FOX Groups & Incentives

Groepsreizen op maat vanaf 8 personen

Themareis Botswana, Namibië en Zimbabwe

De vereniging Reizen voor de Vrouw met Aandacht voor Jou organiseert speciaal voor vrouwen reizen buiten Europa. 

Angeline Beukema toe Water – RVAJ:
“Natuurlijk willen wij de hoogtepunten van een land zien, maar contact met de lokale bevolking en projecten bezoeken en steunen waar vrouwen en/of kinderen in hun kracht worden gezet, zijn ook een belangrijk onderdeel van de reis. FOX heeft deze prachtige rondreis voor ons op maat gemaakt en daarbij is goed naar onze wensen geluisterd.Botswana was spectaculair. De dieren zijn de baas. Je leest dat er geen hekken zijn, maar dat dat tot gevolg heeft dat olifanten vlak achter je tentje langslopen en de waterleiding van het sanitair stuk kunnen trekken, of dat je binnen 24 uur de Big Five al van heel dichtbij hebt gezien … Dat is toch anders.  Geen hekken is ook geen eigendom van land. Dorpjes zijn eigenlijk kleine families met wat vee, dat in openbare vlakten door elkaar graast. Als jij jezelf wil beschermen tegen wilde dieren, dan mag een hek om jouw huisje wel. De rondvlucht boven de Okavango delta gaf een mooi beeld van de enorme oppervlakte van de delta; dat wij dieren zouden vinden, leek daarna niet meer zo vanzelfsprekend.Bij Nata waren de zoutpannen nog meer onmetelijk dan gedacht. Het belang van water in de woestijn zagen wij in Elephant Sands. En wat een geniaal idee om tenten rondom een “water hole” neer te zetten. In Chobe was er door de rivier nog water in overvloed en zat er meer vlees op de botten van de dieren.

Ook het leven en wonen in Afrika kwam aan bod. Door de speciaal voor ons uitgezochte projecten kregen wij ook een beeld van de gevolgen van HIV voor de bevolking en de problemen waar Afrikaanse vrouwen mee kampen. Emancipatie komt op gang en is nodig om gezinnen financieel zelfstandig te krijgen. 

De Victoria Falls waren ondanks de droogte enorm indrukwekkend. Wij hebben ze bekeken vanuit Zimbabwe met een wandeling, vanuit Zambia en ook nog vanuit de lucht, waar de kloven in het landschap goed te zien waren. 

Een reis met een gouden randje !

Een bijzondere Jubileumreis voor de Vrienden van Blijdorp

De vrienden van Blijdorp maakten een bijzondere reis naar Kuala Lumpur, Borneo en Singapore 

Mijnheer P. Biesta: 
Een prachtige reis die geheel aan mijn verwachtingen voldeed. Een op maat reis zonder herkansing. Dat is altijd moeilijker dan een groepsreis die vele jaren achterelkaar uitgevoerd wordt en steeds verbeterd wordt. Zelfs de weergoden waren ons goed gezind. Zo was de weersvoorspelling in Borneo zware regen. Dat hebben we ook gehad maar dan ’s-nachts! Wij hebben intens genoten van maar liefs 8 orang oetans in de stralende zon in het Semenggoh Wildlife Centre

Wederom een fantastische reis dit jaar met leden van onze Rotaryclub

Het was wederom een zeer succesvolle reis die op maat was gesneden voor de leden van onze Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven. Elk jaar proberen wij onze leden te verrassen met een andere bestemming die aansprekend is met voldoende cultuur en interessante bezienswaardigheden. 
Dit jaar zijn we naar Athene geweest met een gevarieerd programma en verblijf in een prima hotel. Enkele hoogtepunten:
Eten in een typisch Grieks restaurant en  na afloop een drankje in de rooftop bar met uitzicht op de Akropolis. 
Met fantastische gids een wandeling en rondrit door Athene. Het bezoek aan de Akropolis en aan het prachtige museum was heel bijzonder mede dank zij de gids die onderhoudend was en heel veel wist van de Griekse geschiedenis.
De Bite en Ride tour. Fantastisch omdat het al een hele belevenis is om te fietsen in een stad waar ze nauwelijks fietsen kennen. Goede gidsen, bijzonder informatief, erg gezellig en lekker eten.

Vorig jaar hebben we een culinaire tocht naar de Elzas gemaakt, waarbij we kennis hebben kunnen maken met prachtige steden zoals Straatsburg, Mulhouse maar zeker niet te vergeten de bijzonder romantische stadjes als Colmar, Eguisheim en Riquewir. Uiteraard hebben we naast bijzondere restaurants vele wijnhuizen bezocht waarbij we kennis hebben gemaakt met heerlijke en bijzondere wijnen. Aanbevelenswaardig is Straatsburg met zijn La Petit France, een bezoek zeker waard maar blijf er een paar dagen want het is een verrukkelijke stad om te verkennen. Ook ons goed georganiseerde bezoek aan het Europese Parlement mocht natuurlijk niet ontbreken. Al met al een fantastische reis en graag gaan wij weer samen met Fox reizen op zoek naar een mooie bestemming.

RVAJ - Reizen voor de Vrouw met Aandacht voor Jou

In het voorjaar van 2018 heeft FOX voor deze vereniging een reis georganiseerd naar Midden- en Oost-Java en Bali.

Mevr. van Ginkel - RVAJ:
Het voordeel van een groepsreis op maat is dat je, binnen het raamwerk van een al bestaande reis, de nadruk kan leggen op de punten die jij beslist wil zien of meemaken. Voor ons is dat cultuur, natuur, kennismaken met de lokale bevolking, als het kan op een actieve manier, en het bezoeken van een ngo-project (voor of door vrouwen) en/of school, waar wij dan een financiële bijdrage aan geven. 

De reis
Op ons verzoek is de reis begonnen in Jogjakarta. De zonsopgang op de Borobudur is speciaal voor ons opgenomen in het programma evenals het project Stepping Stones - dat o.a. voorlichting en behandeling regelt voor kinderen met een klompvoetje -, een lagere school, de Balinese dag bij een rijstboer thuis op zijn plantage. 

De fietstocht op Java in de vroege ochtend langs de kampongs geeft je een indruk van het dagelijks leven. Daar lopen de kippen gezellig op straat, veegt er iemand zijn straatje schoon, is er nog een lokaal marktje bezig, enz. Net als de Balinese dag bij de rijstboer thuis: uitleg over de gebouwtjes die samen zijn huis vormen, het zien maken van offers, kookles met Balinese kruiden, een rijstveldje proberen te ploegen, rijst planten, een wandeling door zijn rijstvelden en een lunch op een plek waar zijn thuistempel staat; geweldig. 


De FOX gids en de lokale gids
De samenwerking met de FOX gids en de reisbegeleiding van de RVAJ is van belang voor net dat extra's dat niet in Nederland kan worden geregeld. Bijvoorbeeld een onverwachts bezoek aan een lokale markt vroeg in de morgen. Iedere morgen ergens een koffiestop. Onze gidsen regelden niet zo maar koffie en thee, maar deden dat ook nog eens op de meest idyllische plekjes verscholen in de natuur en voorzien van Javaanse en Balinese 'koekjes', die de gidsen zelf de avond tevoren zijn gaan kopen en afleveren of meenamen in de bus. Wij moeten toch echt het lokaal lekkers leren kennen! Zowel de gids in Java als in Bali vertelde veel over het dagelijks leven. We weten nu ook hoe we een sarong kunnen dragen. 

De lokale gids die was geregeld bij het Kraton, paleis van de sultan, was een kleindochter van de vorige sultan. Daar word je als vrouw blij van, zoveel informatie over het leven als vrouw in het paleis. De huidige sultan heeft vijf dochters en hij mag wat ons betreft opgevolgd worden door een sultana en niet door een van zijn broers. 

Tijdens onze reis op Bali vierden wij in drie dagen tijd maar liefst vier verjaardagen. De FOX gids en de chauffeurs hebben zichzelf overtroffen. De bus was van voor tot achter door de chauffeurs uitbundig versierd met slingers en ballonnen (ergens onderweg gekocht), bij de koffiestop was voor iedere jarige een taart met haar naam, het hotel gaf aandacht bij het diner, overweldigend. Kortom, voor ons is het een prachtige reis geweest, die goed aan onze doelstellingen voldeed en "reizen op maat" met FOX is voor herhaling vatbaar.

Nieuwsgierig naar de vele mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte.

0252 - 66 00 02  stuur een bericht.

TOP 10 - Gaafste excursies

Koken in Vietnam, Elephant Nature Park in Thailand, er is zoveel te zien en doen tijdens een verrre rondreis!

Lees verder

Bijzondere culturen

Maak kennis met de meest bijzondere culturen!

Lees snel verder

We inspireren je graag

We hebben vele inspirerende artikelen geschreven. Neem eens een kijkje en droom weg bij al het moois dat deze wereld ons te bieden heeft. 

Bekijk alle artikelen

 

Meer weten?

Berty Beukema en Angelique Edeling, accountmanagers van Groups & Incentives:

'Het leuke aan dit werk is dat we echt de meest  verschillende verzoeken ontvangen, van een incentive naar Madrid en een jubileumreis naar  Kuala Lumpur, Borneo en Singapore tot een rondreis van een personeelsvereniging voor 90 personen naar Sri Lanka. Vaak kunnen we uit eigen ervaring inspireren en adviseren om zo een  perfecte groepsreis op maat samen te stellen, waar nog lang over wordt nagepraat.’  

Wil je vrijblijvend praten over de talloze mogelijkheden? 
Bel ons (0252 66 00 02) of stuur een bericht.