Vakantie Skogar

Op zo’n 135 kilometer van Reykjavik ligt het piepkleine dorpje Skogar. Het plaatsje telt twee kleine hotels, één camping, een museum en slechts 25 inwoners. Toch is het moeilijk om dit dorpje aan de ringweg te missen: de sprookjesachtige waterval die aan de rand van Skogar ligt, springt direct in het oog.

Skógafoss
De voornaamste reden dat bijna alle bezoekers aan IJsland stoppen in Skógar is om Skógafoss te zien. In een adembenemende groene omgeving stort deze waterval zich vanaf zestig meter hoogte naar beneden. Je kunt met een trap langs de waterval omhoog om het fenomeen van boven te bekijken. Idyllischer dan Skógafoss zie je een waterval maar zelden. 

Volksmuseum
Nog een trekpleister in dit minuscule dorpje is het Skógar Folk Museum. Hier vind je tal van traditionele aspecten van het leven in IJsland. Op het buitenterrein staan authentieke huisjes, een kerkje en zelfs een kleine school. In het museumgebouw worden maar liefst 6000 IJslandse attributen tentoongesteld. Het pronkstuk van de collectie is de houten vissersboot uit het jaar 1855.

Wandelingen
De natuur rondom Skógar is bijzonder. Er liggen in deze omgeving verschillende gletsjers, meerdere watervallen en vulkanische gebieden. Vanuit dit dorp kun je dan ook verschillende prachtige wandelingen maken. Je kunt kiezen uit meerdere korte wandelingen, of pittige hikes waarbij je zo’n tien uur onderweg bent.