Vakantie Husavik

In het noorden van IJsland op het Tjörnes schiereiland ligt het pittoreske havenstadje Húsavik. Er wonen zo’n 2300 mensen die voornamelijk werkzaam zijn in de visserij en het toerisme. Het havenplaatsje is nog erg authentiek en je vindt hier typische IJslandse huizen, winkelstraatjes, musea en één van IJslands mooiste kerken. 

Walvissen
Húsavik heeft terecht de bijnaam ‘Whale Watching hoofdstad van IJsland’ gekregen. De wateren in deze omgeving vormen in de zomermaanden het leefgebied van maar liefst 23 walvissoorten. Reizigers komen van heinde en verre om hier op een bootje te stappen om deze exotische dieren te spotten. De kans is groot dat je op je wenken bediend wordt. Naast walvistripjes vertrekken er ook diverse boten voor de liefhebbers van zeevogels. 

Cultuur
De prachtige ligging in combinatie met de kleurrijke en unieke gebouwen maakt Húsavik een must-see in IJsland. Als je van bijzondere architectuur houdt, ben je hier op de juiste plek. Húsavíkurkirkja (kerk van Húsavik) springt direct in het oog. Dit rood met witte houten bouwwerk stamt uit 1907 en lijkt op geen enkel ander bouwwerk in IJsland. Daarnaast is een bezoekje aan het Culture House Museum een bezoekje waard. Hier leer je alles over het leven in het Noorden van IJsland. Voordat je op een walvistour gaat, is het leuk om naar het Húsavik Whale Museum te gaan. Dit museum verleend je alle kennis over de dieren die rondzwemmen in Skjáfandi Bay, de baai van Húsavik.