15-daagse groepsrondreis India

Ga goed voorbereid op rondreis naar India. Onderstaande betreft algemene informatie over de bestemming. Voor gedetailleerde informatie over een specifieke reis verwijzen wij je naar de informatie bij de reis zelf. Veel van onze reizen naar India worden gecombineerd met Nepal. Klik hier voor de praktische informatie over Nepal.

 • Accommodatie

  Je logeert tijdens je rondreis altijd in goede middenklasse hotels. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met bad of douche en toilet en zijn netjes ingericht. Veel hotels beschikken over faciliteiten zoals een restaurant, bar, zwembad, winkeltjes en receptie.

  De kwaliteit van de geselecteerde hotels wordt door ons goed in de gaten gehouden en zo nodig worden er nieuwe hotels toegevoegd aan het programma.

 • Beste reistijd

  India beschikt over drie hoofdseizoenen: de winter, de zomer en de moessonperiode. De winter duurt van november tot en met maart, waarin het over het algemeen droog is en tussen de 20 en 30 graden.

  September tot en met maart is de beste reistijd van Noord-India. Mei en juni zijn warme maanden. Het kan in Delhi 45 graden worden en in de woestijn kan de temperatuur zelfs oplopen tot 50 graden. In Juli en augustus is het weer aangenamer. Het regent dan wel af en toe, maar niet zodanig dat het je reis ontregelt. De regen komt vaak voor in de vorm van een tropische bui aan het eind van de middag. Meestal komt de zon hierna meteen weer tevoorschijn. De regen zorgt voor een mooi groen landschap.

  Het zuiden van India kent een tropisch klimaat, waarbij de temperaturen in de zomer en in de winter niet erg van elkaar verschillen. Heel het jaar is het rond de 30 graden, alleen mei en juni zijn iets warmer. Van juni tot oktober valt de moesson. In die tijd moet je rekening houden met korte maar hevige regenbuien.

  Vanwege de temperatuurverschillen is het aan te raden om zowel luchtige, als wat warme kleding mee te nemen. Laagjeskleding is een goede optie.  
  Het wordt ’s avonds niet enorm koud, maar koelt wel af in vergelijking tot overdag. Denk aan een graad of 18. 
   

 • Veiligheid

  Wij adviseren reizigers om voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen. Klik hier om direct naar de website te gaan.

 • Elektriciteit

  In India komt spanning van zowel 110/120 als 220/240 volt voor. In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen zonder grote problemen opladen, maar voor de stopcontacten heb je soms een tweepolige, soms een driepolige stekker nodig.

  Klik hier om direct een wereldstekker via de ANWB te bestellen.

 • Eten en drinken

  De Indiase keuken is goed, goedkoop en enorm gevarieerd. Ga uit van ongeveer EUR 15 per maaltijd. Curry kan gezien worden als de basis van de Indiase keuken. De gerechten, die bereid worden met curry, kunnen variëren van mild tot zeer heet. De heetste currygerechten heten vindaloo. Mocht je je aan zo’n gerecht wagen, zorg dan altijd dat je fruit of yoghurt bij de hand hebt, waar je prima mee kunt blussen. Curry wordt gebruikt voor zowel vlees- en visgerechten als vegetarische schotels.

  De ons niet geheel onbekende Tandoori-gerechten worden in India veel gegeten. Tandoori is een noordelijke specialiteit en verwijst naar de kleioven waarin voedsel, dat eerst wordt gemarineerd in een ingewikkeld mengsel van yoghurt en kruiden, wordt gebakken. Deze gerechten zijn niet heet en smaken absoluut fantastisch. 

  Kebabgerechten bestaan uit vlees-, vis- of kipgehakt gemengd met gesneden ui, groene peper en verse gember. Dit wordt aan een spies geregen en boven een open vuur gebraden. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt brood gegeten. Het Indiase brood, zoals naan, roti of chapati is heerlijk.

  Als dessert zul je vaak een pudding of ijs geserveerd krijgen. Bekende rijstpuddingen zijn firni met amandelen, noten en rozijnen en kheer met amandelen en rozenwater.

  Let op: het vlees moet goed doorbakken zijn, eet niet van de stalletjes langs de weg en wees extra voorzichtig met klaargemaakt fruit, ijs, ijsblokjes, rauwe groenten en rauwkost.

  Drink NOOIT leidingwater!!! Thee of chai is het beste en veiligste middel tegen dorst. Bovendien is het overal in India voor weinig geld verkrijgbaar. Over het algemeen zul je je thee geserveerd krijgen met suiker, behalve wanneer je uitdrukkelijk thee zonder suiker bestelt.

  Koffie is in India zeer populair, maar in onze ogen absoluut niet lekker. Vaak zul je een kopje slappe, eenvoudige oploskoffie voorgezet krijgen. Ook in de duurdere/duurste hotels moet je er vanuit gaan dat je mineraalwater uit (gesloten) flessen moet drinken. Ditzelfde geldt voor frisdranken. Wanneer je een flesje frisdrank geserveerd krijgt dat reeds geopend is, kun je beter om een gesloten flesje vragen.

  Alcohol is in India redelijk duur en lang niet overal verkrijgbaar. Bier wordt vrij veel gedronken. Het bekendste merk is Kingfisher dat geschonken wordt uit flessen van 0,6 liter. Net als vele andere Indiase biersoorten is dit bier nogal licht dan de geïmporteerde varianten.

 • Fooien

  Het geven van fooien is heel gebruikelijk in India, ook wanneer je een foto wilt maken.

  Met een beetje geld op zak kun je een hoop gedaan krijgen. Houd er wel rekening mee dat toeristen over het algemeen gezien worden als een lopende portemonnee!

  In de kleinere en goedkopere restaurants kun je volstaan met een paar Rupees fooi, maar in de betere zaken is het gebruikelijk om een fooi te geven van 10% van de totale rekening. Bellboys rekenen op Rs 20 per stuks bagage, kruiers op Rs 10 per stuk en kamermeisjes krijgen ongeveer Rs 20 per dag.

  Vaak neemt de tourleader het initiatief om een gezamenlijke fooienpot te maken, zodat je niet ieder moment van de dag naar je portemonnee hoeft te grijpen.

 • Fotograferen

  Digitaal fotograferen is gemakkelijk en geeft je de mogelijkheid om, waar je ook reist, honderden foto’s te maken. Dit vraagt echter wel om voldoende opslagruimte, echter niet alle memory sticks zijn zomaar in elk land verkrijgbaar. FOX raadt je aan om vanaf huis voldoende opslagruimte voor je camera mee te nemen, omdat je je over het algemeen in Nederland beter kan laten informeren welke memory sticks voor jouw camera geschikt zijn en ook kan er een verschil in kwaliteit zijn.

  In de meeste hotels kun je je accu’s en batterijen voor je camera eenvoudig opladen, maar daar is vaak een "wereldstekker" voor nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ANWB, bij diverse buitensportwinkels en in de taxfree winkels op Schiphol. Let bij het fotograferen in het buitenland goed op of dit wel is toegestaan en laat je je hierover informeren op de plaats van bestemming.

  Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat fotograferen van bepaalde gebouwen, dieren of personen niet is toegestaan in zijn algemeenheid of dat het niet is toegestaan foto’s te maken met flits. Vaak vinden mensen het leuk om gefotografeerd te worden, maar vraag wel altijd toestemming voor je de foto maakt. Houd er rekening mee dat het kan voorkomen dat de gefotografeerde een vergoeding vraagt voor de gemaakte foto.

 • Geld en Valuta

  De nationale munteenheid van India is de Rupee en is verdeeld in 100 Paisa. Er zijn biljetten van Rs. 1, 2, 5, 10, 20, 50, 100 en 500. Muntjes zijn er in diverse eenheden.  Het is verboden om Rupees het land in te voeren. Export is alleen toegestaan wanneer u doorreist naar: Nepal, Bangladesh, Pakistan of Sri Lanka.

  Contant geld en evt. reischeques
  Omdat pinnen niet altijd mogelijk is, raden wij u aan om een beperkt bedrag contant geld (bijvoorbeeld 100 dollars of euro’s) bij u te hebben. U kunt de entreegelden en optionele excursies in dollars, euro's en lokale valuta betalen.

  Ook hebben vele winkeltjes en restaurants vaak niet terug van Rs. 500. Let op: Zorgt u ervoor dat u nooit afhankelijk bent van één soort betaalmiddel. Zo kunt u lastige en vervelende situaties voorkomen. Travellercheques zijn zeker niet meer nodig, omdat u op veel plaatsen kunt pinnen. Wilt u deze toch meenemen, dan in kleine (euro) coupures.

  Bankpassen en creditcards
  Verder kunt u gebruik maken van uw creditcard (bijv. Visa of Mastercard). De beste combinatie is: wat contant geld, een pinpas (met pincode!) en een creditcard (met pincode!).Informeer voor vertrek altijd even bij uw creditcardmaatschappij over de mogelijkheden van uw kaart. Pinnen is op veel plaatsen mogelijk, maar pinautomaten zijn niet altijd werkzaam.

  Indien u onderweg gebruik maakt van uw creditcard of pinpas is het van het grootste belang dat u uw pas of kaart niet uit het oog verliest. Het komt helaas maar al te vaak voor dat de gegevens van uw kaart gekopieerd worden en dat daarna betalingen worden verricht met uw creditcard of pinpas.

  Let er daarom op dat niemand uw pincode kan zien als u betaalt of geld opneemt met uw pinpas. Frauderen met creditcards is niet altijd uit te sluiten en elke creditcard maatschappij is daarvoor verzekerd, maar door alert te zijn kunt u een heleboel problemen voorkomen.

  In veel landen is het gebruikelijk dat er bij incheck een borg voldaan dient te worden. Deze borg staat garant voor eventuele drankjes/maaltijden die in het hotel genuttigd worden. De borg kan met contant geld of per creditcard voldaan worden. De hoogte van de borg verschilt per hotel. Vraag bij check out deze borg of een creditcard imprint retour. Kijk de rekeningen van uw drankjes en maaltijden goed na, zodat u weet waar u voor betaalt. De informatie later opvragen is zeer tijdrovend en het verkrijgen van restitutie achteraf is vrijwel onmogelijk. FOX kan hiervoor niet verantwoordelijk gesteld worden.

  Klik hier om Vreemde Valuta te bestellen via GWK Travelex.

 • Kledingvoorschriften

  In India is het zeer noodzakelijk om bij je kledingkeuze rekening te houden met en respect te tonen voor de lokale cultuur. In vrijwel geheel India, met uitzondering van de badplaatsen, wordt schaarse kleding als zeer aanstootgevend beschouwd. In India geldt een andere definitie van schaars dan wat wij in het westen gewend zijn of schaars gekleed vinden. Wanneer je te schaars gekleed gaat, kan dat leiden tot zeer ongemakkelijke situaties. Daarom verzoeken wij je ook om, dit geldt voor zowel vrouwen als mannen, je schouders en bovenbenen tot en met de knieën te bedekken. Wanneer je heilige plaatsen en/of tempels bezoekt, gelden er vaak nog iets strengere kledingvoorschriften en moeten armen en benen helemaal bedekt zijn. Soms wordt er ook verwacht dat vrouwen hun hoofd bedekken door een hoofddoek te dragen.

 • Mobiliteit

  Met het samenstellen van de programma’s voor onze (groeps)rondreizen gaan wij uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken.
  Voor een meest optimale reisbeleving is dit de noodzakelijke richtlijn die FOX stelt.

  Je krijgt na veelal een lange vlucht immers te maken met tijdsverschil, je gaat in een relatief korte periode veel zien, je gaat veel ondernemen en zult in verschillende type accommodaties verblijven. Dan kan vermoeidheid een rol gaan spelen. In de programma beschrijving vind je informatie met betrekking tot de reisintensiteit, de reistijden, of er sprake is van hoogteverschil en – indien van toepassing - de afstanden die je aflegt.

  Houd er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en wij je met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kunnen op- /afhalen.
  Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gelopen. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen lopen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, trein, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen. De rondreizen kunnen m.n. voor reizigers die minder mobiel zijn als intens ervaren worden. Het kan zijn dat deelname aan sommige programmaonderdelen daardoor niet haalbaar is. Omdat je de reis boekt als een geheel pakket, kan geen restitutie op de reissom verleend worden indien sommige reisonderdelen uit het programma niet bijgewoond kunnen worden.

  Onze groepsrondreizen zijn niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.
  Indien je bezit over een beperkte basisconditie of beperkte mobiliteit bespreken wij graag persoonlijk de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt bij het boeken van de reis en daarna goed voorbereid vertrekt.

 • Nuttige adressen

  Ambassade van India:
  Buitenrustweg 2
  2517 KD Den Haag
  Tel: (070) 34 697 71
  Fax: (070) 36 170 72

  Nederlandse Ambassade:
  6/50F, Shantipath, Chanakyapuri
  New Delhi-110021
  Tel.: 00 91 11 24 19 76 00
  Fax: 00 91 11 24 19 77 10
  E-mail: nde@minbuza.nl

  Visum.nl - Den Haag:
  Bezuidenhoutseweg 27-29
  2594 AC Den Haag
  Tel: 0900 3150205
  Fax: 070 31 50 220
  E-mail: info@visum.nl
  Bezoekuren: maandag t/m vrijdag 08.00 - 18.00

  Visum.nl - Amsterdam
  Veemarkt 230
  1019 DG Amsterdam
  Tel: 0900 3150205
  Fax: 020 46 38 695
  E-mail: info@visum.nl
  Bezoekuren: maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.30

 • Overig

  Indien je graag iets mee wilt nemen voor de lokale bevolking, denk dan aan bijvoorbeeld kleding.

 • Paspoort en Visum

  Op veel bestemmingen dien je bij ieder hotel je paspoort te tonen of overhandigen.
  De reisleiding zal je hierover informeren. Daarnaast is het verstandig om ook een kopie voor jezelf mee te nemen op reis.

  Hotels zijn wettelijk verplicht hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De accommodatieverschaffer moet een aantal persoonsgegevens uit het identiteitsbewijs registreren in het nachtregister. Welke gegevens dat zijn verschilt per land.

  In principe kun je voor de registratie volstaan met het tonen / kort afgeven van het identiteitsbewijs, zodat de persoonsgegevens kunnen worden overgenomen.

  Een hotel kan verschillende redenen hebben om het paspoort toch in te nemen. Dit kan bij wijze van service zijn om het inchecken te bespoedigen. Maar soms gebeurt dit ook wel als borgstelling. Het is niet altijd mogelijk het innemen van het paspoort te voorkomen en een hotel zal mogelijk niet altijd meewerken wanneer je een eigen kopie overhandigd of je eventueel gebruik maakt van een fraudegevoelige hoes voor je paspoort.

  FOX adviseert dat jouw paspoort bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Het kan voorkomen dat bestemmingen van deze voorwaarden afwijken en een kortere geldigheid van het paspoort handhaven. Wij raden je aan contact op te nemen met de betreffende ambassade/consulaat.

  Reizen met kinderen
  Alle kinderen dienen, ongeacht de leeftijd, verplicht een eigen paspoort te hebben. Je bent zelf verantwoordelijk voor in het bezit zijn van de juiste reisdocumenten.

  Geen Nederlandse nationaliteit
  Indien je niet de Nederlandse nationaliteit bezit of niet woonachtig bent in Nederland, dien je zelf met de betreffende ambassade/consulaat contact op te nemen om te controleren of je een visum nodig hebt. FOX aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de gevolgen indien je dit nalaat. Wanneer je een tussenlanding maakt dient iemand die de niet-Nederlandse nationaliteit bezit bij de desbetreffende ambassade/consulaat van het land wáár de tussenlanding wordt gemaakt te controleren of een visum nodig is. Zonodig dien je dit persoonlijk te regelen.

   

  Visum India

  Voor India is een visum verplicht.

  Indien je via FOX een visum laat verzorgen, dan ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek meer informatie omtrent het aanvragen van het India visum.

  Het is tevens mogelijk om een e-tourist visum via internet aan te vragen.

  • Voor India kun je tot vier dagen voor aankomst, een e-Tourist Visa aanvragen.
  • Je dient voor het aanvragen van dit visum een pasfoto en een kopie van je paspoort te hebben. Deze dien je digitaal te uploaden.
  • De kosten voor het online visum (met een geldigheid van 1 jaar) bedragen USD$ 40,- per persoon (onder voorbehoud van wijzigingen) en dienen direct per creditcard (Mastercard of Visa card) te worden voldaan.

  Wij adviseren je om het e-visum op tijd aan te vragen.
  De Indiase Ambassade kan je visumaanvraag te allen tijde weigeren indien je aanvraag niet aan de gewenste gegevens voldoet. In alle gevallen geldt dat FOX niet aansprakelijk gesteld kan worden indien er door de Ambassade en/of Consulaat vanwege persoonlijke redenen geen visum wordt toegekend.

  Eigen verantwoording
  Het valt onder jouw verantwoording om voor boeking, bij de betrokken autoriteiten te checken aan welke eisen je moet voldoen voor het verkrijgen van het benodigde visum. Belangrijker is welke beroepen een uitzondering vormen op de reguliere procedure. Conform de ANVR Reisvoorwaarden zijn onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger.

  Naar meer informatie en het aanvraagformulier

 • Reisbegeleiding

  Tijdens je groeps- of singlereis word je begeleid door een Nederlandse reisleider, welke vaak woonachtig is in het gebied. Hierdoor krijg je veel informatie over de cultuur en gewoontes van de lokale bevolking. Maak je een privé rondreis door India? Dan reis je met een lokale chauffeur (geen gids), bij de excursies genoemd in het programma is er een Engelssprekende gids.

 • Reisgidsen en literatuur

  In samenwerking met de ANWB Webwinkel bieden wij je een ruim assortiment interessante reisboeken aan. Uit het enorme aanbod bieden we je vele interessante reisgidsen aan van o.a. Lonely Planet, Expert, Capitool, Trotter, Marco Polo etc.

  Naar de ANWB Webwinkel

 • Souvenirs

  Je zult in India een schat aan waardevolle, interessante souvenirs aantreffen. De prijzen lopen echter nogal eens uiteen. Let erop dat je niet teveel betaalt. In principe moet er overal worden afgedongen. Begin daarom altijd met de helft van de prijs te bieden. Uiteindelijk moet je ergens halverwege de oorspronkelijke prijs en jouw tegenaanbod uitkomen.

  In veel winkels zul je het aanbod krijgen om het aangekochte naar je huisadres te laten sturen. Dit is vriendelijk bedoeld, maar neemt u het risico liever niet. Zeker 10% van de aankopen komt namelijk niet aan en wanneer het wel aankomt betaal je invoerrechten en BTW in Nederland. Populaire souvenirs zijn bijvoorbeeld handgemaakte tapijten.

  In India worden zelfs meer tapijten gemaakt dan in Iran en de kwaliteit is vrijwel net zo goed. Vaak kun je kiezen tussen tapijten van zuiver wol, wol met een klein percentage zijde en tapijten van alleen zijde. Voor een goed tapijt moet u minstens rekenen op ongeveer 6000 tot 7000 rupees.

  Een andere populaire vorm van kunstnijverheid is het werken met papier-maché waarvan juwelendozen, kommen, tafels, koppen en lampen worden gemaakt. In Rajasthan worden de mooiste sieraden en aardewerk producten vervaardigd. Zeker deze laatste zijn prachtig witgeglazuurd, versierd met handbeschilderde bloemen en worden in het gehele land verkocht, maar in Rajasthan zelf heb je echter de meeste keus.

  Producten van leer en textiel zijn in allerlei uiteenlopende vormen in het hele land te verkrijgen. Zeker in Delhi zul je prachtige leren jassen, tassen en schoenen aantreffen.

  Voorwerpen van koper zijn in India ook heel populair. Kandelaars, asbakken en schalen kun je in de meest uiteenlopende ontwerpen kopen.

  Kijk voor meer informatie over het invoeren van souvenirs op de website van de Douane.

 • Telefoon, internet en post

  Het postsysteem in India is redelijk betrouwbaar. Echter, je dient er altijd rekening mee te houden dat het mogelijk is dat jouw post niet aankomt op de plaats van bestemming.

  In de meeste hotels vind je een telefoon op de kamer, maar om naar Nederland te bellen kunnen de kosten fors oplopen. Mobiel bellen blijft duur, daarom adviseren wij je om, voor vertrek, contact op te nemen met je provider om te informeren naar de mogelijkheden en vooral de kosten!

  Gebruik van Wi-Fi is veelal mogelijk in de hotels. Soms alleen in de algemene ruimten van het hotel, maar vaak ook in je hotelkamer en meestal gratis.

 • Tijdsverschil

  Het tijdsverschil met Nederland bedraagt 4½ uur tijdens de wintertijd, in de zomertijd is het in India 3½ uur later dan in Nederland.

 • Vaccinaties/Gezondheid

  Advies van de Reisdokter:
  Vaccinaties voor India: inentingen tegen Tyfus, DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatitis A en B.
  Noord-India: geen malariaprofilaxe nodig.
  Zeer sterk afhankelijk WELKE regio van het land bezocht gaat worden kan een kuur Malariaprofilaxe geadviseerd worden, dit gaat zeker op voor Midden-India.
  Zuid-India: insmeren met antimuggen olie voorzien van DEET.

  In ons hoofdstuk Vaccinaties & Gezondheid wordt uitgebreid aangegeven welke adressen relevant zijn om up-to-date informatie te krijgen over dit belangrijke onderwerp. Voor verdere informatie over vaccinaties raden wij je aan contact op te nemen met de Reisdokter of één van de op die pagina genoemde adressen. Op de website van de GGD vind je een GGD bij je in de buurt.

  Ga je naar één van deze plaatsen, dan raden wij je aan om een uitdraai van jouw reisprogramma mee te nemen, zodat men een advies op maat kan geven.

  LET OP! De aanbevelingen hier zijn van algemene aard. De reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, gezondheid en leeftijd van een reiziger bepalen welke vaccinaties en evt. anti-malariamaatregelen nodig zijn. Je moet je persoonlijk laten adviseren over de maatregelen, die voor jouw reis belangrijk zijn.

  In India komt het Zika virus voor. Deze ziekte wordt overgebracht door muggen. De mug is overdag actief. De aanwijzingen dat het Zika-virus, als zwangere vrouwen worden besmet met dit virus, een ernstige afwijking kan veroorzaken bij de ongeboren vrucht zijn alleen maar sterker geworden. De adviezen van RIVM aan zwangere vrouwen en hun partner zijn dan ook nog steeds van kracht, zie www.rivm.nl/zikavirus voor meer informatie.

  Het is belangrijk om overdag en in de vroege avond tot aan de schemering zorgvuldig de volgende antimuggenmaatregelen te nemen in gebieden waar deze virussen voorkomen:
  • Dragen van bedekkende kleding
  • Smeer onbedekte huid in met een muggenwereldmiddel dat DEET (diethyltoluamide) bevat.
  • Slaap altijd onder een (geïmpregneerde) klamboe of in een muggenvrije ruimte. Tevens adviseren wij om de airco of fan aan te zetten wanneer je op je kamer aanwezig bent.

  Om uitdroging te voorkomen kun je het beste een O.R.S. (Orisel) oplossing drinken. O.R.S. is bij iedere Nederlandse apotheek verkrijgbaar. Verder is thee (met suiker) drinken altijd verstandig. Tijdens het maken van verre reizen kunnen maag- en darmklachten voorkomen. Oververmoeidheid, temperatuurverschillen en het drinken van ijskoude drankjes zijn hier vaak de oorzaak van. Soms kan het beperkt gebruik van een Immodium tablet uitkomst bieden, maar in zo’n geval kan advies van een arts vaak verdere problemen voorkomen.

  De hygiënische omstandigheden in India zijn veelal zeker niet zo goed als in Nederland. Let daarom goed op en eet alleen gerechten, die goed gekookt of gebakken zijn. Vermijd rauwe producten en drink alleen water uit een afgesloten fles.

  Tijdens onze Reis & Inspiratiedagen vertelt de Reisdokter uitgebreid over prikken, pillen en eventuele vaccinaties die op uw reis noodzakelijk zijn. Je kunt de Reisdokter op deze dag ook consulteren: Je krijgt ter plekke de benodigde vaccinaties en zonodig het gele vaccinatieboekje / recept voor Malaria. Dit alles gaat geheel volgens de richtlijnen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. De prijzen van de vaccinaties zijn min of meer gelijk aan die van de GGD's.

  Kijk voor meer informatie of een aanvraag/reserveringsformulier bij de Reisdokter.

  Wil je de meest actuele informatie m.b.t. jouw bestemming, kijk dan op de website van de ANVR. Hier vind je allerhande informatie per bestemming inclusief belangrijke algemene gezondheidsinformatie. 

 • Vervoer

  FOX gebruikt de beste bussen die lokaal verkrijgbaar zijn. Je dient er wel rekening mee te houden dat de bussen soms minder comfortabel zijn, dan dat we hier in Nederland gewend zijn. De grootte van de bus is afhankelijk van de groepsgrootte. Meestal reizen we met een ruime touringcar of comfortabele minibus. De bagage gaat onderin.

  Indien aanwezig stelt FOX het verplicht dat je de veiligheidsgordels in de bus, minibus of auto draagt.

 • Vlucht

  FOX biedt reizen naar India aan met o.a. de volgende luchtvaartmaatschappijen: Emirates, Etihad, Turkish Airlines en KLM. De gemiddelde reisduur naar Delhi bedraagt 8 uur bij een rechtstreekse vlucht.

 • Zakgeld

  Wanneer je een rondreis naar India hebt geboekt, dan maak je ter plaatse ook nog kosten voor maaltijden, excursies, fooien etc. Om het wat makkelijker te maken om een totaal kostenplaatje te maken, hebben wij per bestemming een ‘zakgeldindicatie’ gemaakt.

  Voor groepsrondreizen, familiereizen en single groepsreizen dien je rekening te houden met € 46,- per persoon zakgeld per dag.

  Uitzondering hierop is:
  - 19-daagse groepsrondreis Zuid-India € 24,- per persoon zakgeld per dag

  Welke kosten zijn meegenomen in het berekenen van deze kosten? Denk aan kosten als ontbrekende maaltijden, alle optionele excursies die mogelijk zijn tijdens de reis, fooien (fooienpot, fooi reisleider en fooi housekeeping), eventuele visumkosten en eventuele entreegelden. Drankjes bij de maaltijd of gedurende de dag en souvenirs zijn niet meegenomen omdat dit erg persoonlijke uitgaven zijn.

  Verblijf je op een locatie waar meer excursies te doen zijn dan waar tijd voor is, dan zijn we uitgegaan van een gemiddeld bedrag van de mogelijke excursies of van de duurste excursie.

  Hele dure of extreme excursies zoals een helikoptervlucht en raften hebben wij ook buiten de berekening gehouden. Benieuwd naar welke optionele excursies er tijdens jouw reis mogelijk zijn? Bij elke reis staan op het tabblad ‘Extra’s’ de optionele excursies met bijbehorende prijzen vermeld. Je kunt hier zelf kijken of je inderdaad aan alle optionele excursies wilt deelnemen of dat je hier zelf een selectie in maakt. Alle optionele excursies kun je ter plaatse bij de reisleider boeken.

  Bovenstaande bedragen zijn ter indicatie bedoeld, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.
  Laatste update februari 2018

clock
Het is nu: 13 juni 2021 02:11 Tijdzone: India Standard Time

Lees alles over