Groepsrondreis Ecuador & Galapagos Eilandhoppen

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Aandachtspunten

 • U kunt deze extra opties tijdens het boekingsproces aan uw reis toevoegen.
 • Bij een verlenging verandert de reisduur en bij extra opties en upgrades niet

Optionele excursies in Alausí

 • Nariz del Diablo / treinreis

  USD 35,- p.p.

  Bijzondere treinreis door de Andes, langs rotswanden, ravijnen en over bruggen - één van de mooiste natuurgebieden van Ecuador. We reizen met een boemeltreintje naar ‘de Duivelsneus’!

Optionele excursies in Baños

 • Massage van 30 minuten

  USD 30,- p.p.

  U kunt zich voor 30 minuten even heerlijk ontspannen door één van de massages. U kunt kiezen uit de volgende massages:

  - Erupción volcánica (met vulkaan as en zout mineralen)
  - Dulce planeta (met honing, sinasappen, suiker en meer)
  - Ritmo del mar (met kokosmelk en meer)
  - Exótica experiencia (met zoete kruiden, champagne en meer)
  - Pación de aroma (met koffie, suiker en meer)

Optionele excursies in Cuenca

 • National Park El Cajas

  USD 40 p.p.

  We maken een stevige wandeling in het Nationaal Park. Het is een prachtig en hoog gelegen merengebied. U ziet hier verschillende planten, vogels en ook bestaat de kans dat u Lama's ziet. Deze wandeling door het 1000 meren gebied is onder leiding van een gids met ervaring.

 • Chordeleg en Gualaceo

  USD 43,50 p.p.

  De tour start met een bezoek aan San Bartholome, een klein stadje met een schitterend uitzicht over de Santa Barbara rivier. Het stadje staat bekend om de gitaars die daar gemaakt worden. Bij een traditionele gitaarwinkel worden alle ins en outs van het gitaar maken laten zien. Hierna reist u verder naar Chordeleg, een stadje dat bekend staat om de vele goud- en zilversmeden. Daarnaast worden er in Chordeleg vele andere ambachten uitgevoerd. Het is prachtig om te zien hoe de lokale bevolking deze ambachten ambieert. De tour eindigt met een bezoek aan Gualeceo, een klein stadje dat beroemd is om de prachtige handwerken. U krijgt tijdens deze excursie een goed beeld van de lokale bevolking.

  Inclusief: lunch.

  Deze excursie is alleen mogelijk op vrijdag en zondag.

Optionele excursies in Galapagos

 • Volle dagexcursie vanuit Santa Cruz

  USD 220 p.p.

  Afhankelijk van de beschikbaarheid bieden we u een halve dagexcursie of een volle dagexcursie aan. Het verschil tussen de halve dagexcursie en de volle dagexcursie is dat u tijdens een volle dagexcursie naar een van de omliggende onbewoonde eilanden gaat en tijdens de halve dagexcursie verschillende plekken op het eiland Santa Cruz bezoekt. De boot die wordt gebruikt voor de halve dagexcursie is kleiner en er is minder wildlife te bewonderen dan tijdens een volle dagexcursie.

  Een van de hoogtepunten van uw bezoek aan de Galapagos eilanden zal ongetwijfeld een bezoek aan een van de onbewoonde eilanden zijn die de eilandengroep rijk is. Het nationale park Galapagos draagt zorg voor behoud van de eilandengroep en legt hierbij daglimieten op qua bezoekersaantallen. Daarnaast kent elk eiland bepaalde dagen waarop een bezoek niet toegestaan is.
  Gedurende uw verblijf op het eiland Santa Cruz bieden we u de mogelijkheid een excursie naar een van deze eilanden toe te voegen aan uw programma. Afhankelijk van beschikbaarheid kan deze excursie gaan naar of Seymour, Plazas, Santa Fé of Bartelome. Het betreft een dagtour, waarvan u een groot deel van de dag onderweg bent naar of van uw bestemming, over weg en over water. Iedere dagtour heeft een gemiddelde tijd van 45 minuten tot 1 uur voor een wandeling over het onbewoonde eiland en een gemiddelde tijd van 45 minuten tot 1 uur om te snorkelen of uit te rusten op het strand. Een lunchbox is inbegrepen. Houd er tevens rekening mee dat de groep mede uit andere deelnemers zal bestaan.

 • Halve dagexcursie vanuit Santa Cruz

  USD 75 p.p.

  Afhankelijk van de beschikbaarheid bieden we u een halve dagexcursie of een volle dagexcursie aan. Het verschil tussen de halve dagexcursie en de volle dagexcursie is dat u tijdens een volle dagexcursie naar een van de omliggende onbewoonde eilanden gaat en tijdens de halve dagexcursie verschillende plekken op het eiland Santa Cruz bezoekt. De boot die wordt gebruikt voor de halve dagexcursie is kleiner en er is minder wildlife te bewonderen dan tijdens een volle dagexcursie.

  De halve dagexcursie bestaat uit een bezoek aan verschillende plekken in en rondom Santa Cruz. Tijdens deze tour maakt u met de gids een wandeling naar de ‘Playa de los Perros’ en kunt u gaan snorkelen in het prachtige ‘Las Grietas’. Hier ziet u vele kleurrijke vissen en als u geluk heeft een zeeschildpad. Op de rand van de kliffen bij de baai kunt u soms de bijzondere blauwvoet Jan-van-Genten aanschouwen die hier liggen te rusten. De enorme cactussen, de rode kleur van de rotsen en de turkooise kleur van de oceaan zorgen voor geweldige fotomomenten. Houd er rekening mee dat de groep mede uit andere deelnemers zal bestaan.

Optionele excursies in Quito

 • Cotopaxi vulkaan

  USD 65,- p.p.

  Duur: volledige dag
  Minimum aantal deelnemers: 4

  Het Cotopaxi Nationale Park ligt in de centrale hooglanden van Ecuador en staat bekend om de overweldigende Cotopaxi Vulkaan. De Cotopaxi is 5897 meter hoog en wordt beschouwd als één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. De Cotopaxi is natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheid van het Cotopaxi Nationale Park, maar u kunt hier ook fantastisch wandelen, mountainbiken en paardrijden. Er leven hier wilde paarden, lama’s, vossen, herten, condors en beren.
  U begint deze dag met spectaculaire uitzichten over het Andes-landschap in de ‘Avenue der Vulkanen’. Eenmaal in het Nationale Park bezoekt u het Bezoekerscentrum Mariscal Sucre wat al op 3600 meter hoogte ligt. Indien het Nationale Park het toestaat (afhankelijk van de activiteit van de vulkaan) gaat de excursie verder naar de parkeerplaats op 4500 meter hoogte, vanaf waar u de volgende 300 meter naar boven kunt lopen naar de berghut die wat hoger op de gletsjer ligt. Een pittige trek vanwege de hoogte, maar u wordt beloond met een waanzinnig uitzicht! Hierna wandelt u nog ongeveer anderhalf uur bij de Limpiopungo Lagune, waar u vervolgens een picknick-lunch krijgt.

  Inclusief: privé transport van en naar Quito, Engelstalige gids, entree tot het Cotopaxi Nationale Park, picknick lunch.

 • Dagtour Otavalo

  USD 65,- p.p.

  Duur: volledige dag
  Minimum aantal deelnemers: 4

  Otavalo is een indigena (indianen)-stadje op twee uur ten noorden van Quito, in de provincie Imbabura. Het staat bekend vanwege de handwerk-nijverheden en souvenirs die hier geproduceerd worden. Zaterdag is de belangrijkste marktdag, maar ook op andere dagen is het centrale plein gevuld met marktkraampjes. In de omgeving van Otavalo vindt u het prachtige Cuicocha kratermeer.
  U wordt opgehaald in Quito door een Engelstalige gids. Eenmaal aangekomen in Otavalo heeft u vrije tijd om over de markt te slenteren op zoek naar souvenirs. Vervolgens reist u iets verder naar het noorden naar het kratermeer Cuicocha. Hier maken we een boottocht langs verschillende kleine eilandjes, en we zoeken een mooi plekje voor onze picknick-lunch. Op de terugweg stoppen we eventueel nog even in het stadje Cotacachi, waar allerlei producten van leer gemaakt worden.

  Inclusief: privé transport van en naar Quito, Engelstalige gids, entree voor het Nationale Reservaat Cuicocha, boottocht Cuichocha kratermeer, picknick lunch.

 • Dagtour Mindo

  USD 65,- p.p.

  Duur: volledige dag
  Minimum aantal deelnemers: 4

  Mindo is een klein stadje dat op 3 uur rijden ten westen van Quito ligt, middenin het nevelwoud op zo’n 1600 meter boven zeeniveau. Het staat bekend vanwege de vele vogels die er gespot kunnen worden.
  U wordt opgehaald in Quito door een Engelstalige gids. Eenmaal aangekomen in Mindo wandelt u naar de waterval waarbij u onderweg vele vogels zult tegenkomen (oa de kolibrie) en later op de dag krijgt u ook een chocolade-tour. Een picknick-lunch is inclusief.

  Inclusief: privé transport van en naar Quito, Engelstalige gids, entree voor de waterval en chocolade tour, picknick lunch.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. 
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een Unigarant Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).
Terug naar boven