Single groepsreis Enerverend Ecuador

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Optionele excursies in Alausí

 • Nariz del Diablo / treinreis

  USD 35,- p.p.

  Bijzondere treinreis door de Andes, langs rotswanden, ravijnen en over bruggen - één van de mooiste natuurgebieden van Ecuador. We reizen met een boemeltreintje naar ‘de Duivelsneus’!

Optionele excursies in Baños

 • Massage van 30 minuten

  USD 30,- p.p.

  U kunt zich voor 30 minuten even heerlijk ontspannen door één van de massages. U kunt kiezen uit de volgende massages:

  - Erupción volcánica (met vulkaan as en zout mineralen)
  - Dulce planeta (met honing, sinasappen, suiker en meer)
  - Ritmo del mar (met kokosmelk en meer)
  - Exótica experiencia (met zoete kruiden, champagne en meer)
  - Pación de aroma (met koffie, suiker en meer)

Optionele excursies in Cuenca

 • National Park El Cajas

  USD 40 p.p.

  We maken een stevige wandeling in het Nationaal Park. Het is een prachtig en hoog gelegen merengebied. U ziet hier verschillende planten, vogels en ook bestaat de kans dat u Lama's ziet. Deze wandeling door het 1000 meren gebied is onder leiding van een gids met ervaring.

Optionele excursies in Puerto Lopez

 • Isla de la Plata / 'Poor Men's Galapagos'

  USD 40,- p.p.

  Na circa 2,5 uur varen met een klein bootje, komt u op het eiland Isla de la Plata aan. Dit wordt ook wel de 'Poor Men's Galapagos' genoemd. Hier gaat u onder leiding van een gids een wandeling maken. U kunt de blauwvoet Jan van Genten (blue footed boobies), gemaskerde Jan van Genten (masked boobies) en soms ook albatrossen zien, afhankelijk van het seizoen. Tussen juni en oktober is er een grote kans dat u ook de walvissen tegenkomt die in deze periode de Ecuadoraanse kust passeren.
  Na de inbegrepen (box)lunch heeft u nog even de gelegenheid om te snorkelen (let op, het zicht is niet altijd even goed ivm de weersomstandigheden) en daarna keert u terug naar Puerto López.
  Wij raden u aan zonnebrand, badkleding en een pet/hoedje mee te nemen. De entree voor Nationaal Park Machalilla met het Los Frailes strand is exclusief en bedraagt circa USD 2,- per persoon per dag.

 • Walvistour

  USD 30,- p.p.

  In de ochtend gaat u een fantastische walvistour maken, op zoek naar deze mooie zoogdieren. Mogelijk in de periode van juni tot oktober (walvisseizoen).

  Indien u de single groepsreis Ecuador heeft geboekt, vertrekt u vanuit Montañita eerst naar Puerto Lopez. Vanuit Puerto Lopez maakt u de walvistour.

Optionele excursies in Quito

 • Cotopaxi vulkaan

  USD 65,- p.p.

  Duur: volledige dag
  Minimum aantal deelnemers: 4

  Het Cotopaxi Nationale Park ligt in de centrale hooglanden van Ecuador en staat bekend om de overweldigende Cotopaxi Vulkaan. De Cotopaxi is 5897 meter hoog en wordt beschouwd als één van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. De Cotopaxi is natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheid van het Cotopaxi Nationale Park, maar u kunt hier ook fantastisch wandelen, mountainbiken en paardrijden. Er leven hier wilde paarden, lama’s, vossen, herten, condors en beren.
  U begint deze dag met spectaculaire uitzichten over het Andes-landschap in de ‘Avenue der Vulkanen’. Eenmaal in het Nationale Park bezoekt u het Bezoekerscentrum Mariscal Sucre wat al op 3600 meter hoogte ligt. Indien het Nationale Park het toestaat (afhankelijk van de activiteit van de vulkaan) gaat de excursie verder naar de parkeerplaats op 4500 meter hoogte, vanaf waar u de volgende 300 meter naar boven kunt lopen naar de berghut die wat hoger op de gletsjer ligt. Een pittige trek vanwege de hoogte, maar u wordt beloond met een waanzinnig uitzicht! Hierna wandelt u nog ongeveer anderhalf uur bij de Limpiopungo Lagune, waar u vervolgens een picknick-lunch krijgt.

  Inclusief: privé transport van en naar Quito, Engelstalige gids, entree tot het Cotopaxi Nationale Park, picknick lunch.

 • Bezoek warmwaterbronnen van Papallacta

  USD 65,- p.p.

  Duur: volledige dag
  Minimum aantal deelnemers: 4

  Papallacta is een klein stadje op 1,5 uur rijden ten oosten van Quito, op weg naar het jungle gebied. De weg naar Papallacta toe is spectaculair vanwege de uitzichten op de hooglanden in het paramo-gebied, en aan het einde van de reis liggen de ontspannende thermale baden waar het stadje bekend om staat, op u te wachten.
  U wordt opgehaald in Quito door een Spaanstalige chauffeur. Eenmaal aangekomen in Papallacta gaat u naar het spa resort Thermen van Papallacta. Hier kunt u zelf beslissen of u eerst nog een prachtige wandeling van ongeveer een uur in de omgeving gaat maken, of dat u meteen gebruik maakt van uw dagkaart voor de spa. Optionele massages en andere (schoonheids)behandelingen kunnen bij aankomst geboekt worden (al naar gelang beschikbaarheid). De lunch is inclusief. Geniet en relax!
  De bus brengt u terug naar Quito omstreeks 15u.

  Inclusief: privé transport van en naar Quito, Spaanstalige chauffeur, entree tot het spa resort Thermen van Papallacta, lunch.

 • Dagtour Otavalo

  USD 65,- p.p.

  Duur: volledige dag
  Minimum aantal deelnemers: 4

  Otavalo is een indigena (indianen)-stadje op twee uur ten noorden van Quito, in de provincie Imbabura. Het staat bekend vanwege de handwerk-nijverheden en souvenirs die hier geproduceerd worden. Zaterdag is de belangrijkste marktdag, maar ook op andere dagen is het centrale plein gevuld met marktkraampjes. In de omgeving van Otavalo vindt u het prachtige Cuicocha kratermeer.
  U wordt opgehaald in Quito door een Engelstalige gids. Eenmaal aangekomen in Otavalo heeft u vrije tijd om over de markt te slenteren op zoek naar souvenirs. Vervolgens reist u iets verder naar het noorden naar het kratermeer Cuicocha. Hier maken we een boottocht langs verschillende kleine eilandjes, en we zoeken een mooi plekje voor onze picknick-lunch. Op de terugweg stoppen we eventueel nog even in het stadje Cotacachi, waar allerlei producten van leer gemaakt worden.

  Inclusief: privé transport van en naar Quito, Engelstalige gids, entree voor het Nationale Reservaat Cuicocha, boottocht Cuichocha kratermeer, picknick lunch.Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een ANWB Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).