8-daagse familie groepsreis het Land van de Farao's

Ga goed voorbereid op reis! Heb je een wereldstekker nodig, kun je water uit de kraan drinken en moet je misschien een visum regelen? Je vindt hier de antwoorden op deze belangrijke vragen voorafgaand aan je reis.

 • Accommodatie

  Je logeert tijdens je rondreis in goede, middenklasse hotels. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met bad of douche en toilet. FOX houdt de kwaliteit van de geselecteerde hotels goed in de gaten en zal zonodig nieuwe hotels toevoegen aan de accommodaties die gebruikt worden.

 • Beste reistijd

  Egypte kent een typisch woestijnklimaat. Dat betekent dat er weinig tot geen regen valt en de temperatuur overdag tot grote hoogte kan stijgen. ’s Nachts daarentegen koelt het vaak behoorlijk af. In de zomer heersen er temperaturen van rond de 25 graden en in de winter is het er rond de 15 graden. Je dient er rekening mee te houden dat het op verschillende plaatsen zoals Hurghada, Cairo en Luxor in de zomer ontzettend warm kan zijn met temperaturen van rond de 37-40 graden.

  Over het algemeen geldt dat het in het noorden in de winter koel kan worden terwijl het in het zuiden altijd mooi weer is. Oktober en november zijn de meest comfortabele maanden om Egypte te bezoeken. De prijzen zijn dan echter weer op zijn hoogst en de hotels bomvol. April en mei zijn ook aangenaam alhoewel het dan wel koeler en wisselvalliger is.

 • Elektriciteit

  Egypte heeft een netspanning van 220 volt. Op sommige plaatsen kun je echter nog 110 volt treffen. Ook de contactdozen variëren van 2-polig en 3-polig. Zorg er daarom voor dat je altijd een adapter bij je hebt.
  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Eten en drinken

  Door de eeuwen heen is de Egyptische keuken weinig veranderd. Wel zijn de invloeden van de Italiaanse, Turkse, Franse en Engelse keuken duidelijk terug te vinden en heeft ook het bekende Chinese eten Egypte bereikt. De Egyptenaren gebruiken een licht ontbijt dat vaak bestaat uit bonen (of bonentaart), eieren, augurken, verschillende kazen en jams. In je hotel zul je echter een normaal Europees ontbijt geserveerd krijgen, dat bestaat uit koffie, thee, toast en broodjes, boter en jam en eventueel kaas en vruchtensap.
  De lunch is de hoofdmaaltijd in Egypte, al zullen de meeste hotels de hoofdmaaltijd ’s avonds serveren. De gebruikelijke lunch valt tussen 2 en 5 ’s middags en wordt vaak gevolgd door een siësta. De Egyptenaren zelf eten thuis traditioneel laat op de avond, meestal niet voor 22.00 uur en vaak bestaat deze maaltijd uit restanten van de zware lunch.

  Over het algemeen zul je voornamelijk Europees eten geserveerd krijgen, maar probeer ook eens iets van de Egyptische keuken. Een goed begin is molokhia, een hartige soep van in bouillon getrokken groente met knoflook, peper, koriander en rijst. Een ander lievelingskostje van de Egyptenaren is duif. Deze worden geroosterd en opgevuld met rijst en zijn absoluut heerlijk, alhoewel er wel weinig vlees aanzit. Als dessert is de ommu-‘ali een echte aanrader. Dit is een pudding van rijst, melk, krenten en kokosnoten.

  De prijzen van de maaltijden in Egypte liggen gemiddeld iets lager dan in Nederland, afhankelijk van de luxe en de hoeveelheid.
  Houd voor lunch rekening met circa € 10,- per persoon en voor een diner circa € 15,- tot € 20,- per persoon.

  Frisdranken zijn in Egypte erg in trek, aangezien Moslims geen alcohol mogen drinken. Vruchtensappen en limonades zijn daarom bijna overal verkrijgbaar. Bier en frisdrank is in Egypte te verkijgen vanaf circa € 1,50. Een Egyptische specialiteit is karkadeh, een dieprood gekleurd aftreksel van Hibuscusbloemen, dat je zowel warm als koud kunt drinken. Let er wel op dat als je het koud drinkt, het goede water wordt gebruikt!
  Aan de gewone koffie zit weinig smaak en daarom wordt over het algemeen door de buitenlanders de bekende Turkse koffie gedronken. Te sterk? Even wat heet water vragen.
  Bij de thee krijg je een paar takjes mint geserveerd en het is de bedoeling dat je deze door je glas roert. Volgens de Egyptenaren bevordert het de spijsvertering en geeft het extra energie.

 • Fooien

  Het geven van fooien is heel gebruikelijk in Egypte. Diegenen, die werkzaam zijn in de toeristische dienstverlening, zijn voor hun levensonderhoud bijna geheel afhankelijk van fooien.
  Het is daarom heel gewoon om voor elke dienstverlening, hoe klein dan ook, een fooi te geven. Het is zelfs essentieel voor hun levensonderhoud en derhalve is er een verplichte fooienpot ingesteld.

 • Fotograferen

  In Egypte, ook wel het grootste openlucht museum ter wereld genoemd, valt uiteraard genoeg te fotograferen. Voor de echte liefhebber is het een waar paradijs. Vrijwel iedere minuut valt er wel ergens een foto te maken.
  Wanneer je foto’s wilt maken van de lokale bevolking wees dan discreet. Je bent zeker niet de eerste en enige toerist, die in Egypte rondloopt en sommige mensen zijn het zat om gefotografeerd te worden. Vraag altijd eerst beleefd of je een foto mag maken en betaal eventueel een kleine vergoeding (niet meer dan 50 piasters).

  In vrijwel geen enkel Egyptisch museum of graftombe mag gefotografeerd worden. Houd goed in gedachten dat dit niet ingesteld is om je te verplichten in het aanwezige winkeltje peperdure foto’s te kopen, maar eerder om beschadiging van de bezienswaardigheid te voorkomen en te beperken. Fotografeer daarom niet. Je loopt dan ook niet het risico dat de bewaker je memorystick met andere waardevolle kiekjes in beslag neemt. Vaak wordt bij de ingang trouwens al gevraagd om je fototoestel in te leveren. Hiervoor zijn bijv. in het Egyptisch Museum in Cairo, maar soms ook bij andere plaatsen, speciale, afsluitbare, kluisjes waarin je je kostbaarheden kunt wegbergen.

   

  Algemene informatie digitale fotografie:
  Er valt zoveel te fototgraferen dat je voldoende MB’s van huis uit mee moet nemen. Voor een reis door Egypte is 256 MB zeker NIET genoeg, bovendien is daar heel veel namaak op de markt.
  Goedkope, niet van echt te onderscheiden, memorysticks, die het even doen en het dan gewoon opgeven. Je bent je foto’s gewoon kwijt. Is de nood aan de man: Koop die sticks dan ook zeker niet zomaar even op straat, maar in een echte (ja, soms duurdere) fotowinkel.

  De prijzen van diverse type memorysticks zijn de afgelopen jaren (hier in Nederland) zeer sterk gedaald en voor ongeveer €20,- koopt u, afhankelijk van het systeem, al een memorystick van 1 of 2 GIG. Prijzen, die bijv. in Azië op veel plaatsen niet haalbaar zijn vanwege een luxebelasting, die op dit soort dingen geheven wordt. Op zo’n stick zet je, afhankelijk van je camera-instellingen, zonder problemen vele honderden foto’s. Advies: voldoende MB van huis uit meenemen!

 • Geld en Valuta

  De nationale munteenheid van Egypte is de Egyptische Pond (E £) en is verdeeld in 100 piasters.
  (€1, = 20,67 EGP, juni 2018)

  Het is moeilijk om overgebleven Egyptische Ponden om te wisselen, dus houdt daar rekening mee als u, tegen het einde van je reis, nog wat geld opneemt.

  Egypte en de Euro: In Egypte kunt je inmiddels op heel veel plaatsen met de Euro betalen. Zowel de optionele excursies, die FOX aanbiedt, als in winkels kun je vaak met Euro's betalen.

  Bankpassen en creditcards: In de betere hotels en restaurants en in sommige winkels kun je gebruik maken van je creditcard, maar daar is tegenwoordig ook het gebruik van de PINCODE ingevoerd! Vergeet deze a.u.b. niet!. Visa en Master Card worden bijna overal geaccepteerd.
  Advies: informeer voor vertrek altijd even bij je creditcardmaatschappij over de mogelijkheden van jouw kaart in Egypte.

  In de grote steden kun je ook pinnen bij geldautomaten. Indien je onderweg gebruik maakt van een creditcard of pinpas is het van het grootste belang dat je je pas of kaart niet uit het oog verliest.
  Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van je kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met jouw creditcard of pinpas.
  Let er daarom op dat niemand je pincode kan zien als je betaalt of geld opneemt met je pinpas.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van je drankjes en maaltijden goed na, zodat je weet waar je voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

  Klik hier om Vreemde Valuta te bestellen via GWK Travelex.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen.  In de programmabeschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

  Houd er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met je bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt

 • Nuttige adressen

  Ambassade van Egypte:
  Badhuisweg 92
  2587 CL Den Haag
  Tel: 070-3542000
  Fax: 070-3543304

  Egyptian State Tourist Office:
  Egyptian House 170
  Piccadilly London W1V 9DD - Engeland
  Tel: 0171 493 5283
  Fax: 0171 408 0295
  Website: http://www.touregypt.net

  Nederlandse Ambassade:
  18 Hassan Sabri Street, Zamalek, Cairo.
  Tel.: 00-20-2-3401936, 3406434,
  Fax: 00-20-2-3415249.
  E-mail: nlgovkai@rite.com

  Toeristische dienst van Egypte voor de Benelux
  Avenue Louisalaan 179
  1050 Brussel
  Tel: 0032 2 647 38 58
  Fax: 0032 2 647 15 44

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dien je bij ieder hotel je paspoort te tonen of overhandigen.
  Jouw reisleiding zal je hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor jezelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort. 

  FOX adviseert dat je paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

  De kosten van het visum bedragen € 25,- per persoon en kun je ter plaatse aanschaffen.

  Reizen met kinderen
  Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je tevens zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

  In alle gevallen geldt dat FOX niet aansprakelijk gesteld is indien er door de Douane, Ambassade en/of Consultaat vanwege persoonlijke redenen geen visum wordt toegekend . Het valt onder je eigen verantwoording om voor boeking, bij de betrokken autoriteiten te checken aan welke eisen je moet voldoen voor het verkrijgen van het benodigde visum. Belangrijker is welke beroepen een uitzondering vormen op de reguliere procedure. Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.

  Wat neem je verder mee:
  Geld, bankpas, evt. creditcard (met pincode!), fotokopie van je paspoort (in geval van verlies of diefstal), telefoonnummer SOS centrale, telefoonnummer van je bank/creditcardinstelling om bij verlies/diefstal je bankpas/creditcard te kunnen blokkeren, kopiepolis van je reisverzekering, zeker een kopie van je medisch paspoort (evt. aangevuld met de Latijnse benamingen van je medicijnen) en het telefoonnummer en mailadres van FOX. Vergeet de pincode, ook van je creditcard, niet!

   

 • Reisbegeleiding

  Tijdens je rondreis word je begeleid door een Nederlands sprekende reisleider, welke vaak woonachtig is in het gebied. Hierdoor krijg je veel informatie over de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking. Tijdens de excursies word je begeleid door een Engelstalige gids. Mocht het minimum aantal personen op een reis niet zijn gehaald, dan kan het wel eens gebeuren dat FOX een Egyptische Engelssprekende gids in laat zetten.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij je een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we je vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.
  Klik hier om naar de ANWB Webwinkel te gaan.

 • Souvenirs

  Voor de echte liefhebber is er in Egypte genoeg te koop. De beste winkelsteden zijn Caïro, Luxor en Aswan.
  Populaire producten zijn: schilderijen, die gemaakt zijn op papyrus, sieraden van goud en zilver, glaswaar, potten, kleden en tapijten, manden, kruiden, antiquiteiten en houten voorwerpen. 

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon, internet en post

  Het postsysteem in Egypte is erg onberekenbaar en bij iedere brief of kaart is het weer de vraag hoelang deze er over zal gaan doen en of ze zullen aankomen. Over het algemeen geldt dat kaarten als minder belangrijk worden beschouwd dan brieven. Zij worden dan ook minder snel doorgestuurd en doen er daardoor langer over. Bij het posten van jouw brieven en kaarten heb je vaak de keuze uit drie brievenbussen: express-post, luchtpost en gewone post. Je kunt het beste kiezen voor de luchtpost.

  Aan het telefoonnet wordt hard gewerkt en zeker in Caïro is de service al sterk verbeterd. Openbare telefoons zijn er niet veel, maar in sommige sigarenwinkeltjes staan wel munttelefoons, waar je gebruik van kunt maken. Je kunt ook een telefoonkaart kopen bij een kiosk en gebruik maken van een openbare telefoon. Dit is niet extreem duur. Ook zijn er de speciale belkantoren, maar afhankelijk van het telefoonverkeer kan het nog wel eens heel lang duren voordat je doorverbonden wordt. Wanneer je vanaf je hotelkamer belt, moet je rekenen op extra toeslagen. Dit is dan ook de duurste manier van bellen. Wanneer je een collect call aanvraagt bij de hotelreceptie (dat veruit de goedkoopste manier van bellen is), wordt hier veelal een vergoeding voor gevraagd.

  De meeste mobiele netwerken hebben bereik in Egypte, voornamelijk in de grote plaatsen (zelfs op de Nijl). Wij adviseren je om voor jouw vakantie contact op te nemen met je provider voor advies over de belmogelijkheden en vooral de prijs! Mobiel bellen vanuit het buitenland blijft duur. Internetten kan in de meeste hotels, anders is er in bijna elk plaatsje tegenwoordig wel een internetcafé te vinden. Maar soms, afhankelijk van de plaats, met zeer langzame verbindingen. SMSen blijft een goedkoop alternatief.

 • Tijdsverschil

  Tijdens de wintertijd is het in Egypte 1 uur later dan in Nederland. Dit tijdsverschil verdwijnt zodra onze zomerklok ingaat.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Advies van de Reisdokter:
  Voor Egypte zijn geen vaccinaties verplicht, maar DTP en Hepatitis A en B worden zeker aanbevolen. Geen malariatabletten en geen buiktyfusvaccinatie. Wij raden je ook aan om een goed antimuggenmiddel mee te nemen. Afhankelijk van de tijd (half april en half september) kunnen er namelijk veel muggen zijn in sommige streken van het land.  

  In ons hoofdstuk Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij je aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de daar genoemde adressen. Op de website van de GGD vind je een GGD bij je in de buurt.

  Ga je naar één van deze plaatsen, dan raden wij je aan om een uitdraai van je reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor je reis belangrijk zijn.
  Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken.
  O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier vaak de oorzaak van. Soms kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen. 

  Wil je de meest actuele informatie m.b.t. je bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vind je allerhande informatie vinden per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Veiligheid

  Egypte is over het algemeen een veilig en gemoedelijk land en de criminaliteitscijfers zijn relatief laag. Uiteraard komen kruimeldiefstalletjes, zakkenrollen en wisseltrucs met geld wel voor, maar wanneer je goed op je spullen let en de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, hoef je je hier ook geen zorgen over te maken. De meeste toeristen die uit Egypte terugkeren, hebben zelfs meer verhalen over verloren bezittingen, die netjes werden teruggebracht dan over diefstal.

  Op de Minbuza informatie site staat momenteel:

  Reizigers naar Egypte wordt aangeraden waakzaamheid  te betrachten in verband met de wereldwijde dreiging van terroristische aanslagen op westerse doelen, demonstraties en samenscholingen te mijden en goed geïnformeerd te blijven over recente binnenlandse en internationale ontwikkelingen.

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste bussen, die lokaal verkrijgbaar zijn. Je dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn, dan dat we hier in Nederland gewend zijn.

  Bussen worden verreweg het meest gebruikt in Egypte. Het lijnennet is heel fijnmazig, maar de meeste bussen zijn overvol en door de vele opstoppingen in de stad alles behalve snel. Bovendien is ook de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Voor diegenen, die veel van het land willen zien en zich op eigen gelegenheid willen mengen met de lokale bevolking is het echter een ideale manier van transport en bovendien goedkoop.

  Ook rijden er meer dan genoeg taxi's rond. De meeste zullen niet beschikken over een meter en diegene die hem wel hebben, zullen hem onder het mom ‘defect’ niet altijd laten lopen.
  Spreek daarom altijd van tevoren duidelijk een prijs af en betaal pas bij aankomst!. Over het algemeen geldt dat taxi’s op straat aangehouden kunnen worden, maar er bestaan ook speciale taxistandplaatsen bij de grotere hotels, toeristische bezienswaardigheden en de luchthavens. Taxichauffeurs zijn gewend om een fooi te krijgen, dus zorg ervoor dat je voldoende kleingeld bij de hand hebt.

  TIP: Neem altijd een kaartje mee van het hotel waarop de adresgegevens in het Arabisch staan vermeld ! Een ander geliefd transportmiddel is de trein. Ze zijn niet duur, vertrekken op tijd en hebben goede verbindingen. Er rijden treinen in beide richtingen tussen Cairo en Alexandrië en tussen Caïro en Mi-nia, Assioet, Luxor en Aswan. Dit zijn goede, comfortabele exprestreinen met airconditioning, slaapwagons en restauratiewagons. Deze moet je ongeveer 7 dagen van tevoren reserveren. Uiteraard rijden er ook gewone treinen. Deze zijn spotgoedkoop, maar vaak overvol, smerig, langzaam en zeer oncomfortabel. Ook hier geldt echter weer dat het wel een belevenis is voor diegenen die de lokale bevolking echt beter willen leren kennen.

 • Vlucht

  FOX biedt reizen naar Egypte aan met de volgende luchtvaartmaatschappijen: Austrian Airlines en Lufthansa. De gemiddelde reisduur naar Cairo circa 4,5 uur.

clock
Het is nu: 16 januari 2021 16:43 Tijdzone: Egypt Standard Time

Lees alles over