Vakantie Reykjavik

Op IJsland is maar één relatief grote stad aanwezig en dit is logischerwijs ook de hoofdstad: Reykjavik. Met haar ligging net onder de poolcirkel, is het de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Met een kleine 123.000 inwoners voelt het - zelfs in het centrum - meer aan als een gezellig dorp dan als een grote stad. Het hart van Reykjavik is relatief klein en er hangt een gemoedelijke sfeer in de straatjes. Je vindt er tal van kleurrijke houten huisjes, hippe koffietentjes, gezellige restaurants en voldoende uitgaansgelegenheden voor de late uurtjes.

Hallgrímskirkja

Voor een geweldig uitzicht over Reykjavik, kun je met de lift naar de top van Hallgrímskirkja. Deze iconische kerk is het hoogste gebouw van IJsland. Vanuit de toren valt pas op hoe kleurrijk deze gezellige stad daadwerkelijk is.

Walvissen spotten
In de haven van Reykjavik vertrekken elke dag boottripjes de Atlantische Oceaan op. Het open water is hier namelijk rijk aan exotische dieren zoals walvissen en dolfijnen. De kans is groot dat je deze machtige beesten zult vinden in hun natuurlijke leefomgeving. 

Sun Voyager
Op de boulevard van Reykjavik staat een mysterieus beeld. Hoewel het de indruk wekt dat het een Vikingschip is, is dat niet de bedoeling van de kunstenaar. Hij creëerde zijn droomboot als ode aan de zon. Met de bergen op de achtergrond en het kunstwerk op de voorgrond, leent deze plek zich dan ook perfect voor foto’s van een ondergaande zon. Let wel: in de zomermaanden blijft het hier altijd licht en zal de zon niet zakken.