Vakantie Jodhpur

Jodhpur is gelegen in het gelijknamige district Jodhpur. Jodhpur draagt de bijnaam “blauwe stad” vanwege de mooie indigokleurige muren van de huizen in de oude binnenstad en “sunny city” vanwege het zonnige woestijnklimaat. Jodhpur is bekend om haar vele paleizen, forten en tempels. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur.

Jodhpur kent vele bezienswaardigheden waaronder het Mehrangarh Fort dat aan de rand van de oude stad op een heuvel ligt. Dit fort is één van de bekendste en grootste forten in India waarvan de muren 36 meter hoog zijn en 21 meter breed. Ook is een bezoek aan het Umaid Bhavan Paleis zeer zeker de moeite waard. Dit is één van de bekendste paleizen van India. Het gebouw bevat meer dan 90.000 m3 marmer. Het paleis wordt ook wel het, “Chitra paleis” genoemd vanwege de zandsteen die werd gebruikt.

Omdat de handnijverheid een belangrijke bron van inkomsten is in de stad vind je er tal aan verschillende traditionele sieraden van Rajasthaanse vrouwen, tapijten en marmeren beeldjes. Jodhpur is gelegen in het gelijknamige district Jodhpur.

Jodhpur kent vele bezienswaardigheden waaronder het Mehrangarh Fort dat aan de rand van de oude stad op een heuvel ligt. Dit fort is één van de bekendste en grootste forten in India waarvan de muren 36 meter hoog zijn en 21 meter breed. Ook is een bezoek aan het Umaid Bhavan Paleis zeer zeker de moeite waard. Dit is één van de bekendste paleizen van India. Het gebouw bevat meer dan 90.000 m3 marmer. Het paleis wordt ook wel het, “Chitra paleis” genoemd vanwege de zandsteen die werd gebruikt. Omdat de handnijverheid een belangrijke bron van inkomsten is in de stad vind je er tal aan verschillende traditionele sieraden van Rajasthaanse vrouwen, tapijten en marmeren beeldjes.