Milieubeleid & Duurzaam toerisme

FOX Milieubewust

Bali plastic project

plastic-whale-duurzaamheidHet toerisme draagt wereldwijd bij aan een economische welvaart van de betreffende bestemming maar we laten tijdens de reis ook sporen na. Omdat de impact ook op de FOX bestemmingen zichtbaar wordt, gaat FOX tot gerichte actie over. O.a. het zwerfafval waaronder de "Plastic Soup" is een mondiaal probleem. In dit kader zijn wij samen met andere Nederlandse touroperators en NGO organisaties als het Wereld Natuur Fonds, Plastic Whale en MVO Nederland begin dit jaar naar Bali geweest. Dit eiland is eind vorig jaar negatief in het nieuws geweest vanwege het zwerfafval op de stranden bij Kuta.

Lees meer

Travelife Sustainability System

travelifeMomenteel wordt er gewerkt aan de Travelife certificatie van FOX Verre Reizen van ANWB. Travelife is een internationaal toonaangevend management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. Hiervoor dient een rapportage te worden voltooid die bestaat uit 11 verschillende onderwerpen (bijv. sociaal beleid, milieu, transport, excursies, accommodaties en reisleiding) met 250 criteria. Het is onze doelstelling om voor eind 2018 Travelife Certified te zijn, de hoogst bereikbare status. We zullen tevens onze lokale partners stimuleren om deel te nemen aan de lokale Travelife trainingen, die wereldwijd worden georganiseerd en de certificatie. Samenhangend met Travelife zijn een duurzaamheidsbeleid en actieplan.

Meer informatie over Travelife en de partners kan worden gevonden op: www.travelife.org.

Stichting Spots

logo-spotsVele katachtige worden met uitsterven bedreigd. FOX heeft een samenwerkingsverband met Stichting SPOTS om aandacht te vragen voor de bescherming van wilde katachtige. De doelstelling van Stichting SPOTS is: bescherming van bedreigde, wilde katachtige. Vele diersoorten worden met uitsterven bedreigd waaronder veel (grote) wilde katachtige. Stichting SPOTS richt zich op deze katachtige. Dat doet SPOTS door samen te werken met lokale partners waarbij de lokale bevolking nauw betrokken wordt.

FOX steunt tevens de campagne van SPOTS; ‘Verantwoord op Vakantie naar Afrika en Thailand’. Dit doen wij door middel van voorlichting aan onze klanten en het niet aanbieden van excursies waarbij de dieren worden gebruikt om mee op de foto te gaan, te voeren of met ze te wandelen. Bij dergelijke projecten fokt men deze bedreigde diersoorten, met als achterliggende gedachte dat zij uiteindelijk zullen terugkeren in de natuur. Door als toerist of vrijwilliger deze projecten te bezoeken denkt u dat u indirect bij draagt aan natuurbescherming. Echter knuffelen met (jonge) katachtige is geen natuurbescherming. Dieren die gewend zijn geraakt aan mensen, kunnen niet overleven in het wild. Een organisatie die echt iets aan natuurbescherming doet, minimaliseert het contact tussen het vrij te laten dier en mens daarom zoveel mogelijk.

Lees meer

Via deze link kunt u meer lezen over Stichting Spots: www.stichtingspots.nl

Olifantvriendelijk op vakantie met FOX

wspa_olifant.jpgWie wil er nou geen olifanten zien op vakantie? Hun reusachtige aanwezigheid, hun zachtmoedige voorkomen, hun intelligentie... In de afgelopen jaren is er een hele industrie ontwikkeld rond het aanbieden van 'onvergetelijke ervaringen' met olifanten. Helaas, veel van deze ervaringen zijn vooral voor de olilfant zelf onvergetelijk. Omdat het welzijn van de het dier vaak ernstig wordt aangetast.

FOX steunt daarom de campagne 'Stap van de olifant af' van de World Animal Protection (WAP). Sinds januari 2014 bieden wij alleen nog excursies aan waar onze reizigers kennis maken met olifanten in hun natuurlijke omgeving en er geen olifantenritjes worden aangeboden en olifanten geen kunstje hoeven te doen.

Lees meer

Via onderstaande link kunt u meer lezen over de WAP campagne Stap van de Olifant af en zelf beloven geen olifantenrit te maken of show te bezoeken: https://www.worldanimalprotection.nl/stop-olifantenritten

ECPAT

ecpatWij steunen actief de ANVR en ECPAT/Defence for Children in de bestrijding van kindersekstoerisme in vakantielanden. Wij nodigen u uit met ons alert te zijn en vermoedens van seksueel misbruik van kinderen te melden www.meldkindersekstoerisme.nl.

Informatie is bij de reisleiding beschikbaar.

Terug naar boven