11-daagse single groepsreis Kreta Actief

Nieuw in ons reisaanbod
Je krijgt van ons:
  • Verblijf op 4 verschillende locaties afwisselend in de bergen en aan zee
  • Heel complete reis inclusief half pension, entreegelden en activiteiten
  • Kookworkshop op een unieke locatie
  • Bezoek aan bekende en onbekende Minoïsche Paleizen
  • Relax tijdens de dagexcursie per boot naar Balos Beach

Maak kennis met het onbekende Kreta

Op deze fantastische single groepsreis beleef je elke dag iets unieks. Door de vele activiteiten leer je je groepsgenoten kennen en maak je wellicht vrienden voor het leven!

We ontdekken de bekende Minoïsche paleizen van Knossos en Festos, maar zoeken ook de onbekende en afgelegen plekken op, zoals Zominthos en Eleftherna. In Chania stad en op het onbewoonde eilandje Gramvousa zien we Venetiaanse burchten. Bij het Arkadi Klooster voelen we de recentere geschiedenis, toen Kreta zich bevrijdde van de Turkse overheersing in de 19e eeuw. 

We leren veel van de lokale keuken door een dag mee te draaien op een boerderij aan de voet van het Idi gebergte, waar we o.a. geiten melken, en door een kookworkshop op een wel heel bijzondere locatie. Ook bezoeken we een olijfolieperserij, een bierbrouwerij en biologische kruidentuinen. 

We maken enkele korte wandelingen in het Idi gebergte en de Lefka Ori, optioneel maak je de lange wandeling door de wereldberoemde Samaria kloof.

Twee hotels in deze reis liggen bij zee en je hebt alle tijd om een duik te nemen of een dagdeel op het strand te liggen. De allerlaatste dag maak je een boottocht naar de subtropische baai van Balos. Aan boord is het heerlijk uitwaaien en genieten van de fraaie vergezichten. Wellicht spot je nog een groep dolfijnen?

Kenmerken van deze Reis

Natuur

Cultuur

Strand

Reisintensiteit

Groepsgrootte

 (Er is geen minimum aantal nodig bij gegarandeerd vertrek)

Minimaal 10 / maximaal 25 deelnemers