Vakantie Kakheti wijnregio

In het oosten van Georgië ligt de groene en bergachtige regio Kakheti. Niet alleen is dit een gebied met prachtige landschappen, idyllische dorpjes en bijzondere historische monumenten, het is ook de plek waar de beste wijnen van Georgië vandaan komen. 

Duizenden vierkante kilometers aan rollende heuvels met wijngaarden liggen hier klaar om verkend te worden. Wijnbouw is een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van Georgië. Het land is een van de oudste wijnregio’s ter wereld. Bezoek een wijngaard in Kakheti en leer over de verschillende druivensoorten die al duizenden jaren op deze plek gecultiveerd worden. 

In Kakheti zijn ook de resten van bijzondere gebouwen te bewonderen. Het Lavra-klooster is een zesde-eeuws klooster in het zuidoosten van Georgië, op de grens met Azerbeidzjan. Het grotklooster bestaat uit grotten in een natuurlijke rotswand en er wonen nog altijd monniken. Het Udabno-klooster ligt wat hoger op een berghelling en bestaat uit een complex van muren, torentjes en een kerkgebouw. Deze idyllische plek heeft een fascinerende – zij het bloedige – geschiedenis en biedt een waanzinnig mooi uitzicht over Kakheti. 

Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid in Kakheti is het Alaverdi-klooster, een elfde-eeuws klooster met forse verdedigingsmuren. Delen van het klooster dateren zelfs uit de zesde eeuw. Met een hoogte van 55 meter was dit bouwwerk lange tijd het hoogste religieuze gebouw in Georgië. Dit stuk historisch erfgoed ligt in het hart van het eeuwenoude wijnland van Georgië – de monniken van het klooster maken vandaag de dag hun eigen wijn.