Vakantie Egilstadir

Alle wegen van de Oostfjorden komen uit in Egilsstadir en dit maakt deze plaats het kloppende hart van Oost-IJsland. Egilsstadir ligt aan de Lagarfljót rivier en telt zo’n 2300 inwoners. Het is een gezellig stadje. Er worden verschillende festivals gehouden, er is een markt en er worden leuke avondprogramma’s georganiseerd met muziek en theater. 

Fjorden
De oostkust van IJsland bestaat uit een aanzienlijk aantal fjorden. De Oostfjorden zijn van elkaar gescheiden door hoge en steile bergketens. Het is een verademing om te rijden door dit prachtige en dramatische landschap. 

Hengifoss
Met een hoogte van 118 meter is Hengifoss één van de hoogste watervallen van IJsland. De kleurrijke rotswand achter de waterval is spectaculair om te zien. Om bij de waterval te komen maak je een mooie wandeling van zo’n anderhalf uur. Onderweg kom je ook nog langs de wat kleinere waterval, Litlanesfoss.

Hallormsstadur
Als je in Egilsstadir bent, is het de moeite waard om te gaan wandelen in Hallormsstadur. Dit is het grootste bos van IJsland waar zo’n vijftig verschillende boomsoorten groeien. De meest indrukwekkende boom van het bos is de Russische lariks, die met een hoogte van twintig meter de hoogste boom van IJsland is.