. Zonder deze kopie kunnen wij de aanvraag niet voor u verwerken.
 • Het klimaat in het Amazonewoud is warm en vochtig. In de maanden van november t/m april is het regenseizoen. Het kan dan urenlang regenen, waardoor het voor kan komen dat niet alle activiteiten volgens programma kunnen worden uitgevoerd.
 • Let op! Het programma van uw Amazone-verlbijf is flexibel. Wat U precies op welke dag doet is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het weer en de dag waarop uw tour begint.
 • Wat mee te nemen
  Origineel Paspoort (geen kopie)
  Zaklamp met reserve batterijen (belangrijk!)
  Verrekijker (10x40 zijn het best)
  Hoed of pet
  Insectenspray
  Zonnebrandcreme met een hoge factor
  Katoenen shirt met lange mouwen
  Snel drogende lange broek
  Sandalen of wandelschoenen
  Een windstopper of trui
  Zwemkleding en handdoek
  Kleine (waterdichte) dagrugzak
  Toiletspullen (biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
  Camera en reserve batterijen
  Zakmes (eventueel)

Hotels

Jamu Lodge - Cuyabeno Nationaal Park

De naam JAMU komt van het woord Armadillo (gordeldier) in Siona. De lodge ligt aan de Cuyabeno rivier op 15 minuten van Laguna Grande. Jamu lodge heeft 9 in traditionele stijl gebouwde cabañas, met een bladerdak. De cabañas worden verlicht met kaarsen. U kunt er genieten van een drankje in de bar of ontspannen in de hangmattentoren. De lodge serveert een mix van de Ecuadoraanse keuken en internationale gerechten.
U kunt de batterijen van uw camera opladen in de lodge en er is een kleine bibliotheek met boeken over de flora en fauna van de Amazone jungle.

Prijzen

Prijzen 5-daags Amazone verblijf

Prijs Periode
€ 649,- p.p. 23-09-2018 t/m 28-10-2018
€ 608,- p.p. 01-11-2018 t/m 30-12-2018
€ 607,- p.p. 03-01-2019 t/m 26-01-2020

Eventuele kamer- en verzorgingstoeslagen

Eénpersoonskamer; Standaard Periode
€ 186,- p.p. 23-09-2018 t/m 28-10-2018
€ 174,- p.p. 01-11-2018 t/m 30-12-2018
€ 173,- p.p. 03-01-2019 t/m 26-01-2020

Terug naar boven