San Francisco

San Francisco

Let’s go to San Francisco!
Het groene en on-Amerikaans aandoende San Francisco verovert uw hart. Al moet u daar wel wat voor doen. Dus trek aan die wandelschoenen, ga op pad en voel de San Francisco-vibe door uw aderen stromen!

San Francisco is heerlijk ruim opgezet, heeft een wisselvallig zeeklimaat en ligt op een schiereiland. Nauwelijks hoogbouw en dat voelt prettig aan. Even terug in de tijd.

Spanje claimt als eerste land het gebied. De inheemse Indianenstam, de Ohline, die het gebied al eeuwenlang bewoont, moet wijken. Halverwege de 19e eeuw luiden de geruchten over goud en zilver in de grond een stormachtige groei in. Na de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog wordt het definitief Amerikaans grondgebied. Op het eiland Alcatraz voor de kust verrijst een militair fort. Later wordt het omgevormd tot het beruchte gevangeniscomplex met Al Capone als meest beroemde gevangene. 


De nieuwe Amerikanen komen van heinde en verre; het huidige China Town is hier een levendige herinnering aan. Veel rampspoed blijft de nieuwe inwoners in de ‘founding years’ niet bespaard. Sociale onrust vanwege de onstuimige bevolkingsgroei, de cholera en de pest. Een aardbeving van 7.8 op de Schaal van Richter, gevolgd door een verwoestende brand doen San Francisco buigen, maar niet barsten. Na de natuurramp wordt de stad ruimer opgebouwd. Ook verrijst, in de crisisjaren dertig van de vorige eeuw, de absolute landmark: de Golden Gate Bridge. 

De opkomst in de jaren zestig van een hippie- en gay scene gaat hand in hand met de liberale sfeer die de stad nog steeds kenmerkt. Absolute must sees & must do’s, naast China Town en Little Italy: een ritje met de kabeltram naar Fisherman’s Wharf, Pier 39 met zijn zeeleeuwen, de turquoise geschilderde Victoriaanse huizen en uiteraard de Golden Gate Bridge en Museum Alcatraz. Stel uzelf open voor deze stad en voel u ook ver van huis helemaal thuis.

 

‘You're gonna meet some gentle people there’
San Francisco - Scott Mckenzie

Jaarklimaat: (roze lijn = max-temp./ blauw = min-temp.)

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen

Terug naar boven