Groepsrondreis India

Wat denken anderen over deze reis: Beoordelingen

Klanten die deze reis eerder hebben gemaakt, krijgen na thuiskomst via een enquête de mogelijkheid om een beoordeling van deze reis te geven. In deze enquête vragen wij een mening over de reis in zijn totaliteit.

9,1

Gemiddelde beoordeling

13 reizigers beoordelen deze reis met een:

8,1
Toegevoegd op: 13-08-2018

Indrukwekkend, kleurrijk, ook beelden die voorlopig niet van het netvlies gaan

Anoniem
10,0
Toegevoegd op: 29-05-2018

Niet te omschrijven!

India en Nepal, niet te beschrijven, beide landen moet je zelf ondergaan. Het verkeer, de mensen, het is niet uit te leggen. Alle foto's van de Taj Mahal die je ooit gezien hebt: vergeet ze, de schoonheid is niet in foto's te vangen, de werkelijkheid is sprookjesachtig. De rust in Nepal is een verademing na het chaotische India. Het zien van 2 luipaards in Chitwan was natuurlijk ook een hoogtepunt. Sommige reisdagen zijn wel erg lang. De tempels, de forten, allemaal zo mooi en de Ganges: een cultuur die je niet begrijpt. Natuurlijk ook een keerzijde: de armoede. Kinderen die op straat liggen te slapen, onvoorstelbaar. Je wilt ze helpen, maar het zijn er zoveel, en helpen met zeepjes uit de hotels zoals mensen doen, dat werkt echt niet. Steun dan met iets van jezelf, bijvoorbeeld een organisatie als Helping Hands.

Dhr. T - Amsterdam
10,0
Toegevoegd op: 04-05-2018

Niet te beschrijven...

India en Nepal, beide landen met geen pen te beschrijven. Je moet het meemaken om het te kunnen begrijpen. Het chaotische verkeer zonder verkeersregels, het constante getoeter, het stof, de viezigheid, maar ook de kleurenpracht en de schoonheid van de gebouwen. Vergeet alle foto's van de Taj Mahal, de werkelijkheid is echt heel sprookjesachtig. Van de armoede zijn wij wel geschrokken: zoveel mensen waaronder veel kinderen die op straat leven en slapen. Tip: in Delhi, Jaipur en Agra is redelijk te te pinnen, daarna ATM's veelal leeg.

Mw. E - Amsterdam
9,0
Toegevoegd op: 13-03-2018

Een reis met hoogtepunten.

Een zeer gevarieerde reis die een goede indruk geeft van het leven in India. Hoogtepunten waren de bezoeken aan het Amber Fort (Jaipur), Taj Mahal (Agra) en Varanasi. De hotels waren allen luxe en comfortabel, hoewel sommige kamers een beetje gedateerd waren. Het eten was goed en uitgebreid, maar voor onze begrippen soms toch nog te scherp. We hadden het geluk een reisleidster te hebben die een wandelende encyclopedie bleek: zij wist niet alleen alles over de geschiedenis van India en de verschillende gdsdiensten, maar ook over het huidige India.

Dhr. L - Mierlo
7,6
Toegevoegd op: 09-03-2018

Een complete cultuur shock,een reis om nooit meer te vergeten.

Mw. V - Leeuwarden
8,6
Toegevoegd op: 27-01-2018

behoorlijk heftig

Dhr. L - Hilversum
8,6
Toegevoegd op: 26-01-2018

veelzijdig en ongekend land

Mw. de R - Heemskerk
10,0
Toegevoegd op: 26-01-2018

Een zeer indringende ervaring met een leuke groep mensen

We hebben met de fox reis leuke dingen gedaan die wij op eigen gelegenheid niet zo snel zouden doen. We hebben een dorpje bezocht en zijn langs de huisje gewandeld. Dit bood een unieke kijk in het alledaagse leven van dorps bewoners die nog onder redelijke primitieve omstandigheden leven zonder stromend water, bestrating en degelijke woningen. Ook het bezoek aan de sikh tempel in Delhi waar wij de maaltijdvoorziening aan een grote mensen hebben meegemaakt was heel interessant. Naast deze uitstapjes hebben we ook erg genoten van de standaard uitstapjes zoals het bezoek aan de Taj Mahal en de avond boottocht in Varanasi. Heel bijzonder vond ik het moment dat wij met de hele roep theelichtjes op het water in de Ganges hebben gezet

Anoniem
8,6
Toegevoegd op: 12-01-2018

Er is geen omschrijving ingevuld.

Mw. K - Amsterdam
10,0
Toegevoegd op: 14-11-2017

India is incredible: chaotisch met kleurrijke mensen en overweldigende contrasten. En toch zo mooi!

Noord-India in twee weken was een overweldigende ervaring. Aangekomen in 'mistig' Delhi ben je meteen in een andere wereld. Het verkeer is chaotisch met veel getoeter; dat doen ze trouwens in alle steden. Als je door de chaos en het lawaai heen kunt kijken, dan ervaar je India zoals het land werkelijk is. Ondanks de drukte en vele religies is iedereen tolerant naar elkaar. Overal zie je hoe kleurrijk de mensen zich kleden en, ondanks armoede, hoe gelukkig ze kunnen zijn met hun bestaan. Het programma is goed gevuld met een variëteit aan tempels, kastelen en monumenten waarbij de uitleg van de reisleidster en locale gids over de geschiedenis ervan onontbeerlijk is. Het meeste indruk maakte het bezoek aan de Taj Mahal en de lijkverbrandingen/ceremonies aan de Ganges in Varanasi.

Anoniem
Terug naar boven