Vakantie New Delhi

Delhi is de hoofdstad van India en het grootstedelijk gebied rond de stad telt wel meer dan 20 miljoen inwoners. Vanwege de veilige en strategische ligging verkoos de Britse onderkoning van India deze stad boven zijn toenmalige verblijfplaats Calcutta en bombardeerde daarmee Delhi tot nieuwe hoofdstad. De stad is verdeeld in twee delen, namelijk Delhi en de 20ste eeuw stad New Delhi. Dit laatste deel van de stad is ruim opgezet met brede staten en wegen en is een stuk aangenamer dan het oude deel waar de verwaarloosde en vervallen gebouwen dicht op elkaar gepakt staan.

New Delhi is ontworpen door twee Britse architecten en werd pas in 1931 volledig voltooid. Wie van afwisselende architectuur houdt, zal in Delhi zeker aan zijn trekken komen. Zo zijn er bijvoorbeeld een groot aantal moskeeën en tempels te bezichtigen. De grootste moskee van India is de Vrijdagsmoskee (Jama Masjid) en staat in Oud Delhi. De bouw van deze gigant nam 6 jaar in beslag. In het jaar 1650 werd hij voltooid.

Andere bezienswaardigheden zijn de Raj Ghat, de plek waar zowel Mahatma Gandhi, Indira Gandhi als Rajiv Gandhi gecremeerd zijn, het Rashtrapati Bhawan oftwel de Residentie van de President en het Sansad Bhawan of Parlementsgebouw. Indrukwekkende musea zijn het Nationale Museum, de Nationale Galerij van Moderne Kunst, het Nehru Museum en Indira Gandhi’s huis.

We bezoeken deze plaats tijdens de volgende reizen