Milieubeleid & Duurzaam toerisme

FOX Milieubewust

Duurzaam toerisme

fox_milieubewustDuurzaam toerisme is niets anders dan reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur, zodat ook aan volgende generaties aantrekkelijke bestemmingen kunnen worden aangeboden.

De ANVR-reisbranche voelt zich betrokken en zet zich in voor Duurzaam Toeristisch Ondernemen (DTO). Zo voldoet ook FOX, verre reizen van ANWB aan de ANVR-DTO verplichting, waarbij de reisonderneming o.a een daartoe opgeleid duurzaamheidsteam heeft aangesteld die met goed gevolg de examens "Better Holidays", Bestrijding Kindersekstoerisme en Carbon Management heeft afgelegd.

Ook hebben wij een beleidsverklaring en een programma met praktische maatregelen opgesteld, waarin staat beschreven hoe wij nu en in de toekomst met de zorg voor het milieu omgaan.

Op onze website kunt u onze beleidsverklaring en programma m.b.t. duurzaam toeristisch ondernemen nalezen.

Maar duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij een onmisbare schakel.

Better Holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkelingen op de bestemming.

Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemming wonen.

Terug naar boven