Single groepsreis Kamperen in Verbijsterend IJsland

Wilt u nog meer genieten? Dat kan!

Deze reis kunt u nog leuker maken door te kiezen voor de volgende Extra opties en Optionele excursies. Deze Extra opties kunt u tijdens het boekingsproces toevoegen aan uw reis. De optionele excursies boekt u ter plaatse bij uw reisleider of onze lokale vertegenwoordiging.

Er zijn voor deze reis geen extra opties beschikbaar.

Optionele excursies in Akureyri

 • Walvis safari

  EUR 90 p.p.

  Vanuit Akureyri stappen we aan boord van een boot en varen we het Eyjafjördur fjord binnen. Het ford is omgeven door prachtige, vaak besneeuwde bergen en gaat diep het binnenland in. De indrukwekkende walvissen duiken hier dan ook graag op! Ongeveer 3 uur durende excursie. (+/- 10.750 Kronen)

Optionele excursies in Borgarnes

 • Raften

  EUR 102 p.p.

  Om de rit tussen Borgarnes en Akureyri op te breken kunnen we vandaag deelnemen aan een spectaculaire rafting tocht. Deze ongeveer 3 uur durende tocht is voor iedereen toegankelijk en de fantastische uitzichten en spectaculaire stroomversnelling op deze rivier die voortkomt uit het smeltwater van een gletsjer maken het de natte avonturen meer dan waard! Let op, draag de juiste kleding van fleece, wol of ander synthetisch materiaal dat de warmte vasthoudt. Vergeet ook geen droge kleding mee te nemen. (+/- 11.900 kronen)

 • Paardrijden

  EUR 80 p.p.

  De deelnemers die zich niet willen wagen aan de rafting tocht kunnen deelnemen aan een één uur durende paardrijdtocht met typische IJslandse paarden door een prachtige omgeving.

  Circa 2 uur: € 80 p.p. (+/- 9000 Kronen)

Optionele excursies in Grimsey

 • Bezoek eiland Grimsey

  EUR 83 p.p.

  Per boot gaan we naar dit afgelegen eilandje dat ligt op de poolcirkel en wordt bevolkt door nog geen 100 eilandbewoners. Grote kolonies zeevogels hebben intrek genomen op Grimsey. Het landschap is woest en prachtig en overal langs de kust staan rekken met gedroogde vis. De excursie duurt de gehele dag, we nemen een lunchpakketje mee vanaf de camping. (+/- 9650 Kronen)

Optionele excursies in Skaftafell

 • Boottocht gletsjermeer

  Circa EUR 59 p.p.

  Per zodiac maken we een spectaculaire tocht over het gletsjermeer van Jökulsárlón. Varend tussen de vele afgebrokkelde ijsblokken laat moeder natuur zich in zijn zuiverste vorm zien. Luister ook naar het kruiende ijs en maak prachtige foto’s. (+/- 6800 Kronen)

 • Gletsjerwandelen

  EUR 90 p.p.

  Vanaf de camping gaan we naar de Virkisjökull gletsjer. Onder begeleiding van een ervaren gids maken we een circa 2,5 uur durende wandeling over de gletsjer. Op “çrampons” (ijsschoenen) maken we een makkelijke tocht langs prachtige ijssculpturen en diepe kloven. De gids geeft uitleg over de gevolgen van de opwarming van de aarde. Vaak kun je de ijsval van smeltende gletsjerdelen zien. Let op; hikingschoenen zijn noodzakelijk, deze zijn tevens ter plaatse ook te huren. (+/- 10.750 Kronen)Aandachtspunten

 • De optionele excursies kunt u ter plaatse bij uw reisleider of bij onze lokale vertegenwoordiging boeken en betalen.
 • De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers. 
 • Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
 • Ook bij uw reisbescheiden ontvangt u ook een overzicht van optionele excursies.
 • Voor bepaalde activiteiten, die vallen onder bijvoorbeeld bergsport, watersport, luchtsport, wintersport etc., heeft u een extra dekking nodig op de standaard reisverzekering. Wanneer u van plan bent activiteiten te ondernemen tijdens uw reis, die door de reisverzekeraar worden gezien als bijzondere sporten/gevaarlijke activiteiten, dan heeft u deze extra dekking nodig.

  Indien u via FOX een Unigarant Reisverzekering afsluit, dan kunt u kiezen voor de optie verzekeringsuitbreiding (bijzondere sporten/wintersport).
Terug naar boven