Plaatsen in Guatemala

Plaatsen Guatemala

Wilt u meer weten over de meest interessante plaatsen van Guatemala? Lees hier meer over onder andere Antigua, Chicicastenango, Flores, Tikal, Guatemala-City en Panajachel.

Antigua

Op ongeveer 45 minuten rijden van Guatemala-City ligt Antigua. De stad ligt in een diep dal en wordt omringd door de vulkanen Agua, Fuego en Acatenango, welke een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Antigua.

Flores

Flores is een stadje gelegen in het noorden van Guatemala, in een gebied van de vroegere heersers de Maya’s. Flores ligt op een eiland in het meer van Peten en is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de ruines van Tikal.

Panajachel

Panajachel is van oudsher bekend als het oord waar in de jaren 60 en 70 vanuit alle wereldhoeken hippies naar toe kwamen. Deze zijn inmiddels vervangen door toeristen. Het meer van Atitlan, waaraan Panajachel gelegen is, wordt omringd door 3 vulkanen welke in een dag beklommen kunnen worden. Daarnaast kan ook het meer per boot worden overgestoken om een van de nabijgelegen dorpjes te bezoeken. Vanuit Panajachel kunnen tevens kano’s gehuurd worden.

Tikal

Deze wereldberoemde Maya-piramides liggen verscholen in de jungle van het tropische regenwoud en er is hier dan ook een uitgebreid dierenleven. De bomen rondom de ruines worden bewoond door zeldzame vogels, parkieten, toekans en apen.
Terug naar boven