IJsland

Hoogtepunten als Blue Lagoon, warmwaterbronnen, borrelende geisers en kamperen in de natuur.
We overnachten in comfortabele hotels.
Onze sinlge groepsrondreizen worden begeleid door een deskundige reisleider.
Veel activiteiten zijn bij ons al inclusief.

Rondreis IJsland – Ontdek een adembenemend landschap

IJsland staat bekend om zijn adembenemend mooie en bijzondere landschap. Tijdens een rondreis in IJsland zul je met eigen ogen ontdekken wat dit landschap zo uniek maakt. Gletsjers, geisers, vulkanen en groene oases.. het is hier allemaal aanwezig. En natuurlijk is IJsland de bestemming waar je het Noorderlicht kunt zien, een ervaring die je niet snel zal vergeten. Onze compleet georganiseerde rondreizen in IJsland zijn de ideale manier om dit land te ontdekken.

Op avontuur in de natuur

De reisleider staat klaar in IJsland om je de allermooiste natuur van IJsland te laten zien tijdens de rondreis. Zo kan de reis je onder andere brengen naar Thingvellir National Park, wat de geologische grens tussen het Europese en Noord-Amerikaanse continent vormt. Je kunt letterlijk van het ene continent naar het andere continent springen over de breuklijn die jaarlijks enkele millimeters uit elkaar beweegt. Maar ontdek ook de prachtige watervallen zoals de 65 meter hoge Seljalandsfoss waterval. Vergeet niet om een paraplu of regenjas mee te nemen, want er is een kans dat je nat wordt!

Van lava tot gletsjers

Vlakbij het dorpje Vik i Mýrdal ligt een prachtig zwart lavastrand: het Reynisfjara-strand met indrukwekkende rotsformaties. Breng tijdens de rondreis in IJsland ook een bezoek aan de bijzondere ‘zwarte’ Svartifoss waterval die omgeven is door kolommen van zwart basalt. Maar van de lava gaan we naar de gletsjers. Zo is Jökulsárlón het bekendste en grootste gletsjermeer van IJsland met drijvende ijsbergen en meest uiteenlopende vormen en wit- en blauwtinten. Heel mooi om te zien!

Walvissen spotten

Altijd al een keer walvissen willen spotten? Tijdens een rondreis in IJsland kan het! Vanuit het vissersplaatsje Húsavik kun je bijvoorbeeld de zee op per traditionele IJslandse boot om walvissen, dolfijnen en diverse vogelsoorten te spotten. Achteraf kun je altijd nog even een bezoek brengen aan het walvismuseum om hier meer over te weten te komen. Of ga lekker badderen in de thermaalbaden met zoutwater van 38-39 graden Celsius. Even lekker bijkomen! 

Een complete rondreis in IJsland

Tijdens onze complete rondreizen in IJsland ontdek je de mooiste nationale parken van dit land en ontdek je waarom dit land zo bijzonder is. Het is een zeer gevarieerde reis onder leiding van een deskundige reisleider die je alles over het land kan vertellen. Verder regelen we comfortabele hotels en zijn veel excursies en entreegelden inbegrepen. De ideale manier om IJsland te ontdekken!