Milieubeleid & Duurzaam toerisme

FOX Milieubewust

Frequently Asked Questions - FAQ

Travelife

VRAAG:
Waar staat Travelife voor?

ANTWOORD:
Travelife is een onafhankelijk Europees certificeringssysteem dat criteria stelt aan onder andere de werkomstandigheden van het personeel, betrokkenheid met de lokale gemeenschap, oog voor milieu en natuur. Bijna 70% van de lokale FOX agenten is Travelife gecertificeerd.

Dierenwelzijn

VRAAG:
Waarom biedt FOX, verre reizen, geen excursies meer aan om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan een olifantenkamp waar olifantenkunstjes verricht worden of waar een ritje op de rug van een olifant gemaakt kan worden?

ANTWOORD:
Omdat olifanten wilde dieren zijn en getemd moeten worden om "veilig" gebruikt te worden voor shows en ritjes - ook olifanten die in gevangenschap geboren zijn. Dit temmen gebeurt door op jonge leeftijd de wil van het dier te breken. Dat is een zeer stressvol en pijnlijk proces waarbij het dier meestal wordt vastgebonden, uitgehongerd en afgeranseld.

Doel hiervan is om voorgoed de menselijke dominantie in te prenten. Het breken van de wil, wat een week kan duren, is een zeer traumatische ervaring met een psychologische impact die het dier de rest van zijn of haar leven meedraagt.

VRAAG:
Wat biedt FOX, verre reizen als alternatief aan voor olifantenritjes?

ANTWOORD:
Bijvoorbeeld een bezoek aan het Elephant Nature Park van Noord-Thailand, levert een bijdrage aan het overleven van de zeer bedreigde olifanten. Het bezoek aan dit park stimuleert het begrip voor de natuurlijke situatie en omgeving van de olifanten. In dit park worden de dieren niet gebruikt om op te rijden of om trucs te laten doen, maar worden op een natuurlijke wijze verzorgd en behandeld.

VRAAG:
Wat houdt deze excursie in?

ANTWOORD:
In de ochtend vertrekken we naar het Elephant Nature Park. Na een, ongeveer twee uur durende, prachtige rit door het landschap van Noord-Thailand komen we bij het park aan. Na een korte introductie krijgt u een rondleiding door het park en heeft u de mogelijkheid om de olifanten zelf te voeden om vervolgens van een vegetarische lunch te genieten.

In de middag mag u helpen met het baden en voeden van de olifant en ziet u de olifanten in het water spelen. Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel. Neemt u droge kleding en een handdoek mee, zodat u kunt badderen met deze vriendelijke dieren!

Terug naar boven