Vakantie Akureyri

‘De hoofdstad van het noorden’; zo wordt Akureyri ook wel genoemd. Met ruim 18.000 inwoners is dit de vierde stad van het land. Het is de enige grotere plaats buiten de regio Reykjavik. Akureyri ligt op veertig kilometer van de poolcirkel in Eyjafjörður fjord. Dit is het langste fjord van IJsland. De kleurrijke huizen en gebouwen van de stad steken prachtig af tegen de bergen op de achtergrond en het water van de Atlantische Oceaan.  

Botanische tuin
De meest bekende bezienswaardigheid van Akureyri is de botanische tuin. Een plek die je niet snel zult verwachten in een land als IJsland. Door het relatief milde klimaat in deze regio – en de beschutting door aangeplante berken – is het toch mogelijk om deze tuin levend te houden. 

Gebouwen
Akureyri kent een aantal bijzondere gebouwen. Het bouwwerk dat het meest opvalt is de imposante kerk, Akureyrarkirkja. Gelegen op een heuvel, torent dit mysterieuze gebouw boven de kleurrijke stad uit. Wat te denken van Santa’s House: een knalrood sprookjesachtig huisje waar het 365 dagen per jaar Kerstmis is. 

Omgeving
Akureyri ligt in een adembenemende omgeving waar je prachtige natuurverschijnselen kunt bewonderen. Vlakbij de stad ligt ‘de waterval van de Goden’, Godafoss. Een krachtige waterval van 12 meter hoog en 30 meter breed. Ook ben je vanuit Akureyri relatief snel in Myvatn, waar je schitterende wandelingen kunt maken of kunt genieten van warmwaterbronnen.