Honduras informatie

Landeninformatie Honduras

Wat zijn de gewoontes en gebruiken, hoe is het klimaat in de maand dat u vertrekt en wat zijn de hoogtepunten op het gebied van flora en fauna? Kom niet voor verrassingen te staan en lees de landinformatie.

Bevolking

De bevolking is gemengd Spaans en Latijns Amerikaans, zij worden de Mestiezen genoemd, het gemengde volk. Het grootste gedeelte van de bevolking is Rooms Katholiek.

Cultuur

De ruines van Copan zijn het bekendste culturele erfgoed van Honduras. Veel gebruiken stammen uit de tijd van de Maya's en de tijd van de Spanjaarden. Met name in mei en juni zijn er talloze evenementen verspreid over het hele land. Honduras kent 4 nationale feestdagen: 1 mei Dag van de Arbeid, 15 september Onafhankelijkheidsdag, 3 oktober Soldatendag en 12 oktober Columbusdag.

Economie

De belangrijkste bronnen van inkomsten zijn bananen, tabak, bonen, suikerriet en rijst.

Flora en fauna

In de tropische regenwouden in het noordoosten van het land kunnen honderden verschillende boomsoorten worden gevonden. De dieren houden zich over het algemeen goed verborgen, maar in het land kunnen ondermeer jaguars, apen, alligators en wasberen gezien worden. Daarnaast zijn er talloze vogelsoorten. Ook de onderwaterwereld in Honduras is de moeite waard. Uniek hier is het zwarte koraal dat bij het rif in de Caribische zee gevonden kan worden.

Geografie

Ten noordwesten van het land ligt de Caribische zee, in het zuiden grenst het land aan Nicaragua. Aaan de noord en westkant van Honduras liggen Guatemala, El Salvador en de Grote Oceaan. Driekwart van het land bestaat uit bergen en bergketens. Alleen aan de kust zijn vlakke stukken land te vinden. In Honduras vindt u zowel mangrovebossen als tropische regen- en nevelwouden. Helaas is ontbossing een groot probleem.

Geschiedenis

In de 16e eeuw werd Honduras gekoloniseerd door de Spanjaarden en Nederlanders, zij handelden in goud, zilver en hout. In 1839 werd het land een zelfstandige republiek, maar stabiel is het er nooit geweest: vele staatsgrepen maken deel uit van de geschiedenis van het land. Het leger speelt tot op de dag van vandaag nog een belangrijke rol, onderandere in het bankwezen en de communicatie.

Klimaat

Honduras heeft een tropisch regenwoud klimaat met een gemiddelde temperatuur van 26 graden. Het regent er regelmatig, de beste reistijd is van oktober tot en met februari. In het binnenland (bergen) is het over het algemeen koeler dan aan de kust. Het zuiden van het land kenmerkt zich door een warmer en droger klimaat, terwijl het in het noorden vochtiger is.