Regio's & Plaatsen in Ecuador

Regio's & Plaatsen Ecuador

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van Ecuador? Lees hier meer over onder andere Banos, Cuenca, Guayaquil, de Galapagos Eilanden, Otavalo, Quito en Riobamba.

Baños

Baños heeft een subtropisch klimaat en een mooie setting, het is een heel toeristisch plaatsje en ligt op een hoogte van 1800 meter. Inwoners: +/- 16.000. Vulkaan de Tungurahua (5016 m.): nog actief. Betekent ‘kleine hel’ in het Quichua. In het weekend komen veel Ecuadorianen naar de beroemde basiliek en worden er toffees gemaakt (melcochas), die je in slierten kleefgoed ziet hangen bij de winkels.

Alles over Baños

Cuenca

Cuenca wordt gezien als de culturele hoofdstad van Ecuador en is een smeltkroes van verschillende culturen. Deze invloeden zie je dan ook terug in het culturele erfgoed. Het historische centrum heeft vele nauwe straatjes, vele musea en prachtige kathedralen.

Alles over Cuenca

Galapagos

Zo’n 1000 kilometer uit de kust van Ecuador bevinden zich de Galápagos Eilanden. De groep bestaat uit 13 grote en tientallen kleine eilanden. Het bijzondere van deze, van oorsprong vulkanische, eilanden is dat ze nooit in contact zijn geweest met het vasteland. Planten en dieren hebben zich daardoor op een speciale manier geëvolueerd.

Alles over Galapagos

Guayaquil

Ook al is Quito de hoofdstad, de grootste stad van Ecuador is Guayaquil met ongeveer drie miljoen inwoners. Guayaquil is de belangrijkste havenstad en daarmee het commerciële en industriële centrum van het land. De stad is gelegen op de westelijke oever van de Guayas.

Alles over Guayaquil

Latacunga

Latacunga is de hoofdstad van de provincie Cotopaxi, ligt op een hoogte van 2800 meter en heeft ongeveer 40.000 inwoners. De stad is gebouwd van het lokaal aanwezige materiaal, het lichtgrijze ‘pumice’ (puimsteen?). Het koloniale stadje ligt op 29 kilometer van de Cotopaxi. Soms zijn er (vooral ’s morgens) vanuit de stad negen vulkanen te zien, ‘s middags is het vaak bewolkt.

Alles over Latacunga

Otavalo

Otavalo ligt op 2530 m. hoogte en heeft 28.000 inwoners, voornamelijk blanken en mestiezen. De weg van Quito naar Otavalo is 94 kilometer lang en behoort tot de Pan American Highway die van Alaska naar Vuurland loopt (met uitzondering van Panamá, de Darien Gap). Ten noorden van Quito vinden we bergen en vulkanen: Cotacachi, Imbabura, Chiles en Cayambe (met gletsjers).

Alles over Otavalo

Quito

Quito ligt op 2850 meter hoogte, heeft ongeveer 1.5 miljoen inwoners en is daarmee de één na hoogste hoofdstad van Latijns-Amerika (Bolivia, met La Paz 3600 meter). De stad ligt in een vallei, tussen de vulkaan Pichincha (4794 meter) in het westen en de canyon van de rivier de Machángara in het oosten.

Alles over Quito

Riobamba

Riobamba ligt op een hoogte van 2750 meter en heeft ong. 120.000 inwoners. Het is de hoofdstad van de provincie Chimborazo. Dit is de hoogste berg van Ecuador, met 6310 meter. Het stadje ligt in de Tapi vallei, en wordt wel de ‘sultana van de Andes’ genoemd, vanwege de stijl en elegantie van deze koloniale stad. Vanuit Riobamba heb je zicht op de Chimborazo, de Altar (5320 m.), de Tungurahua (5023 m.), de Carihuairazo (5020 m.) en soms op de Sangay (5320 m.).

Alles over Riobamba