Vakantie Myvatn

Eén van de meest unieke plekken van IJsland is Mývatn. Dit is een uitgestrekt meer dat in een zeer actief vulkanisch gebied ligt. Rondom het water vind je overal de sporen van een letterlijk explosieve geschiedenis. Dit imposante natuurgebied leent zich prima voor onvergetelijke wandelingen of fietstochten. Houd je ogen goed open want het gebied wordt bewoond door verschillende exotische vogelsoorten.

Námaskarð
Vlakbij Mývatn ligt het geothermische gebied Námaskarð. Er bevinden zich hier verschillende warmwaterbronnen, fumarolen en dampende modderpotten. Door de kleurrijke mineralen heeft dit gebied een buitenaardse uitstraling. De lavaformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters van Skútustaðir doen hier nog een schepje bovenop. Je hebt hier zelfs de mogelijkheid om een heuse lavagrot in te gaan. Al met al is het een unieke ervaring om een wandeling te maken door dit actieve vulkanische gebied 

Dettifoss
Op ongeveer een uur rijden vanaf Mývatn ligt Dettifoss. Dit is een ruige waterval van 44 meter hoog het ruim honderd meter breed. Met een waterverplaatsing van zo’n 200 kubieke meter per seconde is dit de krachtigste waterval van Europa. In de buurt van Dettifoss liggen de watervallen Hafragilfoss en Selfoss. Selfoss bestaat uit ongeveer tien kleinere watervallen naast elkaar die van een hoogte van elk meter naar beneden storten.