Land van het Hindoeïsme, tempels, forten en sprookjesachtige paleizen

Weer & klimaat India

Beste reistijd India

India beschikt over drie hoofdseizoenen: de winter, de zomer en de moessonperiode. De winter duurt van november tot en met maart, waarin het over het algemeen droog is en tussen de 20 en 30 graden.

September tot en met maart is de beste reistijd van Noord-India. Mei en juni zijn warme maanden. Het kan in Delhi 45 graden worden en in de woestijn kan de temperatuur zelfs oplopen tot 50 graden. In Juli en augustus is het weer aangenamer. Het regent dan wel af en toe, maar niet zodanig dat het uw reis ontregelt. De regen komt vaak voor in de vorm van een tropische bui aan het eind van de middag. Meestal komt de zon hierna meteen weer tevoorschijn. De regen zorgt voor een mooi groen landschap.

Het zuiden van India kent een tropisch klimaat, waarbij de temperaturen in de zomer en in de winter niet erg van elkaar verschillen. Heel het jaar is het rond de 30 graden, alleen mei en juni zijn iets warmer. Van juni tot oktober valt de moesson. In die tijd moet u rekening houden met korte maar hevige regenbuien. 

Blijf op de hoogte

FOX is door de Nederlandse reiswereld verkozen tot Beste Aanbieder Groepsreizen van 2018