4-daagse Inca Trail

Lopen over smalle Inca-paadjes, klimmen over obstakels, slapen in tentjes onder een indrukwekkende sterrenhemel, weergaloze uitzichten over prachtige berglandschappen, blaren op uw voeten maar voldoening in uw hoofd. U kunt het nu zelf meemaken en via FOX de befaamde Inca Trail lopen!

Loop alvast de Inca Trail met Google Street View!

Voor het aanvragen van de Inca Trail hebben wij een ingescande kopie van uw paspoort nodig. Wij verzoeken u deze na boeking direct naar ons toe te mailen. Zonder deze kopie kunnen wij de aanvraag niet voor u verwerken. Lees meer info bij de aandachtspunten onderaan deze pagina.

Dagprogramma

Dag 1 Ollantaytambo - startpunt Inca trail - Wayllabamba

Op dag 1 van de Inca trail (dag 12 van uw reis) wordt er verzameld op het treinstation van Ollantaytambo.

We raden u aan wat cocabladeren, chocola en houten wandelstokken te kopen. Vanaf hier gaan we met de bus naar Piskacucho. Hier dient iedereen zijn paspoort te laten zien alvorens aan de Inca trail te mogen beginnen.

We lopen vandaag 12 kilometer, onder andere langs de Urubamba rivier, en we komen over een hoog plateau vanwaar we een fantastisch uitzicht hebben over Patallacta, een Inca ruïne. We wandelen verder door een prachtige vallei en stijgen langzaam totdat we op een mooie plek komen waar onze dragers een lunch voor ons bereiden. Na nog eens twee uur lopen bereiken we ons eerste kamp in Wayllabamba, dat op 3.000 meter boven zeeniveau ligt.

Diner en overnachting. De totale duur van de wandeling bedraagt vandaag ongeveer 4 uur.

 

Dag 2 Wayllabamba - Pacaymayu

Vroeg op en na het ontbijt beginnen we aan de 9 kilometer lange klim langs een smal ravijn met prachtige vegetatie en mooie stroompjes. Dit is een zwaar stuk dus we raden u vooral aan het rustig aan te doen en in uw eigen tempo te lopen!

Op 4.200 meter steken we de hoogste bergpas over, de Abra Warmihuañusca. Het kost ongeveer 2 uur om bij de top te komen, en u zult de hoogte zeker voelen! Na de pas dalen we gedurende 4 kilometer over smalle treden die door een kleine vallei lopen, waar we onder andere kolibri's, spreeuwen en, met veel geluk, brilberen kunnen zien.

We lunchen onderweg en vervolgen onze weg naar de Pacamayo vallei, op 3.650 meter hoogte, waar we overnachten.

De totale duur van de wandeling bedraagt vandaag ongeveer 7 uur.

Dag 3 Pacamayu - Wiñaywayna

Vandaag is de langste loopdag, maar het is tevens de meest indrukwekkende en de meest interessante dag, omdat we onderweg verschillende archeologische sites kunnen zien.

Na het ontbijt lopen we over een smal pad naar de Runkurakay bergpas op 3.970 meter hoogte. Onderweg bekijken we de Inca ruïnes van Runkurakay. Vervolgens lopen we naar Yanacocha en we bezoeken de Inca ruïnes van Sayacmarca, op 3.624 meter hoogte.

Na dit bezoek gaan we het nevelwoud in, en uiteindelijk begint de klim naar de laatste bergpas, de Abra de Phuyupatamarca op 3.650 meter hoogte. Hier ziet u de ruïnes van Phuyupatamarca, met een indrukwekkend complex van waterfonteinen.

Vanaf nu gaat de trail vooral bergafwaarts. Aan het eind van de dag komen we bij Wiñawayna, waar we de nacht doorbrengen op een eenvoudige camping zonder stromend water.

Vanavond nemen we afscheid van onze kok en de dragers. De totale duur van de wandeling bedraagt vandaag ongeveer 9 uur.

Dag 4 Wiñawayna - Machu Picchu - Cusco

Vandaag staan we rond 4.00 uur op om rond 5.00 uur op weg te zijn naar Inti Punku ofwel de Poort van de Zon, de oorspronkelijke toegangspoort tot Machu Picchu. We lopen ongeveer een uur over een smal pad door het nevelwoud.

Bij de Poort van de Zon kunt u genieten van de zonsopgang over Machu Picchu (weers- en seizoensafhankelijk). Onze gids leidt ons rond door Machu Picchu, en na twee uur hebben we nog even tijd om zelf rond te kijken.

's Middags neemt u de bus naar Aguascalientes (inclusief) vanwaar u de trein naar Cusco neemt. Bij aankomst transfer naar uw hotel in Cusco, waar u zich weer bij de groep voegt.

Inclusief

 • Bus of trein van Ollantaytambo tot aan het startpunt van de Inca trail op basis van internationaal gezelschap
 • Engelssprekende gids tijdens de Inca trail en in Machu Picchu
 • Entreegelden Inca trail en Machu Picchu
 • Slaapplaats in een driepersoonstent (maximale bezetting twee personen)
 • Drie keer ontbijt, drie keer lunch en drie keer diner
 • Dragers voor tenten, keukengerei en eten
 • Keukent- en eettent, toilettent
 • Slaapmatje, tafels en stoelen
 • Bus van Machu Picchu naar het treinstation in Aguascalientes op basis van internationaal gezelschap
 • Treinticket van Aguas Calientes terug naar Cusco
 • Transfer treinstation Cusco - hotel Cusco op basis van internationaal gezelschap

Aandachtspunten

 • U dient er rekening mee te houden dat uw aanvraag langer kan duren dan gebruikelijk. Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip en uw geduld.
 • Dit verblijf is op basis van internationaal gezelschap en bestaat uit drie overnachtingen.
 • Transfers zijn inclusief.
 • U mag geen plastic drinkflesjes en plastic tassen meenemen tijdens de Inca Trail en uw bezoek aan Machu Picchu. Het is wel mogelijk om een eigen metalen bidon en/of herbruikbare fles, zoals bijvoorbeeld een Dopper mee te nemen.
 • De 4-daagse Inca Trail is t/m eind juli 2019 helaas niet meer mogelijk te boeken.
 • U kunt alleen de 2-daagse Inca Trail en het 4-daags Amazone verblijf samen boeken. Het is helaas niet mogelijk om de 4-daagse Inca Trail en 4-daags Amazone verblijf gecombineerd te boeken. Uiteraard kunt u wel alleen de 4-daagse Inca Trail of alleen het 4-daags Amazone verblijf boeken.
 • In de maand februari is het helaas niet mogelijk om de Inca trail te boeken. Dit in verband met het regenseizoen en jaarlijks onderhoud aan de Inca trail.
 • Exclusief ter plaatse: slaapzak (ter plaatse te huren, circa USD 25,- per stuk), ontbijt op dag 1 en lunch op dag 4 van de verlenging, fooien voor gids, dragers en kok.
 • U dient een aparte ruime rugzak mee te nemen tijdens de Inca trail. Deze draagt u zelf, tenzij u een extra persoonlijke drager inhuurt. Uw bagage blijft achter in het hotel in Cusco.
 • Deelname aan de Inca trail is altijd op aanvraag. De Inca trail is zeer geliefd en dagelijks vertrekken er dan ook honderden wandelaars. De Peruaanse autoriteiten hebben een maximum gesteld van 500 deelnemers per dag. Mocht u de Inca trail willen lopen dan is het aan te bevelen deze ruim van te voren (6 tot 3 maanden vóór vertrek) te boeken, om teleurstellingen te voorkomen.
 • Indien u een persoonlijke drager wilt reserveren, kunt u dit aangeven in 'Stap 8' bij opmerkingen. Een drager kan maximaal 10 kg voor u dragen. De kosten voor een persoonlijke drager ligt tussen de €227,- en €246,- afhankelijk van uw vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Wij raden u aan om het volgende mee te nemen; waterdichte broeken en shirts, winddichte jas, fleece trui of sweater, goede wandelschoenen en sneakers, zaklantaarn met batterijen, zonnebrandcrème, zonnebril, zonnehoed, waterbidon, insectenwerend middel, valuta in kleine coupures en een kleine rugzak.
 • Tijdens de eerste twee nachten is er een toilettent aanwezig, maar geen stromend water. De laatste nacht wordt veelal doorgebracht op een camping waar douches en toiletten aanwezig zijn.
 • Wanneer u de 4-daagse Inca Trail boekt, zal de groep verder reizen naar Machu Picchu en Cusco samen met de reisbegeleider. U zult de vierde dag van de Inca Trail in de middag zonder begeleiding terugreizen via Aguas Calientes en Ollantaytambo naar Cusco, waar u de rest van de groep weer zult treffen.
 • Indien u de Incal Trail alleen boekt, verblijft u in een tent voor alleengebruik. Er is geen éénpersoonstoeslag van toepassing.
 • LET OP: Voor het aanvragen van de Inca Trail hebben wij een ingescande kopie van uw paspoort nodig. Wij verzoeken u deze direct na het maken van een boeking naar ons toe te mailen. Zonder deze kopie kunnen wij de aanvraag niet voor u verwerken.
 • Deze gegevens worden door de Peruaanse autoriteiten geregistreerd voor de toegang van de Inca Trail. Indien u voor aanvang van de reis een nieuw paspoort moet aanvragen, dan hebben wij zo snel mogelijk een kopie van uw nieuwe paspoort nodig.
 • Wij willen u graag wijzen op het volgende: De Peruaanse autoriteiten hebben de volgende voorwaarden gesteld voor toegang tot de trektocht:
  • U dient uw originele paspoort mee te nemen bij de start van de Inca Trail.
  • Bij verlies of diefstal van uw paspoort dient u een officieel bewijs hiervan en de gegevens van het nieuwe paspoort naar ons toe te zenden.
  • Indien na bevestiging blijkt dat het paspoortnummer onjuist is doorgegeven aan FOX moet de reservering geannuleerd worden tegen 100% annuleringskosten. U kunt een nieuwe reservering maken voor de trektocht met de daarbij behorende kosten.
 • Bij het niet voldoen aan één van de bovenstaande voorwaarden en indien de documenten niet in orde zijn op de startdag van de trektocht, zullen de Peruaanse autoriteiten u de toegang weigeren. De extra bijkomende kosten komen in dat geval niet in aanmerking voor restitutie.
 • Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden voor deze verlenging.
  • Bij annulering worden er 100% van de kosten berekend.