Vakantie Addis Abeba

De kleurrijke hoofdstad Addis Abeba telt ongeveer 3 miljoen inwoners en is de zetel van de Afrikaanse Unie. Het is het commerciële en culturele centrum van het land. De vertaling uit het Amhaars van de naam Addis Abeba is dan ook “Nieuwe Bloem”. Het typerende van Addis Abbeba zijn de contrasten binnen de stad. De stad ligt ongeveer tussen de 2200 en 3000 meter boven zeeniveau en kent daardoor een extreem hoogteverschil. Er zijn zeer drukke straten in de buurt van de Merkato en aan de andere kant vindt u rustige lanen vol met schaduw en grote hotels. Het oude blijft gemoedelijk voortbestaan tussen het nieuwe. Zo ziet u bijvoorbeeld net geklede dames naar hun werk gaan en taxi’s voorbij razen, maar ook vrouwen die sjouwen met grote takkenbossen op hun rug en vol beladen ezels. Al deze verschillen, kenmerken de charme van Addis Abeba.

Bezienswaardigheden:
De Merkato is de grootste openluchtmarkt van Afrika en u vindt hier van alles en nog wat te koop. Het Nationale Museum staat bekend om haar skelet genaamd “Lucy”, dat één van de oudste skeletten ter wereld is dat ooit is gevonden. “Lucy” is wel 3,5 miljoen jaar oud. Naast het beroemde skelet, stelt dit museum allerlei gebruiksvoorwerpen ten toon, zoals kleding, sieraden, muziekinstrumenten en religieuze attributen. In het Ethnologische museum, komt u in contact met verschillende kunstsoorten van de diverse bevolkingsgroepen die Ethiopië kent. Een bezoek aan dit museum geeft u een goede indruk van de rijke cultuur van de verschillende volkeren.

Voor een geweldig uitzicht over de hele stad bezoekt u de berg Entoto. Deze berg staat vol met Eucalyptus bomen, waardoor u naast het uitzicht ook kunt genieten van de geweldige geur van de bomen. U kunt op berg ook een bezoek brengen aan de onze lieve vrouwenkerk van Entoto, waarin 1882 Menelik II is gekroond en welke een typische Ethiopische cirkel vorm heeft. Eenmaal terug in de stad kunt u een heerlijke Italiaanse koffie drinken op het Piazza plein, dat nog herinnert aan de Italiaanse bezetting. Volgens sommigen is de koffie hier zelfs lekkerder dan in Italië. Ook liefhebbers van juwelen zijn hier aan het goede adres, Goud, Zilver, Nikkel en Koper uit binnen- en buitenland wordt hier volop aangeboden.

Andere bezienswaardigheden in Addis Abeba zijn:
- De Trinity of Selassie Kathedraal, waar u de kerktroon kunt bewonderen die met rood fluweel is bekleed en waarvan de rug is ingelegd met goud, marmer en ivoor. Ook vindt u hier een schilderij van Haille Selassie, waarop hij is afgebeeld in een toespraak waarop hij Europa waarschuwt voor hetzelfde lot als Ethiopië heeft ondergaan.
- De Sint Joriskerk, deze kerk staat symbool voor de overwinning van de Ethiopiërs op de Italianen en heeft een bijzondere achthoekige vorm. Deze kerk bezit bijzondere muurschilderingen en er wordt een vaste expositie ten toon gesteld in de klokkentoren.
- Het mausoleum van Menelik II, hier heeft tijdelijk het stoffelijk overschot van Haile Selassie gelegen.
- Het Archeologisch Museum. Hier worden diverse fossielen en prehistorische resten, waar Ethiopië zeer rijk aan is, tentoongesteld.
- De Rafaëlkerk, opgedragen aan de aartsengel en te vinden op de Entoto berg.