Regio's & Plaatsen in IJsland

Regio's & Plaatsen IJsland

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van IJsland? Lees hier meer over onder andere Reykjavik en Myvatn.

Akureyri

‘De hoofdstad van het noorden’; zo wordt Akureyri ook wel genoemd. Met ruim 18.000 inwoners is dit de vierde stad van het land. De kleurrijke huizen en gebouwen van de stad steken prachtig af tegen de bergen op de achtergrond en het water van de Atlantische Oceaan. 

Alles over Akureyri

Egilsstadir

Alle wegen van de Oostfjorden komen uit in Egilsstadir en dit maakt deze plaats het kloppende hart van Oost-IJsland. Het is een gezellig stadje. Er worden verschillende festivals gehouden, er is een markt en er worden leuke avondprogramma’s georganiseerd met muziek en theater.

Alles over Egilsstadir

Höfn

Voor de meeste toeristen is Höfn de uitvalsbasis voor meerdere natuurverschijnselen in de nabije omgeving. Er gaan vanuit deze plaats excursies naar het natuurpark Skaftafell, de Vatnajökull gletsjer, en het gletsjermeer Jökulsárlón.

Alles over Höfn

Husavik

In het noorden van IJsland op het Tjörnes schiereiland ligt het pittoreske havenstadje Húsavik. Het havenplaatsje is nog erg authentiek en je vindt hier typische IJslandse huizen, winkelstraatjes, musea en één van IJslands mooiste kerken. 

Alles over Husavik

Myvatn

Eén van de meest unieke plekken van IJsland is Mývatn. Dit is een uitgestrekt meer dat in een zeer actief vulkanisch gebied ligt. Dit imposante natuurgebied leent zich prima voor onvergetelijke wandelingen of fietstochten.

Alles over Myvatn

Reykjavik

Reykjavik is een enorm diverse stad die een ieder iets te bieden heeft; zo zijn er warme openluchtbaden, bijzondere musea, hippe winkelcentra en het barst van de gezellige pubs en overheerlijke restaurants. En ’s nachts heeft Reykjavik een bruisend nachtleven.

Alles over Reykjavik

Skaftafell

Het Nationaal Park Skaftafell ligt in het zuiden van IJsland. Sinds 2008 is het park een onderdeel van het nog grotere park Vatnajökull. Het natuurgebied ligt tussen een gletsjer en een gigantische bergketen en dit heeft tijdens het ontstaan gezorgd voor een soort natuurlijke bescherming. Je vindt hier ruige bergen, gletsjers, watervallen en waanzinnige vergezichten.

Alles over Skaftafell

Skógar

Op zo’n 135 kilometer van Reykjavik ligt het piepkleine dorpje Skogar. Het plaatsje telt twee kleine hotels, één camping, een museum en slechts 25 inwoners. Toch is het moeilijk om dit dorpje aan de ringweg te missen: de sprookjesachtige waterval die aan de rand van Skogar ligt, springt direct in het oog.

Alles over Skógar

Thingvellir

Het adembenemende Thingvellir is één van de drie nationale parken in IJsland. Het ligt in het zuidwesten op zo’n vijftig kilometer afstand van Reykjavik. In Thingvellir loopt een breuklijn tussen twee tektonische platen die jaarlijks enkele millimeters uit elkaar beweegt.

Alles over Thingvellir