Land van het Hindoeïsme, tempels, forten en sprookjesachtige paleizen

Regio's & Plaatsen in India

Regio's & Plaatsen India

Wil je meer weten over de meest interessante plaatsen van India? Lees hier meer over onder andere Agra, Bikaner, Delhi, Jaipur, Khajuraho, Mandawa, Orcha, Pondicherry, Pushkar en Varanasi en ontdek de steden zelf tijdens een rondreis in India.

Agra

De stad Agra is het thuis van het bekendste gebouw van India, de Taj Mahal. De “Taj” is, uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz, gebouwd in opdracht van keizer Shah Jahan. Zij overleed, na 17 jaar huwelijk bij de geboorte van hun 15e kind. De bouw van dit sprookjesachtige liefdesmonument startte in 1631 en werd in 1653 voltooid. In totaal werkten 20.000 mensen aan het gebouw.

Alles over Agra

Bikaner

Bikaner is een stad in de Indiase deelstaat Rajasthan. Het is een leuke woestijnstad en ligt op de oude karavaanroute uit vroegere tijden. In Bikaner ligt een schitterend fort, namelijk het bekende Junagarh fort. Vlak bij het fort liggen de eeuwenoude stadsmuren, welke je mee terug in de tijd nemen.

Alles over Bikaner

Cochin

Cochin is een levendig stadje aan de zuidwestkust van India. Van oorsprong is Cochin een vissersplaatsje. Al eeuwenlang worden hier specerijen, goud, textiel en vis verhandeld en verscheept. Tegenwoordig is het plaatsje ook bekend om de Kathakali, een bijzondere combinatie tussen dans- en toneelspel.

Alles over Cochin

Jaipur

Jaipur (“Stad van de Overwinning”) wordt ook wel de ‘Roze Stad’ genoemd vanwege de kleur waarin de oude gebouwen zijn geschilderd. Bezienswaardigheden zijn het Stadspaleis in het hartje van de oude stad, waar de vroegere maharadja nog steeds woonachtig is. Het Hawa Mahal of Paleis der Winden, het tuincomplex Ram Niwas, dat het Centrale Museum herbergt en het Samode Paleis, dat gebouwd is door de minister van financiën Jai Singh II.

Alles over Jaipur

Jaisalmer

Jasailmer is een prachtige stad middenin de Tharwoestijn die met haar amberkleur als een fata morgana glinstert in de woestijn. De stad heeft haar ligging te danken aan een belangrijke handelsroute voor specerijen, wat een grote bloei voor de stad betekende in de 16e tot 18e eeuw. Hiervan zijn nog veel sporen zichtbaar in de stad zoals de oude Haveli’s, oude handelshuizen, in het westen van de stad.

Alles over Jaisalmer

Jodhpur

Jodhpur is gelegen in het gelijknamige district Jodhpur. Jodhpur draagt de bijnaam “blauwe stad” vanwege de mooie indigokleurige muren van de huizen in de oude binnenstad en “sunny city” vanwege het zonnige woestijnklimaat. Jodhpur is bekend om haar vele paleizen, forten en tempels. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur.

Alles over Jodhpur

Khajuraho

Khajuraho is bekend geworden vanwege de vele tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken. De erotische beelden op de tempels zijn alleen op de buitenkant zichtbaar en niet aan de binnenkant van de tempels. De tempels werden in de periode 950-1050 gebouwd. De 80 tempels werden omringd door een muur.

Alles over Khajuraho

Madurai

Madurai is één van de oudste steden van het zuiden van India en in deze stad zijn vele kleermakers te vinden. Hier kun je bijvoorbeeld van jouw favoriete kledingstuk een kopie laten maken of je kunt een compleet nieuwe outfit op maat laten maken. Je kunt hier ook in de smalle straatjes op zoek gaan naar de leukste souvenirs, van bronzen beelden tot tapijten. Per riksja kun je ook een bezoek brengen aan de bloemen- of de kruidenmarkt.

Alles over Madurai

Mamallapuram / Mahabalipuram

Mamallapuram is een mix van zon, zee en strand. Beroemd om de prachtige grotten, rotsen, rotsblokken en schitterende oude tempels.

Alles over Mamallapuram / Mahabalipuram

Mandawa

Mandawa is in de 18e eeuw gesticht en is vooral bekend door de vele haveli’s, oude koopmanshuizen. Het stadje is rijk geworden door de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium.

Alles over Mandawa

New Delhi

Delhi is de hoofdstad van India en het grootstedelijk gebied telt wel meer dan 20 miljoen inwoners. Vanwege de veilige en strategische ligging verkoos de Britse onderkoning van India deze stad boven zijn toenmalige verblijfplaats Calcutta en bombardeerde daarmee Delhi tot nieuwe hoofdstad.

Alles over New Delhi

Orcha

Orcha is een stadje dat gelegen is aan de oevers van de Betwa rivier. Deze stad heeft een rijk historisch verleden en de vele tempels en paleizen zijn daar ooggetuige van. De paleizen schitteren nog steeds in glorie en vertellen de sprookjes van de heersers in vroegere tijden.

Alles over Orcha

Pondicherry

Pondicherry is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is gelegen in het zuiden van India. In 1676 is deze stad gesticht door de Fransen en pas in 1954 werd het deel van onafhankelijk India. De Franse invloeden zijn overal terug te vinden in de stad.

Alles over Pondicherry

Pushkar

Het stadje Pushkar, gelegen aan het Pushkar Meer, is een bedevaartsoort voor vele pelgrims. Langs de oevers van het meer zijn er badterrassen en tempels te vinden. Over het algemeen is Pushkar een rustig stadje, met zeer vriendelijke inwoners, dat door reizigers op trektocht veelal wordt gebruikt als plek om uit te rusten. In oktober/november wordt echter de enorme Pushkar Jaarmarkt gehouden. Deze jaarmarkt trekt meer dan 200.000 bezoekers en soms wel 50.000 stuks vee.

Alles over Pushkar

Ranakpur

Ranakpur staat algemeen bekend om haar mooie tempels, en dan met name om haar mooie marmeren Jain tempel, en voor een veel oudere Zonnetempel die tegenover de Jain tempel ligt. De Jain tempel werd ongeveer in de 15e eeuw gebouwd door de Jains.

Alles over Ranakpur

Udaipur

Udaipur, ook wel bekend als de meest romantische stad van India, is gelegen in een vallei langs het azuurblauwe Pichola-meer. Langs de oevers van het meer liggen diverse ‘ghats’, trappen die naar het water leiden, waar de plaatselijke bevolking zich baadt en de was doet.

Alles over Udaipur

Varanasi

Varanasi is het Mekka voor elke Hindoe. Deze stad is gelegen aan de heilige rivier de Ganges en telt ruim 1 miljoen inwoners. Het is het belangrijkste bedevaartsoord van het land en volgens het geloof zijn diegenen die hier sterven dicht bij God in het hiernamaals. Vele Hindoes komen dan ook naar Varanasi om hun laatste dagen door te brengen en gecremeerd te worden.

Alles over Varanasi