Plaatsen in Filipijnen

Plaatsen Filipijnen

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van de Filipijnen? Lees hier meer over onder andere Banaue, Bontoc, Manila, Pagsanjan en Sagada

Banaue

De Ifugao (ooit gevreesde koppensnellers) zijn sinds meer dan 2.000 jaar de technische en architecturale meesters van de Banaue-rijstterrassen. Deze rijstterrassen, die wel “Het Achtste Wereldwonder” of “De Trappen Naar De Hemel” worden genoemd, zijn geplaatst op de lijst met werelderfgoederen van Unesco. Ze zijn gelegen op heilige grond en de lokale bevolking vereert nog steeds hun treden naar de hemel.

Manila

Interessante bezienswaardigheden in Manila zijn de oude stadskern Intramuros, het aangrenzende Rizal Park met prachtige Chinese tuinen, het Cultural Center Complex, Chinatown, het Malacañang Palace (vooral bekend geworden door de val van de dictator Marcos), de zakenwijk Makati, met alle warenhuizen, restaurants en discotheken en het openluchtmuseum Nayong Pilipino.

Sagada

Sagada ligt in de prachtige Mountain Province. In grotten bij Sagada zijn vroeger mensen begraven in "hangende kisten". De "hanging coffins" hangen meestal niet, maar zijn gewoon opgestapeld. U vindt in Sagada ook grotten met druipstenen of watervallen.

Plaatsen

Terug naar boven