Weer & klimaat Ecuador

Beste reistijd Ecuador

Het klimaat in Ecuador verschilt heel erg per locatie. De regenperiode aan de kust is van januari tot mei. In het oosten zijn er twee droogteperioden, de maand augustus en van december tot maart. Het noorden van Ecuador is een stuk vochtiger, terwijl de zuidkust een stuk droger is dan de rest van het land.

Het oosten van Ecuador ligt in het Amazonegebied en heeft een tropisch klimaat, het is hier heel het jaar ongeveer even warm.

De Andes loopt van noord naar zuid, midden door het land. Dit gebied heeft een prettig, iets koeler, klimaat en kun je heel het jaar door goed bezoeken. De temperatuur en de hoeveelheid neerslag zijn heel het jaar globaal hetzelfde.

De beste reistijd voor Ecuador is van juli tot en met november. In deze periode is het niet te heet in de kustgebieden en valt er de minste regen. Tijdens de FOX reizen bezoek je eigenlijk nauwelijks het kustgebied en ben je vooral in de Andes, vandaar dat je Ecuador met FOX het hele jaar door kunt bezoeken. 

Vrouwen in Ecuador

TOP 10 - Hoogtepunten van Ecuador 

Reisaanbod Ecuador

Ga met ons mee op reis naar vulkanen, jungle en koloniale steden!

Naar het reisaanbod

Landinformatie Ecuador

Ecuador is een land vol contrasten dat je moet zien, ruiken, voelen en proeven. Van de hoge Andes tot aan de jungle en de kust, Ecuador zal je verrassen!

Lees meer over Ecuador